SPORTURI  »  HANDBAL  »  ROMÂNIA - RUSIA 26-25

Handbalistele României au avut de suferit în marea victorie cu Rusia: "Am primit pumni, la propriu!"

Laura Popa, Eliza Buceschi și Laura Chiper // Foto: Raed Krishan
Laura Popa, Eliza Buceschi și Laura Chiper // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 25 martie 2018 20:57

Două dintre eroinele naționalei României din victoria cu Rusia, scor 26-25, au vorbit la finalul meciului care ne-a asigurat prezența la Campionatul European în proporție de 99%.

"E mereu dificil să joci cu Rusia, chiar dacă este o echipă mult schimbată față de cea care a câștigat titlul olimpic. Cred că am jucat exact ce trebuia, ne-am achitat de planul impus și asta a dus la victorie. Clujul e cel mai frumos oraș în care putem să jucăm meciurile echipei naționale!", a declarat Eliza Buceschi, golgeterul meciului cu 6 reușite.

"Am resimțit din greu duritatea jucătoarelor ruse. Am primit pumni, la propriu, dar mă bucur că la final am câștigat. Nu am cedat niciun moment, am crezut în victorie și când eram conduse! E minunat când joci cu 8.000 de oameni alături, oameni care sunt cu tine în orice moment", a adăugat Crina Pintea.

România 26
Buceschi 6, Neagu 4, Dragut 4, Chiper 4, Pintea 3, Băcăoanu 2, Pristăvița 1, Udriștoiu 1, Florică 1. Antrenor: Ambros Martin

Rusia 25
Vedekina 5, Kuznețova 5, Samokina 4, Snopova 2, Makeeva 3, Dmitrieva 2, Barkalova 1, Sabirova 1, Matlașova 1, Managarova 1. Antrenor: Evgheni Trefilov

clasament
*se califică la Europene primele două naționale din fiecare grupă și cel mai bun loc 3 din cele 7 grupe

Program

31 mai 2018: Austria - România
3 iunie 2018: România - Portugalia

5 echipe au obținut deja matematic biletele pentru Euro după primele patru runde din calificări: Norvegia, Muntenegru, Serbia, Suedia, Danemarca. Lor li se adaugă gazda Franța

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
maxp
maxp  •  27 Martie 2018, 03:53
Postat de dinamo_fan pe 26 Martie 2018, 01:00

ce nu inteleg eu e emulatia asta cand mai sunt de jucat 2 meciuri. pai daca ne bate Austria sansele scad puternic. Si la cum a jucat Romania azi...nimic nu e exclus. Cond invatam si noi sa fim profesionisti si sa serbam victoria a final de drum ?? nu cu 2 meciuri inainte sau in minutele de prelungiri sau la [6-4 3-0 si 40-0] ? cand ? numai ziaristii care nu inteleg sportul si nu il respecta pt veni cu titluri de genul asta.

Sansele nu prea au cum sa scada, o data ca e foarte greu de crezut ca se poate pierde locul 2, asta ar insemna sa pierdem la o diferenta mare de scor in Austria, iar pe langa asta, sunt sanse bune ca locul 3 din aceasta grupa sa se califice. Si evident, pornim ca favoriti certi in fata Austriei, diferenta de valoare e mare. Nu zice nimeni sa sarbatorim calificarea inainte, dar acest meci nici macar nu era de vreo mare miza in ceea ce priveste calificarea, e o victorie de moral, cam de aici e bucuria asta. Ca joc ar fi mult de lucrat si mi-e teama ca e deja cam tarziu sa mai speram ca vom progresa cu acest antrenor, atata timp cat asa ceva nu s-a vazut deja in aproape 2 ani.

699077510215282
Tudor Chirea  •  26 Martie 2018, 18:18

Daca se plangea alta fata credeam, dar daca se plangeaia =200gr de sunca, te plangi ca ai fost batuta, hai ca ai tupeu!

ray51
ray51  •  26 Martie 2018, 10:10

Batute la propriu. Ufff, ce-am tremurat. Bravo frumoaselor!!!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează