SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA NAȚIONALĂ

Gata, ne pregătim de Mondiale! SCM Rm. Vâlcea termină anul pe primul loc, CSM București urcă pe podium!

Articol de - Publicat miercuri, 13 noiembrie 2019 22:00

Luptă aprinsă între SCM Rm Vâlcea și CSM București! S-a tras cortina peste Liga Națională feminină, după meciurile din etapa a 11-a. Fetele se pregătesc de Campionatul Mondial organizat în perioada 30 noiembrie - 15 decembrie. 

  • Naționala noastră face parte din Grupa C, alături de Ungaria, Muntenegru, Spania, Senegal și Kazakhstan, urmând să debuteze pe 30 noiembrie cu o partidă în fața Spaniei.

Favoritele au câștigat ultimele partide disputate în 2019. Campioana SCM Rm. Vâlcea iernează pe primul loc, fiind din nou favorită la titlu. Oltencele au învins în etapa a 11-a cu 29-23 pe Minaur Baia Mare. Echipa lui Florentin Pera a reușit o primă repriză excelentă și a condus cu 9 goluri diferență pe tabelă. Jelena Trifunovici, sârboaica adusă de la Craiova, a debutat și a marcat de două ori. 

Vâlcea își ia la revedere de la suporteri cu un meci de Liga Campionilor, sâmbătă, pe teren propriu, contra celor de la Brest. 

CSM București a urcat pe podium după suucesul lejer în fața Craiovei, în Sala Polivalentă, 27-16. Disputa a fost umbrită de accidentarea Adinei Cace, extrema oltencelor, în minutul 58. 

Aceasta a suferit o fractură la mâna dreaptă după ce Dragana Cvijici a căzut peste ea. Cristina Neagu a intrat din nou, dar evoluția ei nu a fost una care să iasă în evidență. A marcat de trei ori, dar a ratat și două aruncări de la 7 metri. Și CSM va încheia anul 2019 cu disputa de Liga Campionilor de la Rostov Don, de sâmbătă. 

Corona Brașov a avut cele mai mari emoții în etapa de ieri. Deși au jucat sub Tâmpa, inversând ordinea jocurilor cu AHCM Slobozia, ardelencele au suferit din greu pentru victorie. Ialomițencele au fost egalele adversarelor 53 de minute, până la 22-22. Pe final însă, s-a făcut diferența, toare reușitele fiind realizate de muntenegreanca Ivona Pavicevici. Brașovul e pe locul 2, deasupra celor de la CSM. 

Gloria Buzău a cedat la Brăila, 27-33, și cu această înfrângere a pierdut locul pe podium. A fost o dispută controlată autoritar de gazde de la un capăt la altul. CSM Slatina a câștigat și ea, 20-19 cu HC Zalău, dar oltencele au avut o revenire senzațională după ce Zalăul conducea cu 5 goluri în minutul 36, 15-10! 

Rezultatele etapei a 11-a: 

SCM Rm. Vâlcea-Minaur Baia Mare 29-23 
CSM București-SCM Craiova 27-16 
Dunărea Brăila-Gloria Buzău 33-27 
Corona Brașov-AHCM Slobozia 26-23 
CSU Cluj-Rapid se joacă duminică, Măgura Cisnădie-Gloria Bistrița pe 29 decembrie. 

Clasament la vârf 

1. SCM Rm. Vâlcea 27p (10 jocuri) 
2. Corona Brașov 26p (11 jocuri) 
3. CSM București 22 p (10 jocuri) 
4. Gloria Buzău 21p (10 jocuri) 
5. Minaur Baia Mare 20p (11 jocuri) 

VEZI ȘI:

KRISTIANSTAD - DINAMO 29-29 // Dinamo, egal dramatic în Suedia! Campioana României se califică matematic în barajul pentru „optimile” Ligii Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  13 Noiembrie 2019, 22:37

A înviat domnul Ursescu...Nu comentează la obiect declarațiile lui Ryde, brusc nu mai știe specialiști pentru a aduce răspunsuri pertinente, dar lovește din nou cu bățul în zidul lojei din care îl privesc imperial fetele de la CSM. Apropo îmi lipsește un nou montaj cu viața domnului Pera...În continuare nimic despre familia care conduce echipa de handbal feminin din Craiova...în viața fostei antrenoare de la echipa de handbal feminin Rapid GSP a intrat cu picioarele dar despre ipochimenii din Bănie nimic...nu este de cancan

Vezi toate comentariile (1)
Comentează