SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA 22-28

Gațu și Voina s-au luat de Martin Ambros după eșecul cu Rusia: "Uitați-vă, se vede clar pe imagini!" » Moderatorul a considerat că trebuie să intervină: "Oameni buni, vă rog"

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat sambata, 15 decembrie 2018 10:43

Radu Voina și Cristian Gațu, doi foști campioni mondiali ai României, l-au criticat pe selecționerul Martin Ambros, chiar dacă spaniolul a ajuns cu naționala noastră în finala mică a Campionatului European, unde va întâlni Olanda. 

  • România și Olanda se înfruntă duminică în finala mică, de la 15:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe TVR 1 și TVR HD. 

"Ambros e un antrenor foarte bun, dar trebuie să vorbești românește la echipa națională. Trebuie să cunoști cultura handbalistică de aici și jucătoarele din România. Sunt convins că nu le cunoaște foarte bine. Bine, după prima săptămână de turneu totul era minunat, dar după aceea...

Trebuie să faci de așa natură încât fetele să joace împreună. Ambros e un antrenor foarte bun, cu o carte de vizită impresionantă, dar eu sunt adeptul antrenorilor români, să se vorbească limba română la națională", a declarat Voina.

A fost momentul în care moderatorul TV Digi Sport, Viorel Grigoroiu, a simțit nevoia să tempereze discursul critic al lui Voina: "Oameni buni, antrenorul ăsta ne poate aduce o medalie".

Prezent și el în studio, Cristian Gațu a intrat în dezbatere și a preluat de la Voina: 

"Eu nu sunt convins că după un time-out fetele înțeleg tot ce spune Ambros. Ele par că înțeleg la final, când strigă «Hai, România!», dar pe parcurs, dacă vă uitați, se unesc câte două și își zic: «Ce a vrut să spună?». Se vede pe imagini, am văzut eu", a spus Gațu.

Are naționala de suferit pentru că antrenorul nu cunoaște limba română?

Da, Gațu și Voina au dreptate
Nu, limba engleză e suficientă

38d4932d eeac 4d15 91ec 48185a0ab3af
Voina și Gațu în studioul Digi încadrați de moderatorul Viorel Grigoroiu și jurnalistul Narcis Drejan

Citește și:

ROMÂNIA - RUSIA 22 - 28 // Gațu și Radu Voina au analizat eșecul cu Rusia: "Mă așteptam la așa ceva. Absența Cristinei Neagu s-a simțit"

 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (77)
2264101893823582
Kiss Péter  •  19 Decembrie 2018, 17:02

Oameni buni,ori unde in lume,un antrenor bun al unei nationale,trebuia sa fie un foarte bun cunoscator al campionatului intern ! Ambros,si nic un alt antrenor de la distanta,venind de cateva ori in tara nu are cum sa faca o nationala redutabila.Deci,la carma nationalei,trebuie un antrenor autohton,roman,care cunoaste realitatile interne,jucatorii si poate sa urmareasca campionatului in continuu.Noi avem antrenori foarte buni,numai ca nu avem rabdare cu nimeni. Rosca,Tadici sau Buceschi,sint antrenori exceptionali de fete.Ce rost mai are,sa aduci straini,care vin doar pentru bani,bani foarte multi,fara sa fie interesati de succesul echipei.

127939151042796
Marcello Kazan  •  19 Decembrie 2018, 02:31

Rid ungurii de noi ***... Dupa ce sta un an de zile in Ungaria unde antreneaza pe Gyor, Ambros Martin vine si in Romania pentru citeva zile pentru a face echipa Nationala a Romaniei... NU inteleg cum gindesc oamenii de decizie din handbalul romanesc... Chiar NU mai exista antrenori de handbal capabili in Romania ???... Dintre antrenorii echipei nationale, singurul care si-a lasat 'amprenta' a fost Gh. Tadici... Bineinteles ca fetele nu-l pe considerentul ca nu le-ar respecta suficient... iar federatia se conformeaza...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adina.sorina
adina.sorina  •  19 Decembrie 2018, 00:10

Martin s-a aranjat sa piarda toate meciurile dupa ce am batut norvegia , mai putin spania ca poate vrea el sa fie antrenor acolo. Probabil ca a primit ordin de la federatia europeana sa faca asta. Trebuiau sa mearga olanda si norvegia , asa au facut planul de la inceput. Inclusiv in meciul cu norvegia cand a vazut ca se ingroasa gluma cu vre-o cinci minute inainte a bagat toate rezervele sa mai reduca alea din diferenta. Dar lucrurile i-au scapat de sub control la meciul ala. In celelalte meciuri a facut in asa fel schimbarile cat sa pierdem , s-a aparat cu elisei in centru, a jucat cu udristoiu cu olanda etc , cand conduceam cu cinci goluri ungaria a bagat pe geiger si a scos pe pintea ca sa pierdem avantajul. In meciul cu olanda cand conduceam cu 8-7 a scos toate titularele vre-o cinci minute pana au revenit alea in avantaj, etc. In plus le-a obosit degeaba cu spania. Daca erau odihnite si vroia sa castige cu ungaria nu era nici o problema. Ne trebuia victoria cu ungaria doar. In plus cristina cand a vazut ce-i asta capabil s-a stors de ultima energie si a recuperat diferenta , inainte sa se accidenteze, pt ca unguroaicele conduceau cu vre-o cinci goluri prin min.45. De ce era nevoie sa joace cristina faza de aparare cu spania si ungaria? Celelalte nu erau capabile sa dea din picioare, polocoser, zamfirescu etc? Asa rezista si nu se accidenta. Dar poate facea parte din plan.

Vezi toate comentariile (77)
Comentează