SPORTURI  »  HANDBAL  »  SC MAGDEBURG - HCDS CONSTANȚA 27-25

HCDS Constanța speră la calificarea în grupele Cupei EHF » Rezultat neașteptat împotriva unei triple câștigătoare a Champions League

Articol de - Publicat duminica, 19 noiembrie 2017 18:14

HCDS Constanţa a cedat la doar două goluri în fieful lui SC Magdeburg, 25-27, şi speră să acceadă faza grupelor Cupei EHF.

Privită drept victimă sigură în fieful uneia dintre cele mai puternice echipe din Bundesliga, SC Magdeburg, HC Dobrogea Sud Constanţa a făcut un meci excelent şi păstrează şanse reale de a se califica în grupele Cupei EHF, a doua competiţie ca valoare din handbalul masculin european.

Constănţenii au cedat la o diferenţă de doar două goluri, 25-27 (10-13), la capătul unei partide desfăşurate sub semnul echilibrului. Cu Sandu Iacob aflat la debutul în Europa în postura de antrenor, gruparea de pe litoral a început bine meciului, replica mult peste aşteptări surprinzându-i pe germani.

Cu portarul Dane Sijan (foto) în zi de graţie între buturi, HC Dobrogea Sud a condus pe tabela de marcaj la jumătatea primei reprize, chiar dacă vedeta constănţenilor, Dalibor Cutura, în vârstă de 42 de ani, a fost lăsat pe banca de rezerve, fiind menajat pentru partea a doua a întâlnirii. Minutele de dinaintea pauzei le-au aparţinut însă gazdelor, care s-au desprins la trei lungimi, 13-10.

Şi repriza secundă a debutat sub aceleaşi auspicii, diferenţa majorându-se la cinci goluri, 16-11, şi se părea că elevii lui Sandu Iacob au fost copleşiţi de forţa echipei aflate pe locul 6 în cel mai puternic campionat din lume. Intervenţiile veteranului Sijan, care a blocat peste 20 dintre aruncările germanilor, eficienţa lui Buricea, fără greşeală în ofensivă pe extrema stîngă, şi “torpilele” lui Crnoglavac, au readus însă formaţia de pe litoral în joc.

Cu un sfert de oră înainte de final, HC Dobrogea Sud s-a apropiat la un singur gol, 18-17, şi a rezistat, chiar dacă a fost nevoită să îndure şi două eliminări de câte 2 minute. Trimis între buturi pentru aruncările de la 7 metri, macedoneanul Mitrevski i-a speriat pe germani, care au irosit două ocazii de a se distanţa.

Pe final, Sandu Iacob a mai făcut o mutare inspirată, aruncându-l în luptă pe bosniacul Dejan Malinovici, ale cărui aruncări de la 9 metri au fost decisive în obţinerea unui rezultat strâns. Astfel, constănţenii au de recuperat doar două goluri în returul programat duminică, de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanţa.

Pentru HC Dobrogea Sud au marcat: Buricea 5, Crnoglavac 5, Nistor 4, Malinovic 3, Cutura 2, Vujovic 2, Rakcevic 2, Soare 1, Toma 1.

Magdeburg a câștigat de 3 ori Liga Campionilor, în sezoanele 1977-1978, 1980-1981, și 2001-2002. Au în palmares și 11 trofee de campioni și 6 cupe ale Germaniei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
palincarul
palincarul  •  19 Noiembrie 2017, 23:34

Nu se califica niciodata batraneii pariori, nu va mai faceti iluzii.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează