HANDBAL  ·  LIGA CAMPIONILOR / CSM BUCUREȘTI-METZ (DUMINICĂ, 17:00, DIGI, LOOK, TELEKOM)

Gata de un nou start! CSM București e pregătită să înceapă cu dreptul noua ediție a Ligii

Alexandrina Barbosa va debuta duminică în tricoul CSM, în Liga Campionilor FOTO Marius Ionescu
Alexandrina Barbosa va debuta duminică în tricoul CSM, în Liga Campionilor FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2020 20:03 / Actualizat vineri, 11 septembrie 2020 20:32

CSM București e pregătită să înceapă cu o victorie în Liga Campionilor. Faptul că se va juca fără spectatori e lucrul cel mai supărător pentru ”tigroaice”.

CSM București-Metz e meciul de debut în noul sezon pentru Neagu și compania. Metz e o formație arhicunoscută pentru bucureștence, cu care CSM a jucat în ultimele trei sezoane. Ambele formații au făcut câteva schimbări majore în loturi. CSM le-a pierdut pe Lekici, Grbici, Torstensson și Curea, dar în locul lor au venit handbaliste importante precum Barbosa, Dembele, Smeets sau Lazovici. 

De partea cealaltă, Metz s-a despărțit de câteva dintre titulare: Grace Zaadi, Marion Maubon, Xenia Smits, plus Laura Glauser, Laura Flippes sau Martine Smeets. La capitolul "veniri", cele mai importante nume sunt slovenele Tjasa Stanko, extremele Debbie Bont și Melvine Deba și portarul Hatadou Sako.

4-2 la meciurile directe

Echipa pregătită de campionul mondial Emmanuel Mayonnade conduce la întâlnirile directe cu 4-2 în fața CSM-ului. Sezonul trecut însă, victoriile au fost împărțite, 32-27 la București, respectiv 26-28 la Metz. "Metz lucrează în același sistem de mulți ani, sunt bătăioase și arțăgoase, va fi o luptă deplină. Lipsa lui Zaadi nu este simplu de suplinit, dar mereu în urma unei schimbări se creează noi energii, nu cred că au găsit omul care să o suplinească pe deplin. Noi avem de partea noastră experiența, dorința de reușită și ambiția", crede antrenorul Adrian Vasile.

Campioana mondială Siraba Dembele are emoții înnaintea jocului cu echipa din țara sa. "Am prietene la Metz, am vorbit cu ele despre meci. Ne-au urmărit la partidele din campionat și, cu siguranță, vor să speculeze punctele pe care le consideră că le avem slabe. Principala noastră forță este unitatea grupului. Fiecare dintre noi aduce un plus la echipă", spune extrema stânga. Lipsa suporterilor e cel mai mare handicap pe care bucureștencele trebuie să-l acopere. "Suporterii sunt foarte importanți, erau puterea noastră! Nu avem ce face, trebuie să acceptăm situația de față și faptul că suntem obligați să jucăm fără oameni în tribună. Cu siguranță, ar fi fost mult mai ușor să-i avem pe fani în sală", a adăugat Dembele.

Citește și aște știri din handbal:Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, l-a făcut praf pe Nicușor Dan. „Gabi a fost...„
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
18:00 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Botoșani
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:00 Fotbal, Liga 1
Dinamo - UTA Arad
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
21:30 Fotbal, Bundesliga 2
Padeborn - Hamburger
Digi 4
21:45 Fotbal, Serie A
Bologna - Parma
Digi 3
22:00 Fotbal, La Liga
Cadiz - Sevilla
Digi 2
Program TV complet

Liga 1