SPORTURI  »  HANDBAL  »  FRH

Handbalul românesc riscă să joace fără bani de la buget!

Cristina Neagu/ foto Imago Images
Cristina Neagu/ foto Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 13 septembrie 2023 17:16 / Actualizat marti, 19 septembrie 2023 17:44

Agenția Națională pentru Sport avertizează că oprește finanțarea handbalului, dacă FRH continuă să nu-si respecte statutul și regulamentele.

Sursele Gazetei Sporturilor au dezvăluit că FRH ar putea rămâne în scurt timp fără finanțare din partea statului, bani care se virează prin ANS. Totul din cauza faptului că actuala conducere executivă nu respectă statutul, regulamentele și în mod special pentru că nu s-a dus la îndeplinire ordinul de ministru al sportului din 23 iunie 2022, privind ponderea de minimum 40% de folosire a sportivilor români în jocurile de echipă.

Cine riscă mai departe?

Aceleași surse ale Gazetei au confirmat că, săptămâna trecută, câțiva membri ai Consiliului de Administrație al FRH au fost primiți în audiență de președinta A.N.S., Elisabeta Lipă.

Multipla campioană olimpică era la curent cu multe dintre problemele pe care le are handbalul românesc și a fost înștiințată despre neînțelegerile dintre unii factori decidenți, dar și despre faptul că unele hotărâri din C.A. nu se pun în practică sau apar modificate pe site-ul FRH.

Reprezentanții CA care au fost la ANS au înțeles că dacă handbalul nu reintră în legalitate totală, ANS îi va tăia finanțarea.

Din acest motiv, vicepreședintele FRH, avocatul Sorin Dinu, care a participat la întâlnirea de la ANS, a trimis o scrisoare deschisă președintelui Constantin Din și secretarului general, Viorel Mazilu, prin care îi înștiințează despre modul în care FRH poate evita blocarea fondurilor de la ANS. Dinu a trimis un email de informare tuturor colegilor din CA.

FRH a primit în acest an 6.300.000 lei de la bugetul de stat prin ANS. Din surse atrase, până în luna septembrie, șefii FRH au adus în conturi aproximativ 12.000.000 lei. 

Citește și: 

Adversarele echipelor României, la feminin şi masculin, în grupele Campionatului European de polo

Cum a răspuns CS Rapid după anunțul că nu va avea galerie la meciul cu CSM București: „Probabil asta i-a îndepărtat”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează