SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CAMPIONATUL EUROPEAN 2014

Grupă infernală » România a avut ghinion la tragerea la sorţi a grupelor Euro 2014

Articol de - Publicat vineri, 20 iunie 2014 00:00 / Actualizat joi, 19 iunie 2014 19:13

"Tricolorele" au nimerit în grupă cu campioana olimpică, Norvegia, dar şi cu medaliata cu bronz la Mondiale, Danemarca


Vedeta "naţionalei" Croaţiei, interul stînga Andrea Penezici, a trimis România într-una dintre cele mai tari grupe de la Euro 2014. "Tricolorele" au dat iar peste Norvegia, campioana olimpică, echipa pe care nu reuşeşte să o învingă într-un meci oficial de mulţi ani. Norvegia şi România au făcut parte din aceeaşi grupă şi în calificările pentru Euro 2014, iar nordicele au cîştigat ambele dispute: 25-23 la Oradea şi 30-18 la Bergen.

Norvegiencele trec şi ele însă printr-o schimbare de generaţie şi nu mai au forţa echipei care deţinea toate titlurile importante în acelaşi timp, în 2012: olimpic, european şi mondial.

Echipa care vine din spate
Mai periculoasă pare acum Danemarca, o formaţie tînără care a prins semifinalele marilor competiţii în ultimul timp. Medaliată cu bronz la Mondialul din 2013, echipa pregătită de Jan Pytlick e o cunoştinţă mai veche. România a învins Danemarca ultima dată la Euro 2010, în finala mică, furîndu-i medaliile de bronz chiar pe teren propriu.

Ucraina, a patra echipă din grupă, e formaţia care nu a ratat nici un turneu final de Campionat European. Nu mai are strălucirea formaţiei care cîştiga bronzul olimpic în 2004 şi termina a doua la Euro 2000, în România, dar e o echipă periculoasă, cu multe jucătoare care evoluează sau au activat în România: Pidpalova, Managarova, Zaremba, Glibko, Şuţka.

Turneul final se dispută între 7 şi 21 decembrie, în Croaţia şi Ungaria. Semifinalele şi finalele au loc la Budapesta.

Avantaj: jucăm la Debrecen
Într-o grupă de foc, România are totuşi un mare avantaj. Va disputa meciurile din grupa B la Debrecen, un oraş aflat la 35 de kilometri de graniţa cu România. "Tricolorele" ar putea juca la Debrecen ca acasă, aşa cum s-a întîmplat în 2012, la Europene, în Serbia, la Vrseţ, sau tot în Serbia, în 2013, la Mondiale, la Novi Sad. Dacă se va califica mai departe, România va rămîne apoi să joace pînă în semifinale, tot la Debrecen, nefiind nevoită să se mute.

Grupele CE 2014
Grupa A (Gyor)
Ungaria
Spania
Rusia
Polonia

Grupa B (Debrecen)
Norvegia
Danemarca
România
Ucraina

Grupa C (Varazdin)
Suedia
Germania
Croaţia
Olanda

Grupa D (Osijek)
Muntenegru
Franţa
Serbia
Slovacia

* primele trei clasate în fiecare grupă se califică în Main Round. Echipele din grupa A se împerechează cu cele din grupa B, iar cele din C cu D.
* în noile grupe formate, de 6 echipe, se vor păstra rezultatele directe dintre echipele calificate
* primele două echipe din fiecare grupă principală se califică în semifinale, unde se va juca în sistem cruce: locul 1 cu 2 şi invers

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  22 Iunie 2014, 13:32

o grupa buna(cel putin sunt 2echipe in celelalte grupa care ne inving..regulat)norv nu mai e spaima nationalelor,danemarca are un joc bun dar e de invins..iar ucraina merge acasa...mult mai grele sunt meciurile din gr semifinala

vioadi
vioadi  •  20 Iunie 2014, 18:50

Da avem o grupa tare, insa la nivelul acesta nu cred ca mai exista echipe mici. Daca nu acceptam ca sunt una dintre echiele egale cu cele ce sunt prezente nu mai trebuie sa ne prezentam(la handbal feminin insistam cu antrenori romani depasiti de ceea ce se joaca in afara). De fiecare data cand avem o grupa a mortii ne plangem ca nu am avut norc, insa ganditi-va daca ar fi gandit asa si chilieni cand au vazut grupa cu Olanda si Spania ar fi trebuit sa faca numai act de prezenta, insa ei au reusit sa invinga "inincibila armada" si pac pac sunt iesiti din grupe. De ce nu incercam sa schimbam ceva in mentalul jucatoarelor care pe la echipele de club se descurca onorabil insa la nationa

oricare
oricare  •  20 Iunie 2014, 15:17

Ce facatura de tragere, pai Ungaria si Croatia nici daca le scriau cu pixul inainte nu nimereau asa grupe usoare. Au indesat in B si D cele mai periculoase echipe ca sa poata trece mai departe :) Ce circ.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează