SPORTURI  »  HANDBAL  »  SUPERCUPA ROMÂNIEI

HC Zalău, prima finalistă a Supercupei României la handbal feminin

HC Zalău, prima finalistă a Supercupei României la handbal feminin
HC Zalău, prima finalistă a Supercupei României la handbal feminin

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 05 august 2011 20:13

Echipa de handbal feminin HC Zalău este prima finalistă a Supercupei României, după ce a eliminat vineri, în semifinale, vicecampioana "U" Jolidon Cluj, scor 25-24 (12-17), anunţă mediafax.
           
Meciul a fost echilibrat în primele minute şi, mai mult, formaţia HC Zalău a condus, cu 6-4 (min. 11). A urmat o cădere în jocul elevelor lui Gheorghe Tadici, care au marcat doar un gol în următoarele cinci minute, primind şase (10-7, min. 16). Meciul s-a "rupt" din acel moment (15-9, min. 24), dar HC Zalău a revenit excelent în repriza secundă, 18-19 (min. 45) şi 19-22 (min. 49). Şansa a continuat să surîdă echipei sălăjene, care a condus disputa pînă la final, eliminînd vicecampioana, chiar în faţa propriilor suporteri. O contribuţie importantă la calificarea HC Zalău în finală a avut-o portarul Adina Mureşan, cu 17 intervenţii reuşite. În repriza secundă, "U" Jolidon a marcat doar 7 goluri. 
           
Marcatoare:
"U" Jolidon Cluj - Paraschiv 7 goluri, Chintoan 5, Ani-Senocico 4, Dincă 3, Holhoş 3, Tivadar 2.
HC Zalău - Băbeanu 7 goluri, Ciuciulete 6, Beşe 5, Cristoaica 3, Czeczi 1, Molfea 1, Ţurcaş 1, Trif 1.

În cea de-a doua semifinală se duelează, tot vineri, campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea şi CSM Bucureşti.

În afara competiţiei, trei dintre echipele participante au programat şi cîte un meci amical cu formaţia ungară Bekescsaba. "U" Jolidon a cîştigat, vineri dimineaţă, prima dispută cu unguroaicele, 27-26 (16-11), iar în deschiderea semifinalelor Supercupei, Oltchim a surclasat la scor formaţia Bekescsaba, cu 45-18. Sîmbătă dimineaţa, HC Zalău va juca şi ea cu echipa din ţara vecină, înaintea finalelor Supercupei României.
           
FR Handbal organizează pentru prima dată competiţia, care poartă numele în 2011 şi Cupa Clujului, dar aniversează şi 75 de ani de existenţă ai forului de specialitate. La Supercupa României participă primele patru clasate din Liga Naţională, în sezonul 2010-2011.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează