SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

FOTO Poli e din nou fruncea! Timișoara a învins Steaua în finala Cupei României

Articol de - Publicat duminica, 10 martie 2019 21:39

Poli Timișoara a câștigat pentru a doua oară Cupa României, după 33 de ani de pauză! Bănățenii au învins Steaua, în ultimul act, 31-27.

Poli Timișoara a câștigat , la Focșani, a doua Cupă a României din istoria clubului de pe Bega, trecând în finală cu 31-27 de Steaua București. Victoria bănățenilor a fost una indiscutabilă, clară, Timișoara conducând disputa de la un capăt la altul.

Poli repetă succesul echipei din 1986, care câștiga acum 33 de ani primul trofeu al Cupei României. De atunci, Poli a mai jucat alte două finale, dar le-a pierdut pe amândouă, ultima chiar în sezonul trecut!

Victoria continuității

O echipă româno-sârbă, cu un antrenor muntenegrean, Pero Milosevici, Poli Timișoara a avut în ultimii ani un cuvânt de spus atât în Liga Națională, cât și în Cupa României.

Timișorenii au trecut prin momente grele, au fost la un pas de desființare pentru că nu mai aveau bani de salarii, dar au strâns rândurile și nu au cedat la primele probleme. În Final Four-ul de la Focșani, Timișoara a arătat multă dorință și dăruire.

Jucătorii au venit hotărâți să salveze sezonul și să-și asigure un loc de cupă europeană. Au reușit după ce sâmbătă au trecut de gazda CSM Focșani, iar ieri de Steaua, echipa care era considerată favorită.

Poli a avut câțiva jucători exponențiali în cele două partide. Marius Sadoveac, repatriat în acest sezon, din Franța, a și cucerit titlul de MVP, interul dreapta fiind și unul dintre cei mai buni marcatori. Sârbii Milos Dragas și Filip Marjanovici au fost și ei hotărâtori, la fel ca și portarul Cristian Tcaciuc. Veteranul Cristi Fenici rămâne însă creierul echipei.

Meciul cu Dinamo i-a stors

Steaua a plătit tribut subțirimii lotului, antrenorul Ovidiu Mihăilă neavând variante de schimbări pe bancă de valoarea titularilor.

„Militarii” au trebuit să stea tot timpul pe teren cu veteranii Ionuț Georgescu, Gabriel Florea, Moshen Babasafari, Nemanja Grbovici, Samvel Aslanian, în condițiile în care, cu mai puțin de 24 de ore înainte, steliștii avuseseră un meci extrem de disputat cu campioana Dinamo. Victoria cu "câinii" i-a stors de puteri pe "roș-albaștrii", care nu au mai fost la fel de proaspeți contra timișorenilor.

Rezultate Final 4

Semifinale
Poli Timișoara-CSM Focșani 25-18
Steaua-Dinamo 26-25

Finala mică
Dinamo-CSM Focșani 32-30

Finala
Poli Timișoara-Steaua 31-27

Poli Timișoara 31
Marjanovici 9, Sadoveac 7, Dragas 6, Câmpan 3, Milosevici 2, Pribanici 2, Fenici 1, Varo 1. Antrenor: Pero Milosevici

Steaua 27
G. Florea 8, I. Georgescu 6, Vegar 5, Vujici 3, Grbovici 2, Aslanian 2, Johansson 1. Antrenor: Ovidiu Mihăilă

9 trofee ale Cupei României are în vitrină Steaua București. Ultima Cupă a fost câștigată însă acum 10 ani, în 2009

4 trofee importante are în palmares Poli Timișoara: două titluri de campioană (1956, 1991) și două Cupe ale României (1989, 2019)

Trei premii pentru steliști

Steliștii au câștigat însă cele mai multe premii individuale la Final Four-ul Cupei României. Titlul de portarul turneului i-a revenit iranianului Moshen Babasafari, cel care a făcut minuni între buturi în ambele partide. Gabriel Florea a cucerit titlul de golgeter, după cele 18 goluri marcate în cele două meciuri, iar Ionuț Georgescu a primit distincția pentru Fair Play.

Extrema dreapta a plâns în hohote la festivitatea de premiere alături de băiețelul său în vârstă de 8 ani. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat însă timișoreanul Marius Sadoveac, interul dreapta al "naționalei" României.

Citește și:

CSM București va juca în „sferturile” Ligii Campionilor cu Metz Handball » Când se vor disputa cele două meciuri

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  11 Martie 2019, 10:31

felicitari Poli ,ati spart gheata pt. Timisoara oras european cultural ,vrem mai mult in Europa sa devenim ce am fost" si mai mult decat atat "

comedy.central
comedy.central  •  11 Martie 2019, 01:03

Era normal sa piarda dupa jaful facut in meciul cu Dinamo! La fiecare meci cu blatista steaua, Dinamo e martelata si tocata de arbitrii jegosi! Dinamo are echipa de ch. League dar trebuie sa piarda toate meciurile cu caricaturile de la steaua! Asta e Romania!

104343947122875
Anton Pan  •  10 Martie 2019, 22:18

Nu putea sa câștige cupa României echipa une cazărmi militare! Armata nu mai are ce cauta in sportul profesionist al unei tari democratice membre UE. Bocancii militari și uniformele kaki doar in URSS și acum la Phenian! Desființați aberația sovietoida CSA !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează