SPORTURI  »  HANDBAL  »  INEDIT

FOTO Oltchim, înfrîngere în campionat după trei ani, 27-29 la Cluj!

Foto: Lorand Vakarcs +6   FOTO
Foto: Lorand Vakarcs

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 18 aprilie 2012 21:32

Campioana României la handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost învinsă, miercuri, în deplasare, de vicecampioana "U" Jolidon Cluj, cu scorul de 29-27 (13-15), într-un meci restant din etapa a 16-a a Ligii Naţionale, acesta fiind primul eşec după trei ani în competiţia internă.

Derby-ul de la Cluj a fost disputat, vîlcencele conducînd cu 15-13 la pauză şi cu 20-16 în minutul 38. Din acel moment Jolidon a avut o revenire incredibilă, a egalat la 20, în minutul 43, şi a luat apoi conducerea, 22-21 în minutul 45.

Jolidon a condus pe final chiar şi cu 4 goluri diferenţă, 27-23 (53), dar Oltchim s-a apropiat imediat. La 27-28, vîlcencele au ratat în două rînduri egalarea, iar Senocico a consfiinţit înfrîngerea în ultimele secunde, cu un ultim gol marcat în poarta Luminiţei Huţupan Dinu.

Oltchim a pierdut ultimul meci în campionatul intern la 11 februarie 2009, tot în deplasare, cu Rulmentul Braşov (scor 41-36), iar în 11 martie 2011, "U" Jolidon era echipa care îi smulgea ultimul punct, după egalul de la Cluj, scor 31-31.

Miercuri s-au mai jucat două partide restante din Liga Naţională feminină: HCM Baia Mare - Oţelul Galaţi 26-25 şi Corona Braşov - CSM Bucureşti 37-28.

În clasament, Oltchim Râmnicu Vâlcea conduce cu 36 de puncte, urmată de "U" Jolidon Cluj, cu 33 de puncte, şi Dunărea Brăila, cu 29 de puncte.

77 de meciuri trecuseră de cînd Oltchim nu a mai pierdut în Liga Naţională. În tot acest timp, vîlcencele au înregistrat 76 de victorii şi un egal, tot cu Jolidin Cluj

Oana Manea a ajuns la spital de ziua ei

Pivotul Oltchimului, Oana Manea, a avut un ghinion teribil miercuri, chiar în ziua în care a împlinit 26 de ani. În minutul 4 al meciului, pe un atac al clujencelor, căpitanul vîlcencelor s-a lovit cap în cap cu Florina Chintoan. Impactul a fost violent, iar Manea s-a ales cu arcada stîngă spartă, fiind transportată de urgenţă la spital. De la gazde, Laura Oltean s-a accidentat şi ea, la genunchi, în minutul 13, după ce a călcat strîmb.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
gabrielaj
gabrielaj  •  20 Aprilie 2012, 14:31
Postat de sorin58 pe 18 Aprilie 2012, 22:25

Du-te in pzd ma-ti pe situri de gramatica "galactico"

de neam prost esti badarane invata un pic de gramatica ca nu strica si injuraturile le scrii gresit mars tu cu burta pe carte inainte sa comentezi si sa iti permiti sa vorbesti urat de altii, prostane!!!!.

gabrielaj
gabrielaj  •  19 Aprilie 2012, 18:57

foarte bine ardelence ca mine io tin si cu oltchim dar cand joaca cluju cel mai bine imi pare cand castiga fetele noastre.deci mie imi place foarte mult de chintoan a facut un meci superb felicitari si avem sperante sa o vedem la nationala daca voinea inceteaza sa mai puna la nationala doar fetele de la oltchim sa deschida ochii si sa vada si tineretu ca avem valori si la alte echipe nu numa la oltchim.si bravo portarilor in primul rand de la cluj si apoi luminita hutupan forever mi draga pt curajul si bravura de care da dovada de fiecare data in poarta e ca vinul devine din ce in ce mai buna cu timpul . sa castige cea mai buna echipa!!!! mai mult handbal,mai putin fotbal!!!!

handbaltotal
handbaltotal  •  19 Aprilie 2012, 10:49

Doamne ,nu mai scapam odata de acest " antrenor ". A VENIT VREMEA SA PLECI VOINA RADU.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează