SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF

Braț la braț în grupele EHF European League! Superperformață pentru Dunărea Brăila și CSM Târgu Jiu

FOTO: facebook.com/HCDBraila
FOTO: facebook.com/HCDBraila

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2023 14:59 / Actualizat luni, 20 noiembrie 2023 15:26

Dunărea Brăila și CSM Târgu Jiu au confirmat pronosticurile și s-au calificat în grupele EHF European League la handbal feminin.

  • Dunărea Brăila și CSM Târgu Jiu alături de Gloria Bistrița, echipă calificată direct în grupe, își vor afla adversarele din partea a doua a competiției, joi, când la Viena va fi tragerea la sorți. 
  • Cele 16 echipe vor fi repartizate în 4 grupe de câte 4 formații, apoi primele două vor juca în sferturile de finală, iar câștigătoarele intră în Final Four. 
  • Este pentru prima dată în acest format al competiției, când România are 3 formații calificate în faza grupelor.
  • Meciurile din grupe se vor disputa în perioada 6 ianuarie – 18 februarie 2024.

După victoria din manșa tur în Germania, 25-24, Dunărea Brăila a trecut și în retur de Borussia Dortmund , 27-22 și s-a calificat pentru a doua oară în istoria clubului, în grupele competiției. 

Într-o atmosferă superbă creată de peste 2000 de suporteri, Brăila a avut emoții doar în primele 15 minute, apoi totul a intrat în normalitate, pentru echipa antrenată de danezul Jan Leslie, iar la pauză Dunărea a condus cu 13-9. 

Portărița rusă, Kira Trușova a avut un aport considerabil la succesul Brăilei, ea blocând nu mai puțin de 18 mingi din 33 posibile. În atac, jocul gazdelor a fost dirijat de Kristina Liscevic și Mireya Gonzales, care au marcat împreună 11 goluri. În final, Dunărea Brăila a câștigat cu 27-22 și cu un scor general de 52-46, echipa și-a îndeplinit obiectivul european, calificarea în grupele competiției.

Dunărea Brăila a demonstrat prin această calificare, că poate să devină o echipă de top pentru handbalul românesc, dar în primul rând are nevoie de răbdare și constanță în performanță, deoarece, în rest, are toate condițiile: buget, jucătoare valoroase, conducere tehnică și administrativă, suporteri, susținere locală.

CSM Târgu Jiu rămâne în istorie!

O echipă extrem de tânără, cu doar 4 ani de existență și cu numai 2 în prima Ligă a României, CSM Târgu Jiu continuă să uimească. 

După ce sezonul trecut a ajuns în finala Cupei Românei, oltencele nu s-au lăsat și au pus orașul Târgu Jiu pe harta Europei handbalistice. În dubla decisivă pentru accederea în grupe, echipa pregătită de Liviu Andrieș a trecut clar de formația suedeză, Onnereds, cu scorul general de 55-50. Ambele partide s-au jucat la Târgu Jiu, sâmbătă, CSM a câștigat cu 29-27, iar duminică, victoria a fost obținută cu 26-23.

În meciul decisiv de duminică, Târgu Jiu a pierdut-o încă din minutul 11 pe Maria Gavrilă care a fost eliminată direct cu cartonașul roșu, iar câteva momente mai târziu o altă jucătoare importantă, Angela Pușcaș s-a accidentat și nu a mai putut juca. Chiar și fără cele două, Târgu Jiu a ținut ritmul și la pauză a condus cu 15-8.

Repriza secundă a fost la fel de disputată, suedezele au reușit să micșoreze diferența, dar în niciun moment nu a amenințat calificarea echipei gorjene. În apărare, portărița bulgară Ekaterina Dzhukeva a bloca 11 mingi din 29, iar în atac extrema Andreea Chiricuță a excelat, marcând 7 goluri din 11 aruncări. " Suntem foarte fericiți și foarte bucuroși pentru ceea ce am realizat. Este ceva enorm, pentru că suntem doar de doi în handbalul de performanță, la nivel înalt.", a declarat după partidă, antrenorul CSM-ului, Liviu Andrieș.

Citește și: 

„Hai să-i dăm un wild-card, o să devină cel mai mare jucător din lume” » Povestea memorabilă a turneului jucat de adolescentul Novak Djokovic la București. Dezvăluiri după 20 de ani

Record pentru Novak Djokovic » Începe a 400-a săptămână ca număr 1 în clasamentul ATP

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  23 Noiembrie 2023, 20:00
Postat de tarnaveanu pe 20 Noiembrie 2023, 15:30

A trecut clar de formația suedeză, Onnereds, cu scorul general de 55-50. Așa e domnule Prună, f mare diferența, după două manșe jucate acasă. Ce vă place în redacția asta să vă jucați cu adjectivele.

Ai vazut macar meciurile sau vorbesti in necunostiinta de cauza?

tarnaveanu
tarnaveanu  •  20 Noiembrie 2023, 15:30

A trecut clar de formația suedeză, Onnereds, cu scorul general de 55-50. Așa e domnule Prună, f mare diferența, după două manșe jucate acasă. Ce vă place în redacția asta să vă jucați cu adjectivele.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează