SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL MONDIAL 2015

Ghinion pentru România la tragerea la sorţi pentru barajul CM 2015

Suedia, prin Andreas Nilsson, în atac în meciul cu Franţa de la CE, unde au terminat pe locul 7
Suedia, prin Andreas Nilsson, în atac în meciul cu Franţa de la CE, unde au terminat pe locul 7

Articol de - Publicat luni, 27 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 ianuarie 2014 11:14

România va întîlni Suedia în barajul pentru Mondialele din 2015. "Tricolorii" au şanse infime în faţa echipei care a ocupat locul 7 la Euro 2014.

România a avut ghinion la tragerea la sorţi a partidelor din play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2015, desfăşurată ieri, în Danemarca. În urna outsiderelor, România a picat să joace în dubla manşă contra Suediei, una dintre cele mai bune echipe.

Nordicii au ocupat locul 7 la Euro 2014, fiind foarte aproape de a prinde chiar semifinalele. Au trecut în grupa principală de Franţa, 30-28, iar partida cu Croaţia au pierdut-o la limită: 24-25. Suedia are jucători de mare valoare, care evoluează în cel mai puternic campionat din lume, Bundesliga.

Cei mai cunoscuţi jucători sînt, fără îndoială, Niclas Ekberg, Johan Sjostrand (ambii evoluînd la Kiel), Mattias Andersson şi Tobias Karlsson (de la Flensburg), Kim Ekdahl du Rietz (de la Rhein Neckar Lowen) sau Mattias Zachrisson şi Fredrik Petersen (de la Fuchse Berlin). "Naţionala" Suediei este antrenată de fostul mare jucător, dublu campion mondial şi vicecampion olimpic, Staffan Olsson.

Meciurile cu Suedia se vor disputa în dublă manşă, pe 7/8 iunie, respectiv 14-15 iunie, cîştigătoarea obţinînd calificarea la turneul final din Qatar.

Celelalte meciuri din barajul pentru Mondiale sînt: Ungaria-Slovenia, Polonia-Germania, Grecia-Macedonia, Serbia-Cehia, Rusia-Lituania, Bosnia-Islanda, Austria-Norvegia, Muntenegru-Belarus.

Ne-au eliminat şi în 2008
Ultimele meciuri oficiale între cele două "naţionale" care deţin recordul de titluri mondiale cucerite, patru de fiecare parte, au avut loc în 2007.

Atunci, în play-off-ul pentru Campionatul European din 2008, Suedia a trecut de România după ce s-a impus pe teren propriu, 36-25, şi a pierdut apoi returul, la Constanţa, 33-34.

În ultimul timp Suedia nu a mai reuşit rezultate notabile, bifînd doar o semifinală de Campionat Mondial în 2011, la turneul organizat pe teren propriu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
ceaiuri
ceaiuri  •  29 Ianuarie 2014, 19:26

numai cu echipe tari ne putem dovedi valoarea...avem o sansa si tb sa incercam sa o fructificam(chit ca e minima)intalnim o echipa masiva cu un joc eficient,jucatori buni..daca reusim sa alergam de 2ori cat ei(contratac ceas, faza a doua rapida,atacul pozitional nu ne avantajeaza)cu extreme iuti,gata sa se trans in al 2lea pivot,cu angajari pe jos la pivot,cu nici o ratre de la 7m,un portar in zi de gratie , facem un joc bun acasa obtinem victoria iar la ei..jucam pt calificare

handsport
handsport  •  27 Ianuarie 2014, 18:23

Eu consider ca este un mare NOROC sa joci împotriva Suedie egal ce rezultat va fi! Important este ca noi sa jucam handbal la acelasi nivel cu handbalul suedez-german. FRH atentie! Un pont: lua-ti legatura cu Dragos Oprea el are dubla cetatenie, nu a m-ai jucat pt. germania de mai mult timp si ar fi foarte util pentru nationala noastra.

glorie
glorie  •  27 Ianuarie 2014, 15:23

Mai rau nici nu se putea!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează