SPORTURI  »  HANDBAL  »  SELECŢIE

Gheorghe Tadici a anunţat lotul pentru Euro! » Corona Braşov are cele mai multe jucătoare convocate

Articol de - Publicat miercuri, 12 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 noiembrie 2014 09:13

Antrenorul Gheorghe Tadici a trimis ieri convocările pentru cele 18 jucătoare pe care va miza la Campionatul European din Ungaria şi Croaţia.

Dintre cele 18 însă, doar 17 vor face deplasarea la Debrecen, acolo unde România va debuta pe 7 decembrie, contra Norvegiei, va continua contra Danemarcei, pe 9 decembrie, şi apoi pe 11 va întîlni Ucraina.

Vicecampioana Corona Braşov, echipa fără nici o "stranieră" în lot, din Liga Naţională, dă grosul lotului reprezentativ, nu mai puţin de şapte handbaliste.

Evoluţiile din ultima vreme au readus-o la prima reprezentativă pe portarul Ionica Munteanu, de la SCM Craiova, iar singura jucătoare care evoluează în străinătate în lotul lui Tadici este Cristina Neagu.

"Sînt, din păcate, şi probleme de sănătate. Am vorbit cu Luciana Marin şi ea nu va merge cu echipa pentru amicalele cu Germania, din 29 şi 30 noiembrie. Va veni pe 2 decembrie şi, în funcţie de cum se va simţi, va merge sau nu cu echipa", a anunţat Tadici.

Şi la pivot Tadici are semne de întrebare. "Ciuciulete vine după o accidentare. Dacă nu va putea face faţă, în locul său va fi adusă Agrigoroaie", a subliniat selecţionerul.

"Puiu şi Constantinescu vor veni şi ele la pregătire pentru a ne ajuta, dar selecţia va fi deschisă. Abia pe 5-6 decembrie vom anunţa cine merge în Ungaria", a încheiat Tadici.

Lotul României pentru Euro 2014
Portari: Paula Ungureanu ( HCM Baia Mare), Denisa Dedu (Corona Braşov), Ionica Munteanu (SCM Craiova)
Extreme stînga: Valentina Elisei Ardean (HCM Baia Mare), Camelia Hotea (Corona Braşov)
Extreme dreapta: Adriana Nechita (HCM Baia Mare), Aneta Pîrvuţ (SCM Craiova), Laura Chiper (Corona Braşov)
Pivoţi: Florina Chintoan (U Alexandrion Cluj), Crina Pintea (HC Zalău), Georgiana Ciuciulete (HC Zalău) sau Raluca Agrigoroaie (HCM Roman)
Linia de 9 metri: Cristina Neagu (Buducnost), Aurelia Brădeanu, Cristina Zamfir, Oana Bondar, Adriana Ţăcălie (toate Corona Braşov), Gabriela Perianu (Dunărea Brăila), Daniela Băbeanu (HCM Roman)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close