SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRANȚA - RUSIA 24-21

FRANȚA - RUSIA 24-21 // FOTO + VIDEO // Franța a doborât Rusia în finala Europeanului și e noua campioană continentală!

FOTO: Reuters +5   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 16 decembrie 2018 17:30

Franța - Rusia 24-21 // Franța s-a impus în fața Rusiei, scor 24-21, în finala Campionatului European de handbal feminin, disputată chiar la Paris. Campioana mondială a obţinut şi titlul european. Este primul aur continental pentru trupa lui Olivier Krumbholz. 

Euro 2018 a început şi s-a terminat cu acelaşi meci, Franţa-Rusia. Dacă la Nancy, pe 29 noiembrie, s-a impus Rusia, 26-23, dumincă seara, la Paris, în Accor Hotels Arena, 20.000 de fani au împins de la spate echipa "cocoşului galic".

Şi gazdele au câştigat cu 24-21 la capătul unui meci extrem de spectaculos, care a avut de toate.

A fost un duel între vedetele celor două echipe, dar şi între antrenorii de pe banca tehnică, cei mai titraţi tehnicieni din handbalul mondial feminin: Olivier Krumbholz şi Evgheni Trefilov.

A treia oară cu noroc

Istoria consemna un avantaj clar pentru rusoaice, în meciurile cu mare miză. Vestita "Sbornaia" se impusese în faţa Franţei în finala Campionatului Mondial din China 2009, dar şi în finala olimpică de la Rio de Janeiro.

De această dată, Franţa a ştiut să oprească maşina de handbal a lui Trefilov, îndeosebi cu sprijinul fanilor. Multe dintre jucătoarele ruse au părut copleşite de atmosferă, de miză şi au clacat.

Franţa face astfel dubla, pentru prima dată în istorie, luând-o pe urmele băieţilor. Nu degeaba mulţi dintre "cocoşi", în frunte cu starul Nikola Karabatic, au fost în sală să le susţină pe "tricolorele" franceze.

A fost fiesta la Paris, cu dansuri şi muzică şi multă şampanie. Aşa cum se sărbătoreşte cu adevărat primul titlu european din istorie.

Pineau, moment controversat și multe lacrimi

În minutul 36, a avut loc cel mai șocant moment al finalei. Allison Pineau, vedeta Franței, a executat o lovitură de la șapte metri în figura portarului Rusiei și a fost eliminată. A părăsit terenul în lacrimi și a plâns în hohote pe bancă, fiind însă susținută de miile de francezi din tribună.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (47)
986379311381755
Lengyel Adrian  •  17 Decembrie 2018, 11:48
Postat de Ovidiu Tuca pe 16 Decembrie 2018, 22:22

A fost executie pe fata a arbitrilor *** de frantuji!Rusine Franta !

Asta de mult nu mai este Franta ci o extensie a Africii in Europa. Bipezii si bipedele care joaca astazi in culorile Frantei n-au auzit in viata lor de Balzac, Zola, Voltaire, Dumas, Degas, Renoir, Manet, Monet etc...

10211194838578395
Ovidiu Tuca  •  16 Decembrie 2018, 22:22
Postat de st.il. pe 16 Decembrie 2018, 20:17

"Vedeta Franței" a plâns după ce i-a spart fața portăriței Rusiei ?. De ce oare ?. Poate ptr. că n-a reușit s-o decapiteze ?. Și "publicul" francez a aplaudat frenetic ?. Ce anume ?...O lovitură "inconștientă" dar bine țintită sau durerea cumplită resimțită de o fată nevinovată direct în "față" ???.....Personal , prefer o Rusie învinsă decât o Franță câștigătoare (cu sau fără vestuțe gălbioare),cu sau fără procedee de K1 !!!.....HAI RUSIA , chiar dacă ați pierdut în seara asta , rămâneți cea mai bună echipă din lume !.....

A fost executie pe fata a arbitrilor *** de frantuji!Rusine Franta !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10211194838578395
Ovidiu Tuca  •  16 Decembrie 2018, 22:19

Pineau a fost eliminata corect!Nu se face asa ceva la un meci de handbal.Oricum francezii au fost ajutati de arbitrii la toate fazele pentru ca au fost tara gazda si pentru ca ei "trebuiau " sa castige!Daca Rusia era arbitrata corect ar fi castigat meciul pentru ca are jucatoare exceptionale.Rusine sa le fie francezilor pentru o victorie mincinoasa!

Vezi toate comentariile (47)
Comentează