SPORTURI  »  HANDBAL  »  GLORIA BUZĂU - SCM RM. VÂLCEA 26-26

Gloria Buzău - SCM Rm. Vâlcea 26-26 // Primele reacții după insuccesul din campionat: „Am jucat prost, dar nu cedăm în lupta la titlu”

Articol de - Publicat duminica, 05 ianuarie 2020 17:36

Gloria Buzău - SCM Rm. Vâlcea 26-26 // Florentin Pera, tehnicianul vâlcean, crede că lipsa celor 12 jucătoare din lot pe perioada Campionatului Mondial a desincronizat mecanismele echipei. „Meciul de la București cu CSM va decide cu adevărat campioana”, a spus Pera. 

Vâlcea a făcut al doilea pas greșit în actuala ediție a campionatului, nereușind să se impună la Buzău. Egalul 26-26, apropie CSM București la un singur punct distanță, în condițiile în care, în ultima etapă din retur, Vâlcea va sta, având meci la Brașov cu Corona, echipă exclusă din campionat în urma scandalului de dopaj.

Antrenorul Florentin Pera crede că echipa sa a făcut cadou un punct Buzăului. „Ne așteptam la un meci greu la Buzău, aveam în față o echipă foartebună. Cred însă că azi noi le-am făcut cadou un punct. Egalul ăsta e ca o înfrângere pentru noi. Am plătit tribut ratărilor în situație de 1 la 1. 

Am avut avantaj de patru goluri, dar nu am știut să-l gestionăm. În repriza a doua nici poarta nu ne-a ajutat, apărarea nu a funcționat și am primit mult prea multe goluri în jocul cu pivotul. 26 de goluri primite sunt prea multe pentru nivelul nostru, eu am alte pretenții”, a declarat Pera. 

„Mă așteptam să fie un început greu de campionat, în primul rând pentru că am avut 12 jucătoare plecate la lot și nu ne-am putut pregăti împreună. Au fost azi jucătoare care au dezamăgit, nu au reușit să joace nici la 30% din valoarea lor”. 

Totul se va juca însă în derbyul din retur, de la București. „Meciul de la București va decide cu adevărat campioana.

Nu cedăm lupta și vom face tot ce depinde de noi să câștigăm meciurile în continuare, să ne mobilizăm și să învingem apoi la București, cum am făcut-o și sezonul trecut. E important să creștem însă până atunci în vederea partidelor din Liga Campionilor", a adăugat Pera.

Ovidiu Mihăilă: „Am avut atitudine și dorință!” 

Antrenorul Gloriei Buzău a pus rezultatul pe seama angajamentului și ambiției jucătoarelor sale. 

„Am arătat o atitudine bună, atitudine pe care, din păcate, o arătăm doar acasă. Va trebui să lucrăm la acest aspect la meciurile din deplasare. Când Vâlcea s-a desprins la patru goluri, a fost un moment delicat, dar vreau să-mi felicit fetele. Le-am spus că atât timp cât cred în ele, Dumnezeu le va oferi o șansă. Aceasta a venit datorită atitudinii lor și a formei psihice prin care trec, ridicându-se de la egal la egal cu campioana României”, a declarat Mihăilă. 

Tehnicianul vede deschisă, în continuare, lupta la titlu, meciul direct urmând să stabilească în mare măsură campioana. 

„Vâlcea are o echipă solidă, să vedem dacă poate gestiona meciurile din campionat și din Liga Campionilor. La ora meciului direct cu CSM se va vedea adevărata valoare”, a adăugat Mihăilă.

Mihăilă spune că selecționerul Tomas Ryde ar trebui să-și îndrepte atenția spre mai multe jucătoare din echipa sa. „Am spus tot timpul, sunt fete care merită să joace în echipa națională. Raluca Petruș, ascultă, muncește, e un inter stânga de perspectivă, la fel Alina Ilie sau Andreea Rotaru”.

SITUAȚIA LA VÂRF ÎN CLASAMENT

1. SCM Rm. Vâlcea28 de puncte
2. CSM București24 de puncte
3. Gloria Buzău19 puncte

Vezi și: 

Gloria Buzău - SCM Rm. Vâlcea 26-26 // Pas greșit făcut de campioana României, iar CSM București devine favorită la titlu

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
xac13
xac13  •  07 Ianuarie 2020, 12:50

Dl. Mera , fara probleme va ajuta federatia de antihandbal + arbitrajele !!! Suntei deja campioni !!!

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Ianuarie 2020, 18:11

victorie scapata printre degete de buzoience care fac un meci f bun(ilie e peste vizitiu si nu prinde nationala si mai sunt exemple)valcencele fac un meci slab ,pera nici el inspirat(a introdus cateva jucatoare ce azi nu aveau ce cauta pe teren...florica joaca cu gandul la vacanta,iuganu mult peste ea,nu tb sa plece,glibko simpla pasatoare..cred ca tb renuntat la ea,dumanska slaba..2goluri inscrise chiar de ea,apararea naiva cu o brazilianca cu gandul la plajele insorite,lopez cu gandul la mondial..fraga pe intermediar depasita regulat)nu a reusit sa"trezeasca"echipa...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează