SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

FOTO Triumf după 15 ani! Montpellier a obținut trofeul suprem în handbalul european

FOTO: Guliver/GettyImages +9   FOTO
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 27 mai 2018 21:58

Montpellier HB a cucerit Liga Campionilor la handbal masculin după ce a trecut în finală de HBC Nantes cu 32-27.

Cu istoria strălucind în față, Montpellier a reușit s-o captureze și s-o închidă în vitrina proprie azi, după finala disputată în fața celor de la Nantes. În 2003, adică acum 15 ani, devenea prima echipă din Franța învingătoare în Liga Campionilor, însă într-un alt format. Totuși, antrenorul Patrice Canayer se afla și atunci pe bancă, iar Michael Guigou era extrema stânga a echipei. După această pauză greu de cântărit în sportul modern, cei doi au avut șansa să se reîncoroneze regi ai Europei handbalului. Și au făcut-o alături de ceilalți eroi de azi ai echipei, Fabregas, Simonet, Kavticnik și ceilalți. Guigou, ajuns la 36 de ani, chiar a înscris 3 goluri în finala disputată la Koln.

Meciul a început cu cei de la Nantes conducând, dar la nu mai mult de 2 goluri, până în minutul 10, atunci când Fabregas a egalat la 5. Imediat, și pe fondul unei inferiorități a adversarilor, Montpellier a preluat inițiativa în meci, crescându-și treptat avantajul. Au fost aproape 3 minute presărate cu ratări și de o parte, și de alta, dar campionii din 2003 au păstrat controlul și au intrat cu avantaj de 3 goluri la vestiare, 16-13. Nantes reușise să se apropie la două lungimi pe final, așa că golul lui Richardson din ultimul minut a venit tocmai bine.

Partea a doua a avut partea ei de suspans încă din start. Animați după pauză, Lazarov &comp. au pornit în forță și au egalat la 17 (minutul 36). Două goluri ale veteranului Guigou contra două ratări Lazarov și Montpellier s-a distanțat iar, ușor-ușor, însă nu pentru mult timp. Ultima situație de echilibru s-a consemnat la 24-24 (minutul 51). Apoi, avansul echipei lui Canayer a tot crescut, până când nimic nu se mai putea întâmpla. Prima finală între două echipe din Franța, un triumf repetat la distanță de 15 ani și bucurie fără capăt pentru Montpellier. "E, pur și simplu, un vis devenit realitate", a spus Guigou. Nimic nu-l poate contrazice. 

MONTPELLIER 32 (16)
Fabregas 6, Simonet 6, Kavticnik 5, Mamdouh Ashem 5, Richardson 4, Guigou 3, Faustin 1, Soussi 1, Truchanovicius 1. Antrenor: Patrice Canayer
NANTES 27 (13)
Lazarov 6, Balaguer Romeu 4, Gurbindo Martinez 4, Hansen 4, Klein 3, Claire 2, Lagarde 2, Nyokas 2. Antrenor: Alberto Entrerrios

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (1)
maxp
maxp  •  27 Mai 2018, 23:58

M-a surprins lipsa de claritate in joc a lui Nantes, pe final de meci. Efectiv le-au tremurat mainile si au pierdut meciul in vreo 3 minute. Plus o obsesie de a finaliza exagerat de mult atacurile prin jocul cu pivotul, pe final a devenit atat de previzibil si au pierdut mai toate mingile. E ceva sa castigi Liga venind de pe traseul echipelor mai slab cotate, consider totusi ca a fost o surpriza, asta si prin lipsa vreunor superputeri in handbalul de club la ora actuala. Foarte multe echipe extrem de echilibrate valoric in varf.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează