SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

HCM Constanţa îşi joacă ultima şansă azi la 19:00, la Digi Sport » Ultima speranţă

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 martie 2011 22:27

HCM Constanţa visează la un succes-minune în faţa spaniolilor de la Ciudad Real pentru o calificare miraculoasă în optimile Ligii Campionilor pentru o calificare miraculoasă în "optimi"

Campioana României îşi joacă azi ultima carte. Ori învinge una dintre candidatele la trofeu, Ciudad Real, şi îşi continuă drumul european cu o calificare spectaculoasă în optimi, ajutată şi de rezultatele contracandidatelor, ori îşi ia adio de la actuala ediţie a Ligii Campionilor cu un eşec în faţa propriilor suporteri. Misiunea constănţenilor pare imposibilă, gruparea spaniolă pornind ca mare favorită, din postura de lider al Grupei D.

Visul elevilor lui Ion Crăciun se leagă de tradiţie şi de amintirea victoriei obţinute împotriva unui alt grande din handbalul iberic, FC Barcelona, la meciul de debut pe teren propriu al HCM în Liga Campionilor. Astfel, în toamna lui 2004, Toma şi compania au produs o surpriză imensă, învingînd formaţia blaugrana cu un halucinant 29-27. "În urmă cu şase ani, Barcelona era campioana Europei şi a venit la Constanţa în postura de Goliat, pe cai mari, dar noi am fost David şi am cîştigat. Povestea se poate repeta, chiar dacă vom juca împotriva unei superechipe, cu un buget de zece ori mai mare decît noi, garnisită cu mulţi campioni mondiali", a spus directorul executiv al constănţenilor, Nurhan Ali.

Primul pas către respectarea tradiţiei a fost făcut. Ca şi Barcelona, în urmă cu şase ani, Ciudad a ajuns la Constanţa în seara dinaintea meciului, la o oră destul de tîrzie. Se va simţi oboseala?


CLASAMENT
1.Renovalia Ciudad Real 9 7 1 1 269-211 15
2.SG Flensburg-Handewitt 9 7 0 2 263-231 14
3.HC Croaţia Zagreb 9 5 2 2 272-240 12
4.HC Bosna Sarajevo 9 2 1 6 204-261 5
5. HCM Constanţa 9 2 0 7 236-268 4
6.St. Petersburg HC 9 2 0 7 238-271 4
Ultima etapă: Croaţia Zagreb-Sankt Petersburg (5 martie)

* primele patru se califică în "optimi"


"Cu Barcelona au contat entuziasmul şi tinereţea noastră, dar şi faptul că spaniolii au venit atunci mai puţin concentraţi pentru că eram un nume nou în handbalul european. De data aceasta, meciul este decisiv şi pentru noi, şi pentru Ciudad, care are nevoie de victorie pentru a-şi păstra primul loc. Vom face tot posibilul să cîştigăm"
George Buricea, extremă stînga

"Nimic nu este imposibil, dar noi trebuie să facem un meci aproape perfect, iar spaniolii să comită destule greşeli. Problema este că şi ei vin foarte concentraţi, pentru că victoria le asigură primul loc în grupă"
Alexandru Buligan, antrenor secund HCM

Două absenţe de marcă
Din lotul deplasat de Ciudad la Constanţa lipsesc două nume importante, căpitanul Jose Javier Hombrados, veteranul de 39 de ani din poarta lui Ciudad care a fost menajat, în locul său venind Antonio Carreno, şi extrema dreaptă Roberto Garcia Parrondo, care a efectuat luni un RMN şi i s-a descoperit o leziune musculară, urmînd să stea departe de teren o săptămînă.

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează