SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Grubisici rămâne încă un an la CSM București

Jelena Grubisici e titularului postului la CSM de 6 ani FOTO
Jelena Grubisici e titularului postului la CSM de 6 ani FOTO

Articol de - Publicat joi, 20 mai 2021 12:32 / Actualizat joi, 20 mai 2021 12:32

Croata Jelena Grubisici a fost convinsă să continue încă un sezon la București. Inițial, portarul anunțase că se retrage și că va pleca acasă

După 6 ani petrecuți la CSM București, Jelena Grubisici (34 de ani) a anunțat în iarnă conducerea clubului că se retrage acasă, la Zagreb, pentru că vrea să-și întemeieze o familie.

"Îmi ajunge. Au fost șase ani frumoși în cariera mea. Bucureștiul e acum unul dintre orașele mele preferate. M-am simțit extraordinar aici. Nu vreau să ajung în acel punct al carierei încât oamenii să mă arate cu degetul că nu mă las. Mai bine să mă regrete", spunea Jelena Grubisici după ce câștiga cu echipa sa, la Sf. Gheorghe, derbyul campionatului României, cu SCM Rm. Vâlcea, 27-22. Jelena fusese atunci, pe 18 februarie, MVP-ul partidei, fiind, practic, imposibil de învins. De atunci au mai trecut multe zile, multe meciuri, au avut loc alte discuții. Și Jelena Grubisici se pare că s-a răzgândit. A acceptat noua ofertă a clubului patronat de Primăria Capitalei.

Înaintea returului cu ȚSKA Moscova, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, Jelena declara că un rezultat o va ajuta și mai tare să ia o decizie. "Sunt sută la sută convinsă să mă retrag dacă voi mai câștiga încă o dată Liga Campionilor", spunea ea. Nu a fost cazul, din păcate.

Nu-i e frică de concurență

După un sezon în care a fost una dintre cele mai constante jucătoare ale echipei, cu evoluții fantastice atât în Liga Campionilor, cât și în întrecerea internă, Gruba, cum îi spun colegele, simte că mai face față rigorilor unei echipe de top. Chiar dacă CSM București a anunțat transferul olandezei Tess Wester, campioană mondială cu "Portocala mecanică", dar și al norvegiencei Marie Skurtveit Davidsen, ultima dată la Thuringer, Jelena Grubisici nu se teme de concurență. A avut adversare pe post foarte tari, de la Mayssa Pessoa, Paula Ungureanu până la Denisa Dedu.

Clauză în contract?

Surse din cadrul clubului bucureștean spun însă că, în actualul contract, Jelena și-a stipulat o clauză specială. Și anume că dacă va rămâne însărcinată, va putea imediat rupe înțelegerea. CSM București a fost de acord.

MVP-ul Final Four-ului din 2016

De numele Jelenei Grubisici se leagă cel mai bun rezultat din istorie pentru CSM București. În 2016, campioana României a câștigat Liga Campionilor, la Budapesta, după o finală cu Gyor. Gruba a avut evoluții fantastice, atât în semifinala cu Vardar Skopje (27-21), dar mai ales în finala cu Gyor (29-26 după executarea loviturilor de la 7 metri). Grubisici a și primit trofeul pentru MVP-ul Final Four-ului.

Cristina Neagu și-a amânat operația pentru meciul cu Vâlcea!

O echipă de tradiție revine în primul eșalon. Știința București e fostă câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
viorelpreda
viorelpreda  •  20 Mai 2021, 21:39

O veste buna.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează