SPORTURI  »  HANDBAL  »  STEAUA - HCM CONSTANŢA 32-37

HCM Constanţa este campioană! I-au dedicat victoria lui Zoran Kurtes

Zoran Kurtes Foto: Gabriela Arsenie
Zoran Kurtes Foto: Gabriela Arsenie

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 07 mai 2011 13:18

HCM Constanţa a devenit campioana României pentru a şasea oară în ziua în care se împlineşte un an de la moartea antrenorului sîrb survenită în urma unui infarct.


În urmă cu un an, Constanţa jubila. Pentru prima oară în istoria handbalului românesc, HCM atinsese "optimile" Ligii Campionilor, iar Băiceanu şi compania antamaseră un nou titlu de campioană al României. Al cincilea. Toată lumea se gîndea deja la un nou sezon, dar în seara zilei de 7 mai a apărut o veste soc. Omul care dusese echipa de pe Litoral în top, Zoran Kurtes, se stinsese din viaţă, la doar 44 de ani, într-un mod şocant şi de neînţeles. Inima sa cedase în timp ce privea liniştit un meci de baschet în camera sa de hotel, alături de un prieten sîrb. Moartea sa tragică a părut şi mai ciudată, în condiţiile în care antrenorul sîrb era recunoscut pentru modul lui de viaţă sănătos. Fără alcool, fără ţigări, fără nopţi pierdute. Autopsia a lămurit doar cauza morţii, asfixie mecanică rezultată în urma unui infarct miocardic. Nimeni nu a înţeles însă de ce inima lui Zoran a cedat subit.

Un an teribil
Azi, un an mai tîrziu, constănţenii se pregătesc de un nou titlu de campioni. Al şaselea. Mai au nevoie de un singur punct, în confruntarea cu Steaua Bucureşti (ora 12:00, sala Lucian Grigorescu din Bucureşti), o palidă replică a fostei mari rivale din Capitală. Pentru jucătorii HCM-ului este ocazia perfectă pentru a onora amintirea fostului lor antrenor. "Este o rană care nu ştiu dacă se va închide vreodată. A fost un an teribil, dar sîmbătă vom fi din nou campioni, aşa cum ar fi vrut Zoran să fim mereu. Şi îi vom mai face un cadou, Cupa României. Este un trofeu pe care şi l-a dorit enorm, dar pe care nu a apucat să-l cîştige", a mărturisit Alexandru Csepreghi, unul dintre elevii preferaţi ai tehnicianului sîrb.

"Dispariţia lui Zoran ne-a dat peste cap şi am început campionatul mai greu, dar ştiu că băieţii au luptat cu gîndul la el şi, după venirea lui Ion Crăciun pe bancă, au mers din victorie în victorie. Titlul este în amintirea lui Zoran şi sper să-i oferim şi Cupa României, singura performanţă care-i lipseşte din palmares", a adăugat directorul executiv al HCM, Nurhan Ali.

Salariul plătit în continuare
Conducerea clubului constănţean a decis să achite familiei tehnicianului sîrb drepturile salariale pentru anul de contract pe care acesta îl mai avea cu HCM. "Am plătit ultimul an de contract ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat şi zilele trecute am primit un mesaj de mulţumire din partea soţiei sale, Desa", a spus Nurhan Ali. Zoran Kurtes a fost declarat Cetăţean de onoare, iar Consiliului Judeţean Constanţa le-a oferit celor doi copii ai sîrbului, Aleksander şi Vladimir, cîte o bursă pînă la împlinirea vîrstei de 18 ani.

Remember la Constanta
În timp ce HCM va evolua în Capitală, suporterii, împreună cu o parte din conducerea clubului şi reprezentanţi ai DJST, vor lua parte, de la ora 13:30, la o acţiune de comemorare a fostului tehnician. Constănţenii vor putea aprinde o lumînare în amintirea lui Zoran Kurtes în faţa Sălii Sporturilor.

"Îi vom dedica titlul lui Zoran. Ne vom gîndi mereu la el!"
George Buricea, extremă stîngă HCM

Citește și:

Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit?  » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League
Europa League
Budapest sau Bucharest? Sigur n-ați greșit? » UEFA a anunțat orașele următoarelor două finale Champions League și Europa League
Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
Stranieri
Radu Drăgușin a jucat 70 de minute în controversatul Tottenham - Newcastle, pe o arenă de 100.000 de locuri » Ce notă i-au dat englezii
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei
Superliga
FCSB a pus ochii pe 4 jucători de la Dinamo: „Mi-au plăcut foarte mult” » Politic NU e printre ei

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (3)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  07 Mai 2011, 13:56

Macar acum ar trebui sa recunoastem ca-i datoram lui Zoran Kurtes si calificarea nationalei masculine la campionatul mondial din Suedia. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

marin2
marin2  •  07 Mai 2011, 13:14

Nu-mi vine sa cred . Acest club este romanesc ? A platit in continuare contractul , mai mult a acordat burse copiilor . Incredibil . Sigur e planeta Pamint , continentul Europa iar tara romania ? Nu s-au lamentat ca ei au banii si ceilalti sint slugi precum cele ale lui becali ? Am trait sa o vad si pe asta . Unica si poate asa va ramine . Probabil conducerea clubului nu este formata din romani ci doar din "oameni" o categorie pe cale de disparitie . Felicitari si cit mai multe reusite .

ioana-maria
ioana-maria  •  07 Mai 2011, 08:42

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează