SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLIMPIADA GIMNAZIILOR

FOTO România, 2017 » Handbal pe maidan: copiii au jucat în condiții demne de secolul trecut

Foto: Cristi Lapa +2   FOTO
Foto: Cristi Lapa

Articol de - Publicat miercuri, 08 noiembrie 2017 15:00

Pasiunea pentru sport acoperă toate neajunsurile legate de infrastructură sportivă. O dovedesc copiii din mediul rural care au desfășurat faza locală a Olimpiadei Gimnaziilor pe un teren de pământ la Miclești (Vaslui).

România s-a întors în timp. În anii 60-70, marii handbaliști "tricolori" care cucereau de patru ori titlul mondial, jucau handbal pe zgură și pe pământ! ! Același lucru se întâmplă acum, în anul 2017, în satele și comunele din România!

Faza locală a Olimpiadei Gimnaziilor de la Miclești, județul Vaslui, dovedește cu adevărat că handbalul poate fi considerat sport național. Ignorând lipsurile legate de infrastructura sportivă, elevii din cinci comune vasluiene au arătat ca sportul se poate face în orice condiții.

Pentru că nu dispun de o sală de sport, profesorii au ales să joace handbal pe un adevărat maidan, un teren trasat cu var nestins. Au avut însă porți, nefiind nevoie să se recurgă la ghiozdane și echipament, așa cum procedează copiii în curtea blocurilor, de multe ori.

A fost foarte greu cu bătutul mingii, pentru că aceasta sărea care încotro din dâmburile și smocurile de iarbă existente. Dar bucuria de pe chipurile copiiilor i-a făcut pe profesori să înțeleagă că importantă este, în primul rând, mișcarea.

Pentru că s-a jucat pe scor, avem și învingătoare. Dintre școlile comunei Tanacu, Miclești, Văleni, Ferești și Solești, la băieți au câștigat elevii de la Școala Tanacu, având ca profesor coordonator pe Simona Ilieș. La fete, Școala Ferești s-a calificat la etapa județeană.

Copiii abia așteaptă să participe, mai ales că vor juca, pentru prima dată în viața lor, handbal într-o sală de sport!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ray51
ray51  •  10 Noiembrie 2017, 14:25

Sunt fotografii actuale?...

magura
magura  •  09 Noiembrie 2017, 09:44

CITAT gsp: "România s-a întors în timp. În anii 60-70, marii handbaliști "tricolori" care cucereau de patru ori titlul mondial, jucau handbal pe zgură și pe pământ! ! Același lucru se întâmplă acum, în anul 2017, în satele și comunele din România!" Deci peste cativa ani, ROMANIA VA FI IAR CAMPIOANA MONDIALA LA HANDBAL MASCULIN! Bun asa... :)))))))))))

para.para
para.para  •  08 Noiembrie 2017, 16:53

Pai gesepeul care se erijeaza in ziar de sport, in loc sa inoculeze cultura sportiva romanilor, se ocupa de cancan, fcsb, becali, halep, manipularea cu orice pret a poporului roman si nu in ultimul rand, cu impachetat peste.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează