SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRANȚA - SLOVENIA 23-24

GALERIE FOTO Șocul Mondialului în grupa României: victorie uluitoare reușită de adversara noastră de mâine! » "Tricolorele" au plecat îngândurate din sală

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor +9   FOTO
Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 02 decembrie 2017 20:28

Surpriză enormă în grupa României: Slovenia bate Franța, vicecampioana olimpică, 24-23! 

*Marian Ursescu, specialistul GSP în  handbal feminin, este în Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

Ce meci le așteaptă duminică pe românce! Slovenia vine cu avantajul victoriei contra Franței, 24-23, la capătul unui meci incredibil reușit de elevele lui Uros Bregar.

Revenită la un Campionat Mondial după o pauză de 12 ani, Slovenia a luptat incredibil într-o sală, la Trier, plină cu francezi. De altfel de așteptat, distanța până la granița cu Franța fiind foarte mică.

Slovenia a arătat cum poți câștiga un meci fără a avea vedete, doar prin dăruire și hotărâre. A condus tot meciul, chiar și la 6 goluri diferență: 11-5. Slovenia a intrat la pauză cu trei goluri avantaj, 13-10. Și-a păstrat avantajul și chiar și l-a mărit. În minutul 55, Slovenia avea 24-21. Franța a marcat de două ori consecutiv, 23-24, dar în ultimele trei minute și jumătate nici una dintre echipe nu a mai înscris! La ultima fază, Franța a stat în atac mai bine de un minut, fără șansă de reușită.

Portarul Amra Pandici a făcut un joc excelent, având 15 parade, dar cea mai bună jucătoare a partidei a fost, indiscutabil, Ana Gros, autoare a 9 goluri, handbalistă care evoluează chiar la campioana Franței, Metz!

Franța începe un nou turneu final, cu stângul, așa cum s-a întâmplat mai mereu, dar echipa lui Krumbholz nu poate fi scoasă din cărți.

Gnosianne Niombla, jucătoarea de la CSM București, a marcat 4 goluri, iar colega ei, Camille Ayglon Saurina un singur gol, fiind folosită preponderent pe faza de apărare.

România întâlnește duminică, de la ora 15:00 Slovenia, un meci care se anunță extrem de greu pentru Neagu și compania. Româncele au asistat la meci și au plecat spre hotel destul de îngândurate după evoluția arătată de slovene. 

România - Slovenia va fi în direct pe TV Telekom Sport și liveTEXT pe GSP.ro.

Naționala noastră a câștigat astăzi primul meci de la acest Mondial, 29-17 cu Paraguay.

Clasament Grupa A

clasament handbal

LOTUL ROMÂNIEI

Portari: Dedu, Dumanska
Extreme stânga: Elisei, Iuganu-Popa
Extreme dreapta: Udriștoiu, Berbece
Pivoți: Pintea, Tătar, Tomescu
Interi stânga: Neagu, Zamfir-Florianu, Szucs
Interi dreapta: Dragut, Geiger
Centri: Buceschi, Laslo, Zamfirescu

PROGRAMUL COMPETIȚIEI

  • mâine - ora 15:00 România-Slovenia
  • 05.12 - ora 21:30 România-Spania
  • 07.12 - ora 19:00 România-Angola
  • 08.12 - ora 19:00 România-Franța

Citește și: Încălzire pentru lucruri serioase » România, debut fără emoții la Campionatul Mondial: "Wuaw, am jucat împotriva lui Neagu!"

Citește și: Selecționerul României a tras concluziile după primul meci la Mondialul de handbal: "Acolo va fi care pe care"

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  03 Decembrie 2017, 11:06

este bine ca s-a tras semnalul de alarma. Romania are un program bun si daca jucam noi primul meci cu Slovenia poate fetele erau luate pe nepregatite.

king.baldwin
king.baldwin  •  03 Decembrie 2017, 10:38
Postat de JaxSoa Soa pe 03 Decembrie 2017, 09:09

pt expertul gsp in handbal - invata sa scrii corect numele jucatoarelor -Pandici este de fapt Pandzic.

Corect e Pandžić ! ... dar chiar nu e cazul de farmacie aici. Sa ne pastram echilibrul.....

king.baldwin
king.baldwin  •  03 Decembrie 2017, 10:36

Slovenia se pare ca a prins varful de forma! Romania va avea meci greu....

Vezi toate comentariile (17)
Comentează