SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA EHF

FOTO SCM Craiova, victorie FANTASTICĂ în grupele Cupei EHF » Continuă drumul spre apărarea trofeului

FOTO: Bogdan Năescu +17   FOTO
FOTO: Bogdan Năescu

Articol de - Publicat sambata, 05 ianuarie 2019 20:51

SCM Craiova s-a impus în fața danezelor de la Nykobing, scor 18-12, și se instalează pe prima treaptă a clasamentului în Grupa D a Cupei EHF.

Craiova a început 2019 cum nu se poate mai bine. În faţa a 4.000 de fani care au umplut iar Sala Polivalentă, oltencele au învins la 6 goluri diferenţă echipa daneză Nykobing Falster, formaţia de pe locul 2 în campionatul nordic, cea care acum o săptămână câştigase Cupa Danemarcei!

Pe aici nu se trece!

Cu mari probleme de efectiv, fără principalele două marcatoare, Cristina Zamfir şi Ana Maria Ţicu, Craiova şi-a betonat apărarea. Antrenorul Bogdan Burcea şi-a dat seama că ar putea răpune adversara nordică printr-o defensivă ermetică şi o repliere de manual.

A avut parte însă şi de un portar într-o zi fenomenală. Bulgăroaica Ekaterina Djukeva a făcut meciul carierei, având 15 intervenţii salvatoare şi un procentaj de 60%!

Pivotul croat Andrea Serici a prins şi ea o zi foarte bună, la fel ca şi Andrea Ianăşi, care a fost folosită, la nevoie, pe postul de conducător de joc. Danezele nu au condus niciodată şi au trebuit să alerge mereu în spatele adversarelor. A fost 9-6 la pauză, avantajul crescând la 6 goluri în partea a doua: 15-9, 16-10. Diferenţa de 6 goluri s-a menţiunt până la final, o victorie importantă pentru deţinătoarea Cupei EHF, care învinge un alt nume mare în a doua competiţie europeană.

Oltencele iau o opţiune serioasă şi în privinţa trecerii de grupe, celelalte adversare, Podravka Koprivnica şi Amara Bera Bera, fiind, pe hârtie, mai slabe decât danezele.

În etapa a doua, Craiova va merge în Spania, la San Sebastian, pentru disputa cu Bera Bera, campioana Spaniei, pe 12 ianuarie. 

SCM Craiova 18
Serici 4, Ianăşi 4, Trifunovici 2, Tănasie 2, Fachinello 2, Vizitiu 2, Tătar 2. Antrenor: Bogdan Burcea
Nykobing 12
E. Westberg 3, Pedersen 3, K. Kristiansen 2, Ikehara 2, Lagerqvist 1, Housheer 1. Antrenor: Jakob Larsen

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
cluj_cluj
cluj_cluj  •  06 Ianuarie 2019, 07:26

Iertati-ma dar a mers doar apararea. Pe atac echipa e ametita de tot. Portarita bulgaroaica fantastica.

peluza
peluza  •  05 Ianuarie 2019, 21:26

Avem si antrenori romani buni, Burcea sau Pera de la Valcea.

peluza
peluza  •  05 Ianuarie 2019, 21:26

Felicitari! Era echipa momentului in Danemarca, castigase Cupa. Iar Craiova a jucat fara Ticu si Zamfir. Va dati seama ca daca am investi putin mai mult in handbalul feminin, am fi la nivelul Frantei.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close