SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Dialog incendiar după HC Zalău - CSM București » Declarații tăioase între Tadici și Adi Vasile: „Când joci cu echipa lui, trebuie să fii pregătit pentru handbal-rugby!”

HC Zalău - CSM București, un duel al orgoliilor. Sursă foto: Dan Potor
HC Zalău - CSM București, un duel al orgoliilor. Sursă foto: Dan Potor

Articol de - Publicat sambata, 01 mai 2021 14:02 / Actualizat sambata, 01 mai 2021 14:27

CSM București, liderul Ligii Naționale, a avut mari emoții în disputa cu HC Zalău. Echipa lui Tadici a condus cu 15-12 la pauză și a stat aproape de adversare până în ultimerle secunde. Fără Neagu, CSM pare o echipă de pluton.

CSM București a învins sâmbătă, la prânz, cu 29-27 pe HC Zalău, în etapa a 19-a a Ligii Florilor, disputată la Bistrița. A fost un succes conturat însă foarte-foarte greu de echipa antrenată de selecționerul Adi Vasile. Ardelencele au jucat cu multă ambiție, au luptat pentru orice balon, dorind să bată marea favorită la titlu. 

Alexandra Severin, Elena Mitrache, Andreea Mihart, Alexandra Dindiligan, portarul Raluca Kelemen au prins o zi foarte bună și le-au eclipsat pe vedetele de la CSM Bucurști. Poarta CSM-ului nu a mai funcționat ca de fiecare dată, Grubisici și Dedu neavând prea multe intervenții. De aici au apărut problemele. 

Zalăul a condus cu 15-12 la pauză, CSM a întors repede meciul în partea a doua, dar nu a putut să se desprindă decisiv. Sălăjencele s-au ținut cu dinții de adversare, dar pe final diferența a făcut-o tot Cristina Neagu. 

Căpitanul „naționalei” României a luat jocul pe cont propriu, a marcat de 11 ori și CSM s-a impus în cele din urmă la două goluri diferență. La 28-27 însă, extrema dreapta Elena Mitrache a ratat singură față în față cu Grubisici, care a intuit bolta adversarei. La următorul atac, Neagu a marcat și a închis jocul.

Dialog incendiar după HC Zalău - CSM București » Declarații tăioase între Tadici și Adi Vasile: „Când joci cu echipa lui, trebuie să fii pregătit pentru handbal-rugby!”
FOTO: Dan Potor

Tadici: „Liga Națională trebuie împărțită în două: echipele care dau salarii nesimțite și pălmașii!”

Gheorghe Tadici a fost din nou extrem de vehement în declarații la finalul partidei cu CSM București. „Trebuia să câștigăm, dar intră lumea în fibrilații când sunt conduse cele de la CSM București. De asta nu au rezultate în Liga Campionilor, că nu sunt lăsate să mai și piardă în Liga Națională. O selecționată formată din jucătoare de la cinci naționale are obiectiv doar câștigarea campionatului intern”, a declarat Tadici. 

Tehnicianul Zalăului a continuat: „Liga Națională ar trebui împărțită în două: 4-5 echipe care dau salarii nesimțite peste 7.000 de euro și pălmașii care plătesc salarii de o mie, 1,700 de euro, până în 3000 de euro

Pentru pensionari în țara asta nu se găsesc resurse. Se găsesc însă resurse ca să pregătim, să plătim jucătoare din alte echipe naționale! Ați văzut-o cumva pe Bazaliu azi în teren? O jucătoare terminată, în loc să fie o a doua Cristina Neagu!”, a declarat Tadici. 

„Atât timp cât nu se va face ordine, lupta în Liga Națională este inegală, cine risipește banul public mai abitir. Mă mir și de Primarul Bucureștiului, una a spus până să ajungă în funcție și alta a făcut. De altfel e chestie normală în politică. Eu nu am apartenență politică și-mi permit să spun lucrurilor pe nume", a încheiat Tadici.

Adi Vasile: „Când joci cu echipa lui Gheorghe Tadici trebuie să fii pregătit pentru handbal-rugby!” 

Adi Vasile nu a rămas dator declarațiilor făcute de decanul tehnicienilor din Liga Națională. „A fost o victorie muncită până la ultima fază. Cred că atunci când joci împotriva echipei pe care o antrenează domnul Tadici, e foarte clar că trebuie să joci împotriva unei echipe care joacă handbal-rugby, să fii pregătit pentru niște atacuri foarte lungi, cu jucătoare care se sacrifică la fiecare fază să dea gol. 

Deși sună foarte bine situația asta, e și foarte trist. Pentru mine handbalul care se joacă de o asemenea manieră la nivel internațional este mort. Ca și calitate suntem foarte slabi. Ca și nivel de motivare, ca și ambiție, este un lucru foarte bun”, a declarat Adi Vasile.

Citește și alte știri din handbal:

Gheorghe Tadici: ”Handbalul a ajuns concurs între primării, cine dă salarii mai mari!”

Carne de tun » România pierde categoric cu Suedia și are șanse tot mici să ajungă la Euro

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
xac13
xac13  •  05 Mai 2021, 09:56

Ce este ciudat la dl. atotcunoscator handbaliator mondial , cum reuseste ca in celelelte intalniri , mai ale cu cele de la Valcea , echipa sa fie extrem de modesta in exprimare cat si in mobilizare ??? Mai mult , daca in partidele cu CSM este un adevarat leu in cusca , cu celelalte echipe , mai ales Valcea este extrem de apatic si linistit . Dupa ce si-a adus la Zalau toate jucatoaele de la nationalele de tineret si junioare !!! ( cum a reusit ???) , sigur vede in celelate echipe numai dusmani . Doreste sa demonstreze ca handbalul tip sovietic este superior handbalului actual . Vrea sa cuceresca titlul , nu fiind superior celorlalte echipe , ci scazandu-le valoarea celorlalte echipe . Poate cineva o sa-i explice si lui ca problema handbalului nu este din cauza jucatoarelor staine , mai ieftine decat cele romance , ci la nivel de copii , juniori si tineret . De peste 15 ani , handbaliatorii extraodinari din Romania , nu reusesc sa descopere un inter deapta decent , numai pasatoare de mana stanga . Sigur o alta problema este ca vrea sa transforme prima liga , intr-un fel in fosta liga scolara , numai cu jucatoare tinere si foarte tinere si autohtone . Deh, el si-a luat ce era mai bun in tara tanar !!! De ce in afara de Cristina , nicio jucatoare nu a confirmat dincolo la o echipa cu pretentii ??? Care este campioana Olandei , campioana mondiala en -titre ??? Au campionat intern sau nu ??? Cum de pot aceste jucatoare sa se impuna la echipe din afara iar la noi mai pe national !

476995182506736
Nelu Feier  •  03 Mai 2021, 19:04
Postat de policefun pe 01 Mai 2021, 16:28

Citesc și ma minunez. Oare nu ne-am saturat de jocul echipelor lui Tadici???? Handbalul este într-adevăr de contact dar nu rugby. Mingia trebuie sa circule mai rapid, extremele sa atace centrul, și sa ofere soluții îngerilor.

Poate dotiti sa vorbiti despre minge si nu mingie. Iar vizavi de handbalul practicat de Zalau,fiecare dupa puterile lui financiare.Ei cu niste copile ,au tinut piept cum au putut unor mercenare de doi lei,care au gasit o tara de fraieri care platesc salarii incredibile(spala de fapt bani) din bani publici.Suntem rusinea Europei.

kkkotto07
kkkotto07  •  01 Mai 2021, 17:58
Postat de policefun pe 01 Mai 2021, 16:28

Citesc și ma minunez. Oare nu ne-am saturat de jocul echipelor lui Tadici???? Handbalul este într-adevăr de contact dar nu rugby. Mingia trebuie sa circule mai rapid, extremele sa atace centrul, și sa ofere soluții îngerilor.

Uita-te cu atentie la jocul celor doua echipe si o sa ai o surpriza, jocul Zalaului e mai in viteza ca al Csm-ului! Cat timp o ai pe Neagu in teren, nu o sa poti juca vreodata in viteza. Vasile ii reproseaza lui Tadici ca joaca un handbal-rugby, ca joaca mult pe patrunderi, la limita fortarii. Pai cand o sa aiba interii Csm-ului, poate o juca si Tadici altfel, in lipsa lor, iti faci strategia de joc cum iti permite lotul, vorbim totusi de fete de 18-23 de ani, tinere care nici pe departe nu sunt crema jucatoarelor tinere romance.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează