SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM DE HANDBAL FEMININ

FRH a răspuns acuzațiilor lansate de Tadici: "Domnia sa ar fi trebuit să oprească respectivele fapte"

Articol de GSP - Publicat joi, 10 decembrie 2015 10:06

Federația Română de Handbal a emis un comunicat în care a răspuns atacurilor lansate de Gheorghe Tadici după înfrîngerea naționalei feminine a României în fața Spaniei, scor 18-26, la CM.

" FRH respinge acuzațiile domnului Gheorghe Tadici și se delimitează de declarațiile acestuia.

Federația Română de Handbal a aflat cu regret de declarațiile domnului profesor Gheorghe Tadici, de natură să aducă atingere reputației profesionale și personale ale componentelor lotului feminin de senioare. FRH consideră că aceste declarații depășesc limita colegialității și ale respectului pe care membrii comunității noastre sînt datori să și le acorde.



Sîntem cu atît mai surprinși de evocarea unor astfel de evenimente, cu cît, dacă sînt adevărate, ele ar fi trebuit rezolvate și oprite pe loc de dl Tadici. Domnia sa era la data invocată antrenorul principal și liderul naționalei feminine și ar fi trebuit sa oprească episodul invocat de la bun inceput.

FRH acordă in continuare respect activității domnului Gheorghe Tadici, ale cărui rezultate pentru handbalul românesc trebuie prețuite. În același timp, îi amintim dlui Tadici că aceste rezultate au fost posibile cu ajutorul jucătoarelor pe care le acuză de comportare nesportivă.

Nu în ultimul rînd, ne exprimăm dezamăgirea ca aceste comentarii ale domnului Tadici au apărut într-un moment în care naționala feminină este angajată într-o competiție dificilă și are un parcurs care o menține cu șanse reale în cursa pentru obiectivul fixat. Acceptăm criticile, ca o parte firească a competiției sportive, dar ne-am fi așteptat ca acestea să fie de o natură decentă, iar susținerea pentru echipa care reprezintă România să fie necondiționată, așa cum și domnul profesor Tadici și-a dorit în mandatul său", se arată în comunicatul FRH.

Gheorghe Tadici l-a atacat dur pe selecționerul naționalei de handbal a României, Thomas Ryde, și a insinuat că jucătoarele "tricolore" ar bea peste măsură.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  10 Decembrie 2015, 10:51

NU tin cu Dl Tadici ,dar aici nu are loc diplomatia ,incearca sa faci jocul si fara "diva"Cristina pe care nu mi-o amintesc sa fi tras echipa dupa ea si sa aiba rezultate pe masura laudelor ,intro competitie continentala sau mondiala a nationalei ,cum procedeaza la echpa ei de club ,straina bine inteles ca nici la R. Valcea nu a rupt gura targului.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează