SPORTURI  »  HANDBAL  »  BAIA MARE

FOTO Ultimele aplauze pentru Lascăr Pană » Legendarul antrenor de la Minaur a fost înmormântat miercuri, la Baia Mare

FOTO: minaur.ro +1   FOTO
FOTO: minaur.ro

Articol de - Publicat miercuri, 20 septembrie 2017 16:57

Sute de băimăreni, componenții echipelor de handbal de la Minaur și de la HCM Baia Mare, au ținut să fie aproape de profesorul Lascăr Pană pe ultimul său drum. El a decedat duminică, la vârsta de 83 de ani. 

Din mijlocul sălii din Baia Mare, care din 2009 îi poartă numele, acolo unde a avut loc slujba religioasă, sicriul a fost purtat apoi pe brațe de handbaliștii de la Minaur, într-un ropot de apaluze.

Alături de "tricolor", pe sicriul său s-a mai aflat o minge de handbal și multe jerbe de flori.

Iubitorii handbalului nu au uitat că Lascăr Pană a fost cel mai valoros antrenor care a trecut pe la Baia Mare. Tehnicianul care a adus cu Minaur două cupe internaționale, Cupa IHF, în 1985 și 1988, antrenorul care a ținut piept în anii 80 și 90 marilor Steaua și Dinamo.

Lascăr Pană va rămâne mereu în mintea băimărenilor ca un sportiv, antrenor și om la superlativ. Dumnezeu să îl odihnească în pace!

"A plecat dintre noi profesorul handbalui băimărean! Omul care a fost pentru mine, nu numai persoana care mi-a dat sanşa să mă dezvolt şi a crezut şi recunoscut talentul meu, dar a fost şi naşul meu de cununie şi botez al copilului meu! Mulţumesc pentru tot ce ai facut pentru mine şi handbalul românesc! Vei rămâne mereu în sufletele noastre. Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleante naşei Klara şi fiicei Michaela" Maricel Voinea, fosta glorie a Minaurului

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
107487296349251
Mihai Ducu  •  21 Septembrie 2017, 09:12

Multumim pentru tot,ANTRENORULE!! Dumnezeu sa te aiba in paza!

saramago
saramago  •  20 Septembrie 2017, 18:48

RIP

theo_s
theo_s  •  20 Septembrie 2017, 17:54

Respect! PS: Cat de greu invatati voi, dragutilor. Unde ati facut liceul? Unii colegi au inteles, cu greu, ca nu exista "foste glorii"; chiar daca mureau erau sau nu erau ... glorii; daca au jucat mai demult pt. un club, tot nu sunt "foste", ca, daca ar fi "foste", nu s-ar mai pomeni, stiti? Deci, mai pe intelesul vostru: Maricel Voinea a fost o "glorie" a clubului? Acum, nu mai e? Ce e? O rusine a clubului? Nimeni?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează