SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

FRH a micşorat numărul de echipe şi a introdus play-off şi play-out » Ligă de 12 echipe

Articol de - Publicat miercuri, 23 februarie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 februarie 2011 10:22

FR de Handbal a hotărît ieri micşorarea numărului de echipe de la 14 la 12. Din sezonul 2012-2013 se va juca în sistem play-off şi play-out

FR de Handbal a hotărît ieri micşorarea numărului de echipe de la 14 la 12. Din sezonul 2012-2013 se va juca în sistem play-off şi play-out

Consiliul de Administraţie al FRH a analizat ieri cele două propuneri de sistem competiţional venite din partea Comisiilor Tehnice din Liga Naţională. Antrenorii de la masculin doreau o Superligă de doar 8 echipe, dorind astfel să existe o luptă mai echilibrată pentru stabilirea campioanei. Tehnicienii de la fete au dorit însă o primă divizie cu 12 formaţii.

"Toţi membrii Consiliului de Administraţie au votat micşorarea numărului de echipe din sezonul 2012-2013 de la 14 formaţii la 12. Şi sistemul de desfăşurare va fi altul, pentru că după partidele din tur şi retur, primele şase formaţii vor juca în play-off, iar ultimele şase echipe vor lupta în play-out pentru evitarea retrogradării", a declarat preşedintele FRH, Cristian Gaţu.

"Eu personal eram pentru o Superligă de opt formaţii. Erau meciuri mai tari, se suplinea într-un fel acest decalaj valoric enorm care există între Oltchim şi restul formaţiilor, iar la băieţi între HCM Constanţa şi celelalte echipe", a încheiat Gaţu.

SOS Neagu!
Cristian Gaţu a declarat ieri că e îngrijorat de starea de sănătate a Cristinei Neagu, cea mai bună jucătoare din lume în 2010. "După Euro 2010, Cristina Neagu era validă. Mă afectează că ba joacă, ba nu joacă. Neagu nu e numai jucătoarea Oltchimului, ci şi a «naţionalei»! Ea a luat titlul şi pentru jocurile în echipa României", a spus Gaţu. "Nu mă voi opune unei operaţii, dar trebuie să se gîndească bine. Cei care o operează trebuie să-i dea o garanţie că va continua să joace handbal", a încheiat Gaţu.

Rugby. În alertă
O celulă de criză a fost creată în cadrul International Rugby Board (IRB), după ce un cutremur cu magnitudinea de 6,3 a afectat oraşul neozeelandez Christchurch, unde sînt programate să aibă loc, în lunile septembrie şi octombrie, şapte meciuri din cadrul Cupei Mondiale. Deşi la Christchurch sînt prevăzute să se desfăşoare şi meciuri ale grupei B, din care face parte şi România, partidele "stejarilor" se vor desfăşura la Invercargill, oraş situat la 460 de kilometri distanţă. România se află în grupa B, alături de Anglia, Argentina, Scoţia şi Georgia.

Tenis. Merge mai departe
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi al turneului de la Acapulco (Mexic). Cîrstea a trecut, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-4, de austriaca Patricia Mayr şi o va întîlni în faza următoare pe cîştigătoarea partidei dintre Simona Halep, favorita numărul 5, şi Laura Pous-Tios (Spania).Tot la Acapulco, Mădălina Gojnea a acces pe tabloul principal al competiţiei, după ce a trecut, în turul trei al calificărilor, cu 6-1, 6-2, de Stephanie Foretz (Franţa). În runda inaugurală,Gojnea va juca marţi în compania Kristynei Pliskova, din Cehia.

Tenis. Au făcut nominalizările
Juan Monaco, Juan Ignacio Chela şi Eduardo Schwank sînt jucătorii argentinieni nominalizaţi pentru echipa de Cupa Davis a Argentiniei, care întîlneşte la Buenos Aires între 4 şi 6 martie echipa României în primul tur al Grupei Mondiale. Modesto Vazquez, capitanul- nejucător al sud-americanilor, a spus că speră ca David Nalbandian să îşi revină după accidentarea suferită în turneul de la Acapulco: "Ştim cu toţii că Nalbandian este un jucător de bază pentru Argentina. Să sperăm că îşi va reveni şi va putea juca".

Handbal. Împrumutat
Florin Nicolae (30 ani), interul stînga al formaţiei HCM Constanţa, a fost împrumutat pînă la finalul campionatului la echipa Universitatea Cluj."La Constanţa nu am putut juca prea mult în ultima perioadă, astfel că am decis să merg la Cluj, unde voi avea ocazia să evoluez", a spus handbalistul. La Universitatea Cluj a mai ajuns în acest sezon de la HCM Constanţa şi pivotul Marius Mocanu.

Polo. Victorie în faţa Rusiei
România a învins ieri, la Oradea, reprezentativa Rusiei cu 11-8 în cadrul etapei a patra a preliminariilor Ligii Mondiale. Este a treia victorie a elevilor lui Istvan Kovacs în grupa a 2-a, după succesele cu Rusia (în deplasare) şi Turcia (acasă). Românii au fost învinşi doar de Muntenegru, adversari cu care vor juca şi următorul meci, pe 22 martie, tot la Oradea. Prima clasată merge mai departe în Liga Mondială.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
pretorianul
pretorianul  •  23 Februarie 2011, 16:26

Un articol pus sub eticheta "handbal" e facut varza prin adaugarea a 4 stiri care nu au legatura cu handbalul sau cu titlul. O varza gen protv care da stiri despre handbal trecem la rugby, apoi la tenis, ne intoarcem la handbal si apoi la polo.

gpapa
gpapa  •  23 Februarie 2011, 12:29

Perfect! Cu aceasta ocazie mai creste si competivitatea !! Poate vedem si noi handbal masculin de calitate ca la feminin stam bine.

suporter_valcean
suporter_valcean  •  23 Februarie 2011, 10:44

Cum adica domnule Gatu "După Euro 2010, Cristina Neagu era validă"?!! Nu cred ca nu v-a spus domnul Voina care a fost starea de sanatate a Cristinei Neagu la Europene!! Domnul Voina declara in 14 februarie 2011 in Gazeta sporturilor ca "La «naţională» ea a jucat tot accidentată, are dureri de mult timp, dar probabil că acum i se cere altceva". Asumati-va, dle Gatu, partea de responsabilitate care va revine!!! Amintiti-va cine era presedinte FRH in perioada in care Neagu juca in acelasi sezon si pentru nationala de senioare si pentru cea de tineret! Ne mandrim cu performantele obtinute, dar ne ascundem dupa deget cand apar astfel de situatii. "Era valida" "era valida" ..

Vezi toate comentariile (5)
Comentează