SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / MKB VESZPREM - HCM CONSTANŢA, AZI, 18:15, SPORTRO ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

HCM foloseşte arma secretă în faţa lui Veszprem! Pivotul Marius Mocanu îşi face debutul în Ligă!

Marius Mocanu, Mocanu, HCM Constanta
Marius Mocanu, Mocanu, HCM Constanta

Articol de - Publicat sambata, 03 aprilie 2010 00:00

Învinsă în tur la Buzău, 23-27, de campioana Ungariei, MKB Veszprem, prima echipă românească ajunsă în "optimile" Ligii Campionilor, HCM Constanţa, pare să se afle la capătul de drum al unui sezon fantastic.

Constănţenii au şanse minime să răstoarne situaţia în returul programat astăzi, de la ora 18:15, la Veszprem, dar speranţa moare ultima. Fără pivoţii Silviu Băiceanu şi Timuszin Schuch, ambii accidentaţi, antrenorul Zoran Kurtes va aruncă în luptă un debutant. Transferat la Constanţa în vara anului trecut, fostul golgeter al defunctei CSM Medgidia, Marius Mocanu, va lua pentru prima oară pulsul celei mai importante competiţii intercluburi. "Nici nu mă gîndeam că voi juca în acest sezon al Ligii Campionilor. Va fi o presiune uriaşă asupra mea, dar nu mă tem. Sper să depăşesc emoţiile cu ajutorul colegilor, mult mai experimentaţi decît mine", a mărturisit Mocanu.

În vîrstă de 23 de ani, pivotul constănţean a stat nouă luni pe tuşă din cauza unei grave accidentări, ruptură de ligamente la genunchiul piciorului drept, suferită în luna martie a anului trecut. Revenit în ianuarie, Mocanu a bifat un singur meci în tricoul campioanei în actualul sezon. "Este o şansă mare şi neaşteptată pentru Mocanu. Sper să profite de ea din plin şi să arate că merită să joace la acest nivel", a spus directorul executiv al HCM, Nurhan Ali.

Omagiu pentru "Păsărilă"
HCM Constanţa este prima echipă din România care va juca un meci oficial în fieful campioanei Ungariei, MKB Veszprem, echipă la care a evoluat Marian Cozma, fostul pivot al naţionalei României, ucis în urmă cu un an de către o bandă de interlopi maghiari. În semn de omagiu pentru fostul lor coleg, constănţenii au depus ieri după-amiază, înaintea antrenamentului, o coroană de flori la statuia lui Cozma, ridicată în faţa sălii "Arena Veszprem".

Maghiarii vor să aducă trofeul în România
Fraţii Ivancsik, Gergo şi Tamas, promit că dacă Veszprem va cîştiga Liga, vor aduce trofeul şi în România. Handbaliştii de la MKB Vesprem i-au  spus lui Petre Cozma, tatăl lui Marian, că vor lupta să cîştige trofeul. "Vom merge cu trofeul la Bucureşti pentru a ne bucura împreună cu el. A fost tare încercat în ultimul timp şi ştim că i-am mai alina suferinţa", a spus jucătorul lui Veszprem, Gergo Ivancsik. (Istvan Deak)

"Constăţenii vor da totul la Veszprem pentru a se despărţi cu capul sus de această competiţie şi nu este exclus să ne creeze mari probleme "
Lajos Mocsai, antrenor MKB Veszprem

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează