SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM

FOTO Ultima seară galactică » Oltchim a sărbătorit titlul de campioană naţională după meciul cu HCM Baia Mare

Fetele s-au pozat cu tricourile şi medaliile de campioane // Foto: Marius Ionescu (Rm. Vîlcea) +3   FOTO
Fetele s-au pozat cu tricourile şi medaliile de campioane // Foto: Marius Ionescu (Rm. Vîlcea)

Articol de - Publicat miercuri, 15 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 14 mai 2013 22:36

Oltchim a cîştigat aseară campionatul pentru a 19-a oară. A fost ultima dată cînd pe teren, la Rm. Vîlcea, s-au aflat Bulatovici, Jovanovici, Manea, antrenorii Vestergaard sau Klit.

Oltchim Rm. Vîlcea a cîştigat încă o dată titlul naţional aseară. A făcut-o pentru a 19-a oară, record în handbalul feminin, a şaptea oară consecutiv! 1.500 de spectatori au venit să asiste la ultimul regal al "galacticelor" în meciul cu vice campioana HCM Baia Mare.

Şi chiar dacă vîlcencele erau cu gîndul mai mult la vacanţă, la echipele la care vor pleca şi la familii, au reuşit să facă un spectacol pe cinste.

Ardelencele au venit motivate, să demonstreze că nu degeaba au terminat campionatul pe locul doi. Şi le-au pus la grele cazne pe vedetele de la Vîlcea. Au condus pînă în minutul 27, 12-11.

Jakob Vestergaard se desparte de Oltchim: "Vîlcea o să-mi rămînă la inimă!"

Vîlcencele au pus însă la timp piciorul în prag, au intrat la pauză în avantaj şi apoi, în partea a doua, au jucat la spectacol. Jovanovici a marcat de două ori cu spatele la poartă, Managarova şi Curea au încercat să înscrie din aeriene, iar portarii Ungureanu şi Navarro au ridicat spectatorii în picioare prin paradele lor.

S-a terminat 35-26, Oltchim trecîndu-şi în cont a 20-a victorie din tot atîtea meciuri disputate. Bucuria a fost una moderată. Cucerirea titlului e ceva comun la Rm. Vîlcea. Cîteva sticle de şampanie destupate, o bătaie între fete şi plecăciunile în faţa suporterilor pentru sprijinul oferit în acest sezon.

Doar trei pleacă sigur
Pînă acum, la Oltchim se ştie că doar Jakob Vestergaard nu va mai fi antrenor, dar mai mult ca sigur, îl va urma şi secundul său, Mette Klit, deşi sînt discuţii ca măcar ea să rămînă la Rm. Vîlcea. Dintre jucătoare, Katarina Bulatovici va ajunge la Gyor, Oana Manea la Krim Ljubljana şi Marija Jovanovici la Astrahanocika Astrahan. Despre celelalte sînt doar zvonuri.

Se pare că Ungureanu, Neagu, Barbosa, Nechita, Meiroşu şi-ar fi dat acceptul să rămînă la Rm. Vîlcea, iar cu Navarro şi Brădeanu se poartă încă negocieri. În plus, vor reveni la Rm. Vîlcea Buceschi, de la Baia Mare, Băbeanu, de la Craiova, şi portarul Polocoşre, de la Roman.

"Oltchim nu merita doar să fie campioana României. Merita să fie campioana Europei. A arătat că a avut cea mai bună echipă. Păcat că au fost probleme financiare şi asta a tras echipa în jos" (Costică Buceschi, antrenor HCM Baia Mare)

"Anul viitor poate vom ajunge noi să fim campioane. Pînă atunci însă, Oltchim rămîne cea mai puternică echipă şi, probabil, tot ele vor fi favorite la cîştigarea titlului în 2014" ( Mihaela Smedescu, portar HCM Baia Mare)

"Titlul rămîne, dar parcă cel de anul acesta e unul amar. Decepţia trăită în Liga Campionilor nu se poate uita aşa uşor" ( Aurelia Brădeanu, Oltchim)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
ceaiuri
ceaiuri  •  16 Mai 2013, 17:13

ramane si bradeanu si navarro,se aduce un antrenor

usla
usla  •  16 Mai 2013, 00:21

Ce surpriza, ramane Neagu!!!!!Pai,nu-i nici-o surpriza, ce echipa ar fi luat-o intr-un picior, si cu o mana accidentata. NIMENI. Numai Valcea are bani s-o mai plateasca vre-o 3-4-5-6 ani degeaba, si apoi se poate lasa linistita. In alta ordine de idei, trebuie alta politica de salarizare, iar Neagu sa "coboare" din inaltul cerului de la 12.000 euro pe luna la un salariu normal{ si conform valorii} de 3- 4.000 euro pe luna.

razvyyc
razvyyc  •  15 Mai 2013, 21:10

Putini spectatori la sala. Fetele au primit un titlu si a fost ultimul meci in Rm. Valcea pentru multe sportive titrate. Meritau o sala plina...ceva flori, cateva mesaje... Dar spre deosebire de celelalte meciuri din campionat (au fost meciuri cu 400 spectatori) a fost OK. Valcea nu merita o sala mai mare decat asta modernizata de acum.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează