SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATELE MONDIALE

Franța a umilit Germania, iar Serbia a reușit surpriza zilei la Mondiale

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 decembrie 2015 00:00

În grupa C, cu care echipele din grupa D se vor încrucișa, Franța a spulberat ieri Germania, echipa care a ajuns și ea la Mondial tot în urma unei invitații, după ce în calificări a fost eliminată de Rusia.

Formația pregătită de danezul Jakob Vestergaard, fostul tehnician de la Oltchim și CSM București, a fost de nerecunoscut, franțuzoaicele cîștigînd cu 30-20!

Totul s-a decis încă de la pauză cînd franțuzoaicele conduceau deja cu 16-7. Allison Pineau (7 goluri), centrul de la HCM Baia Mare, a fost principala marcatoare a echipei Franței.

Prima zi, prima surpriză

Ajunsă printr-un wild-card la Mondialul din Danemarca, după ce a fost eliminată chiar de România în calificări, Serbia a realizat surpriza primei zile la turneul final.

Echipa lui Sasa Boskovici, venită în Danemarca fără vedetele Lekici, Cvijici, Tomasevici și Damnjanovici, care au boicotat naționala, a scos un egal în fața Muntenegrului, vicecampioana olimpică.

Jelena Zivkovici, 6 goluri, interul dreapta de la SCM Craiova, a fost cea mai bună jucătoare a sîrboaicelor care au revenit de la 26-28 și au terminat 28-28.

REZULTATE

  • Grupa A: Muntenegru-Serbia 28-28, Ungaria-Tunisia 39-20
  • Grupa B: Olanda-China 42-21, Polonia-Cuba 22-27
  • Grupa C: Argentina-Congo DR 23-15, Franța- Germania 30-20
  • Grupa D: România-Puerto Rico 47-14, Spania-Kazahstan 31-10

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează