HANDBAL  ·  LIGA CAMPIONILOR

GYOR - SCM RM. VÂLCEA 35-29 // VIDEO Înfrângere pentru campioana României, în ultimul meci din grupele Ligii Campionilor

Articol de — Sambata, 07 Martie, 15:31

SCM Rm. Vâlcea a pierdut cu Gyor, scor 29-35, în ultima partidă a grupei principale din Liga Campionilor la handbal feminin.

Cronică de Luminița Paul: „Înfrângere fără miză”

Vâlcencele au cedat în fața liderului Grupei Principale 2, mâine își află adversara din „sferturi”, iar gândurile imediate sunt legate de derby-ul intern cu CSM.

Orice întâlnire cu Gyorul stârnește ambiții, chiar dacă nu e vorba decât de o înfruntare fără consecințe asupra clasamentului grupei sau a calificării în sferturile de finală - acestea erau stabilite deja.

SCM a mers în Ungaria fără Mireya Gonzalez și Alicia Fraga, antrenorul Florentin Pera decizând să le menajeze în vederea derbyului cu CSM, de miercurea viitoare. Un duel care ocupă mai degrabă gândurile vâlcencelor, alături de preocuparea legată de adversara din „sferturi", pe care o vor afla mâine.

Până acolo însă, au început convingător confruntarea cu Gyor și au condus până în minutul 10, chiar și cu două goluri, 5-4 (min. 9). Gazdele au reacționat destul de prompt, Oftedal s-a activat, a marcat de trei ori în interval de 4 minute și avantajul a trecut de partea cealaltă, 7-5. De acolo, echipa maghiară s-a aflat tot timpul la conducere, fără să se simtă cu adevărat amenințată. Asta deși oltencele au avut mici serii bune, în care s-au apropiat până la 3 goluri în prima repriză și la fel în cea de-a doua, 24-27 (min. 51).

Liscevici a fost combativă pe toată durata meciului, reușind 5 goluri și venind mereu în momentele de cădere cu câte o inițiativă personală incisivă, Badea a arătat că are un viitor frumos, plasându-se și ea sus pe lista marcatoarelor, iar Norgaard, intrată mai spre final într-un ritm bun, a împărtășit din valoroasa ei experiență.

În repriza secundă, intrarea în poartă a Iuliei Dumanska a adus și mai multe intervenții inspirate. Nu a fost însă, per total, vreun moment în care SCM să amenințe cu adevărat pe tabelă. 

Adversara se decide duminică

Duminică, după disputarea partidei dintre Esbjerg și Metz, vâlcencele vor ști cu cine se înfruntă în „sferturi". Danezele au nevoie de o victorie la 6 goluri pentru a urca pe primul loc al clasamentului Grupei Principale 1, altfel franțuzoaicele își vor adjudeca ele poziția de top. 

Partida se va disputa de la ora 18:50, fără spectatori. Din cauza epidemiei de COVID 19, autoritățile nordice au decis ca orice întâlnire sportivă care poate atrage mai mult de o mie de privitori să se desfășoare cu tribunele goale.

Clasament grupa 2 principală

  • 1. Gyor 19
  • 2. Brest 15
  • 3. Buducnost 10
  • 4. Râmnicu Vâlcea 7
  • 5. Ljubljana 3
  • 6. Savedoh 2

Gyor, Brest, Buducnost și Vâlcea s-au calificat în „sferturile” Ligii Campionilor.

CITEȘTE ȘI:Un bărbat din Vatra Dornei a murit după ce un jandarm l-a presat la pământ. Ce a urmat

Libertatea

Comentarii (1)

pol1tehnicaiasi  •  07 Martie 2020, 19:22

O diferenta care poate fi recuperata !!! succes

Vezi toate comentariile (1 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1