SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN DE HANDBAL

GALERIE FOTO Cristina Neagu&co, gata pentru startul EURO 2018 de pe 1 decembrie: "Vom fi motivate să dedicăm victoria unei țări întregi"

FOTO: Cristi Preda +9   FOTO
FOTO: Cristi Preda

Articol de , - Publicat marti, 27 noiembrie 2018 14:37

Naționala României de handbal feminin e gata de Euro. Handbalistele ”tricolore” sunt nerăbdătoare să înceapă turneul francez, unul de la care au așteptări mari. ”Gândurile zboară deja la meciul cu Cehia”, spune căpitanul Cristina Neagu.

  • Europeanul de Handbal se desfășoară în Franța, în perioada 29 noiembrie - 16 decembrie 2018!

Trei zile au mai rămas până la debutul României la Campionatul European din Franța. Miercuri, "tricolorele" se vor îmbarca cu destinația Paris, iar de acolo vor lua un alt zbor spre Brest. E orașul în care Neagu, Buceschi, Elisei și compania vor începe visul european spre un turneu final pe care-l vor cât mai lung.

Azi dimineață "tricolorele" au fost prezente în studioul 1 al Televiziunii Române pentru ultimele declarații. O conferință de presă cu toate cele 17 handbaliste care vor merge în Franța. (fotoVezi AICI mai multe fotografii de la eveniment)

Cristina Neagu a vorbit în numele echipei naționale. "Suntem pregătite sută la sută. Ne-am antrenat bine, atmosfera este una foarte bună. Formăm un colectiv unit. Toată lumea dorește să facem un pas înainte față de ultimul Campionat European. Dacă acum doi ani am luat locul 5, acum înseamnă că intrăm în semifinale. Ar fi ceva senzațional. Personal însă, mă gândesc doar la primul meci cu Cehia. De acolo trebuie să pornim și să construim", crede Cristina Neagu.

Faptul că disputa cu Cehia se va juca pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, este un imbold important. "Cu siguranță, vom fi motivate să oferim victoria unei țări întregi. M-aș bucura să debutăm cu dreptul și să pornim cu moralul ridicat", a adăugat Neagu.

"Știu de ce sunt aici!"

Ambros Martin are totală încredere în echipă. Antrenorul iberic își dorește și el un plus față de precedentele turnee la care a stat pe banca "tricolorelor".

"Știu de ce sunt aici, pe banca României. Îmi plac victoriile și pentru asta ne-a pregătit, să fim puternici! Sunt foarte mulțumit de felul cum s-au antrenat fetele, văd la ele ambiție, dăruire, concentrare. Cu siguranță vom aborda competiția cu multă determinare", a subliniat tehnicianul României.

Nu vede partida cu Cehia, prima de la Euro, ca pe una a revanșei, după înfrângerea la Mondialele din 2017, din Germania.

"Nu e timpul revanșei, e doar un meci important între aceleași echipe. Respect Cehia, dar pe mine mă interesează doar cum evoluează echipa noastră", a subliniat Martin.

"Față de acum un an cred că am câștigat experiență. Am fost aproape aceleași fete în pregătire, ne cunoaștem foarte bine acum. Cred că omogenitatea echipei a crescut și acesta ar putea fi un plus. Am amintiri plăcute din Franța, acolo a fost primul meu turneu final în 2007, și de asta sunt nerăbdătoare să ajung acolo", a plusat Neagu.

"E un moment bun pentru România. Suntem o echipă completă, suntem bine pregătite și gata de a începe competiția. Aveți încredere în noi, mergem să facem totul cât mai bine", a promis selecționerul iberic.

Cristina Vărzaru va conduce delegația

Fosta mare jucătoare a României, acum secretar general al FRH, Crsitina Vărzaru va fi conducătorul delegației României la Euro 2018.

"Este o postură indeită, dar eu îmi doresc fix același lucru ca și atunci când eram jucătoare sau un simplu spectator. Vreau naționala României cât mai sus, pe podium dacă se poate. Îmi doresc ca această echipă minunantă, care îi ține pe români cu sufletul la gură an de an, le dau speranțe, să facă lucruri de care ele, jucătoarele, să fie mândre, să le bucure.

Și dacă ele vor fi bucuroase și noi, cei care le privim, vom fi bucuroși", a spus Cristina.

Obiectivul impus de federație este clasarea pe unul dintre primele 6 locuri.

"Obiectivul principal, îl cunoaște toată lumea, calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până acolo însă avem aceste obiective intermediare, care țin unul de altul. Să ajungem anul viitor la Mondiale, mai ușor, trebuie să avem o clasare cât mai bună la Europene", a motivat Vărzaru. 

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU europeanul din franța

  • Portari: Denisa Dedu (Siofok KC), Iulia Dumanska (SCM Rm. Vâlcea)
    Extreme stânga: Valentina Elisei Ardean (Gloria Bistrița), Cristina Florică (SCM Rm. Vâlcea);
  • Extreme dreapta: Laura Chiper (Corona Brașov), Aneta Udriștoiu (CSM București);
  • Pivoți: Crina Pintea (Issy Paris 92), Raluca Băcăoanu (SCM Rm. Vâlcea), Daniela Rațiu (Gloria Bistrița);
  • Centri: Eliza Buceschi (Corona Brașov), Cristina Laslo (Buducnost Podgorica), Mădălina Zamfirescu (Debrecen);
  • Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București), Gabriela Perianu (Siofok KC), Anca Polocoșer (Minaur Baia Mare);
  • Interi dreapta: Ana Maria Dragut (Kisvardai), Melinda Geiger (Siofok KC).

PROGRAMUL MECIURILOR ROMÂNIEI LA EURO 2018

  • 1 decembrie, ora 19:00 România-Cehia
  • 3 decembrie, ora 19:00 România-Germania
  • 5 decembrie, ora 22:00 România-Norvegia
    * toate meciurile vor fi transmise în direct de TVR 

Vezi și: România la Europeanul de handbal // Jucăm cu marea favorită, aflată într-o formă înfiorătoare » Locul secund, accesibil

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează