SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

VIDEO + FOTO Absolut IREAL! » Franța s-a calificat în finala CE de handbal masculin, ajutată de o aruncare unică, în ultima secundă: Prandi, în vinclu cu tot zidul în față

Prandi și-a asumat executare. Avea în față tot zidul și un Palicka în zi de grație. Nicio pasă! Din cădere, a evitat blocajul și a trimis direct în vinclu! Un moment unic! +10   FOTO
Prandi și-a asumat executare. Avea în față tot zidul și un Palicka în zi de grație. Nicio pasă! Din cădere, a evitat blocajul și a trimis direct în vinclu! Un moment unic!

Articol de - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 20:46 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 21:09

Franța a învins Suedia, scor 34-30, după reprizele de prelungire, și s-a calificat în finala Campionatului European de handbal masculin. Eroul semifinalei a fost Elohim Prandi. Interul lui PSG a egalat în ultima acțiune a timpului regulamentar, dintr-o lovitură liberă, cu zidul în față.

Prima repriză a semifinalei din Lanxess Arena a avut un protagonist neașteptat. Portarul Samir Bellahcen a blocat 8 aruncări ale campionilor en-titre și a contribuit la un avans care părea decisiv, 17-11.

Performanță istorică reușită de Ungaria la Campionatul European de handbal masculin
Euro 2024
Performanță istorică reușită de Ungaria la Campionatul European de handbal masculin

În ciuda unui lot experimentat, din el făcând parte inclusiv legendarul Nikola Karabatic, aflat la ultimul turneu final, francezii au clacat în partea secundă.

Franța, calificare incredibilă în finala Campionatului European de handbal masculin

Au fost momente de glorie pentru celălalt portar. Andreas Palicka a închis buturile suedeze. A fost nevoie de 9 minute ca tabela să arate din nou un scor egal, 18-18.

Cu încrederea la cer și cu centrul Felix Claar în zi de grație, 8 goluri, nordicii au trecut în avantaj. Și nu l-au mai cedat până în ultima secundă a disputei.

La ultima fază a timpului regulamentar, Franța a beneficiat de o lovitură liberă din zona interului dreapta. Scorul era 26-27. Elohim Prandi și-a asumat executarea. Avea în față tot zidul și un Palicka în zi de grație. Nicio pasă! Din cădere, a evitat blocajul și a trimis direct în vinclu!Prelungirile au fost la discreția Franței.

VIDEO cu execuția fabuloasă a lui Prandi, în ultima secundă a semifinalei Franța - Suedia

Suedia, campioana en-titre și deținătoarea recordului de trofee continentale, 5, se va mulțumi cu meciul pentru bronz. 

Francezii vor lupta duminică pentru al 4-lea aur european. Adversara va fi stabilită în această seară, live pe GSP.ro, dintre Germania și Danemarca.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din semifinala Franța - Suedia, CE de handbal masculin

+6 FOTO

Samir Bellahcen, portarul Franței, a făcut o primă repriză senzațională, cu 7 „parade”. 

VIDEO. Ei au impresionat la CE de handbal masculin! Momente de excepție pe parchetul din Germania

Citește și alte știri din handbal: 

Scene incredibile în semifinalele CA la handbal masculin » Au luat la bătaie arbitrul, 5 jucători au fost arestați!
Campionatul Asiei
Scene incredibile în semifinalele CA la handbal masculin » Au luat la bătaie arbitrul, 5 jucători au fost arestați!
De nicăieri! Una dintre cele mai bune handbaliste din lume se retrage la 32 de ani: „Am obosit. Vreau să fiu aproape de iubitul meu și de familie”
Retragere
De nicăieri! Una dintre cele mai bune handbaliste din lume se retrage la 32 de ani: „Am obosit. Vreau să fiu aproape de iubitul meu și de familie”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
dudash
dudash  •  27 Ianuarie 2024, 09:12

Domnul Stanga ! parca noi i-am invatat handbalul de perfomanta pe francezi...(si nu numai) i-mi pare rau! acum doar stam si ne uitam la altii. toata stima!!!! Draganita, Gatu,Bertalan Samd. Inca o data respect!!! ALOOO! federatia se aude???

talpaiadului
talpaiadului  •  27 Ianuarie 2024, 08:12

Dupa ce se aude fluierul, handbalistul francez ridica prima oara piciorul drept, face un pas in lateral si apoi il pune in pamant. Apoi se apleaca in lateral, ridica piciorul stang de la sol si abia apoi mingea paraseste mana lui. Aruncarea nu respecta regula afisata de GSP, deoarece handbalistul a ridicat pe rand ambele picioare. Si in plus, dupa cate stiu eu, handbalistul care executa aruncarea de la 9 metri nu are voie sa faca un pas in lateral deoarece prin acel pas el isi modifica pozitia in raport cu zidul care nu mai are voie sa se miste si fusese asezat in functie de pozitia lui initiala.

bogat
bogat  •  27 Ianuarie 2024, 00:00

O executie de geniu cu o precizie chirurgicala. Handbal la cel mai inalt nivel.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează