SPORTURI  »  HANDBAL  »  EUROPEAN LEAGUE

Pregătiți de luptă » HCDS Constanța forțează prezența în grupele European League

Ionuț Nistor, căpitanul echipei, în plină acțiune pe extremă
Ionuț Nistor, căpitanul echipei, în plină acțiune pe extremă

Articol de - Publicat marti, 21 septembrie 2021 16:17 / Actualizat marti, 21 septembrie 2021 16:17

HCDS Constanța începe astăzi duelul cu Orlen Wisla Plock pentru un loc în grupele European League

Cu victorii pe linie în cele cinci partide disputate în acest sezon, printre care cea din Supercupa României în fața marii rivale Dinamo București și „dubla" europeană cu ungurii de la Csurgoi KK, HC Dobrogea Sud Constanța forțează accederea în grupele European League. 

Constănțenii au de trecut însă un mare hop în al doilea tur preliminar, întâlnind una dintre formațiile prezente în Final Four-ul ediției trecute, Orlen Wisla Plock. 

Cu o echipă garnisită de stranieri, polonezii pleacă din postura de favoriți, însă gruparea de pe Litoral speră să dea peste cap calculele hârtiei, având și exemplul recent al dinamoviștilor, care au învins supercampioana Poloniei, KS Vive Handball Kielce, în grupele Ligii Campionilor.

Prima manșă are loc astăzi, de la ora 19:45, pe terenul polonezilor, returul fiind programat o săptămână mai târziu, la Constanța. 

„Nu cred că o să fie un meci ușor pentru ei. Detaliile o să decidă învingătoarea", spune eroul constănțenilor din acest debut de sezon, portarul Dani Vasile. 

„Avem încredere, după cinci meciuri fără înfrângere, dar acum va fi cu totul diferit, pentru că întâlnim o echipă de alt calibru. Vom fi foarte montați și vom face o figură frumoasă", adaugă interul Liviu Caba.

HCDS Constanța e pregătită de luptă: „Suntem capabili de o mare performanță"

Constănțenii au ajuns ieri dimineață în Polonia, iar în cursul serii au efectuat antrenamentul oficial în „Orlen Arena". 

„Ne-am bucurat că nu am picat cu o formație din Germania, dar va fi foarte greu, pentru că polonezii au o echipă foarte bună și nici nu concep să nu meargă în grupe. Au jucat an de an în Liga Campionilor, au ajuns în Final Four-ul European League anul trecut, iar orașul respiră handbal și se simte tradiția. Sunt convins că sala de aproape 6.000 de locuri va fi plină, dar suntem capabili de o mare performanță” a explicat președintele grupării de pe Litoral, fostul mare portar Rudi Stănescu.

Apoi a continuat:  „Sigur, polonezii sunt favoriți clar, dar ne propunem să obținem un rezultat care să lase deschisă lupta pentru calificare. Ideal ar fi să câștigăm, dar chiar și o înfrângere la cel mult cinci goluri ar însemna să jucăm pentru accederea în grupe la Constanța",

Partida nu va fi televizată în România, dar conducerea clubului a comunciat că meciul va fi transmis în direct pe pagina oficială de Facebook. 

Citește mai multe știri din handbal:

Dinamo pregătește încă un transfer de talie mondială » Negociază cu un campion european, câștigător al Ligii Campionilor cu Barcelona

CSM București pierde clar cu Rostov-Don în Liga Campionilor! Cristina Neagu, prestație de dat uitării

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează