SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

HCM joacă în optimile Ligii Campionilor cu Veszprem! "Pentru Marian"

Articol de - Publicat miercuri, 10 martie 2010 00:00

HCM Constanţa va juca în "optimile" Ligii cu MKB Veszprem, campioana Ungariei şi echipa regretatului Marian Cozma

Calificată în premieră în "optimi", HCM a avut noroc la tragerea la sorţi, desfăşurată ieri la Viena: va da piept cu cea mai slab cotată dintre posibilele adversare, MKB Veszprem, campioana Ungariei, scăpînd de deţinătoarea trofeului, BM Ciudad Real (Spa), şi de finalista din sezonul trecut, THW Kiel (Ger). Dubla cu ungurii va avea însă o puternică încărcătură emoţională, fiind primele meciuri oficiale între Veszprem şi o echipă din România după tragica dispariţie a pivotului Marian Cozma.

"Am picat destul de bine. La acest nivel nu prea mai ai de unde să alegi. Sînt numai echipe puternice! Sentimental, sînt bucuros pentru că sîntem prima echipă din România care va juca un meci oficial cu formaţia la care a activat dragul nostru prieten, Marian Cozma. Sper ca după cele două partide cei mai buni să meargă mai departe", a declarat directorul executiv al HCM Constanţa, Nurhan Ali, prezent la Viena.

"Vor fi două jocuri dificile între două echipe apropiate ca valoare, cu un plus de experienţă pentru ei. Sînt şanse egale, dar ei au un mic avantaj pentru că jucăm partida retur la Veszprem. Calificarea se va decide în a doua manşă. Sînt sigur că vor fi două partide spectaculoase pentru că şi noi, şi ei vom juca pentru Marian Cozma", a adăugat portarul Mihai Popescu. Turul va avea loc la Buzău, pe 27 martie, în timp ce returul e programat pe 3 aprilie.

Mulţumiţi pe jumătate
Antrenorul lui Veszprem, Lajos Mocsai, a admis că ar fi preferat să evite campioana României. "Vom întîlni un adversar incomod. Sincer, i-am fi preferat pe danezii de la FCK Handbold. Nu trebuie să ne lăsăm păcăliţi de eşecul clar de la Szeged. HCM Constanţa dă mulţi jucători la naţionala României", a declarat antrenorul Lajos Mocsai. "Secretul este să obţinem un rezultat favorabil în fieful constănţenilor, chiar dacă HCM a demonstrat că poate juca bine şi în deplasare, scoţînd un egal la Valladolid", a adăugat extrema dreapta Tamas Ivancsik.

MKB Veszprem
Campioana Ungariei

Finalista Ligii Campionilor 2001/2002, semifinalistă 2002/2003 şi 2005/2006, sferfinalistă 2008/2009 (eliminată de BM Ciudad Real, cu scorul general 58-56)
Cîştigătoarea Cupei Cupelor 2007/2008
finalistă Trofeul Campionilor 2008
Internaţionali: Gergo Ivancsik (Ung - extremă stînga), Tamas Ivancsik (Ung - extremă dreapta), Nikola Ecklemovic (Ung - centru), Perez Reinaldo (Ung - inter stînga), Marko Vujin (Ser -  inter dreapta), Uros Vilovski (Ser - pivot), Renato Sulici (Cro - pivot), Mirsad Terzici (Bos - inter stînga), Zarko Sesum (Ser - centru), Dejan Perici (Ser - portar).
Sala: "Arena Veszprem", 5.000 locuri.

Pentru "Păsărilă"
Partida de la Vezsprem vine la un an distanţă de la incidentul în urma căruia a fost ucis pivotul Marian Cozma, care a evoluat timp de trei ani pentru campioana Ungariei. "La meciul de la Szeged a fost prezent şi tatăl lui Marian Cozma, care a dat lovitura de start, şi împreună ne rugam să dea Dumnezeu un astfel de meci. Vom juca şi noi în sala de la Veszprem, vom simţi ce simţea şi Marian şi vom încerca să le arătăm ungurilor ce handbal are România", a spus directorul executiv al constănţenilor, Nurhan Ali.

"Am presimţit"
Petre Cozma, tatăl lui Marian Cozma, a spus că a presimţit că HCM şi Veszprem vor juca una împotriva celeilalte în "optimile" Ligii Campionilor. "Mi-am dorit şi am ştiut că Veszprem şi HCM Constanţa vor juca una împotriva celeilalte. Am trei echipe de suflet: Dinamo, Veszprem şi HCM Constanţa. Sper ca HCM şi Veszprem să facă două partide bune în memoria copilului meu", a spus Petre Cozma. Marian a jucat la MKB Veszprem din 2006 pînă în 2009.

RUGBY
Fără Alex Manta

"Naţionala" României s-a reunit ieri pentru meciul de sîmbătă, cu Georgia, din cadrul Cupei Europene a Naţiunilor. "Stejarii" au intrat însă în cantonament fără o parte dintre jucătorii convocaţi, unii dintre ei ratînd avionul. Este cert faptul că Vali Ivan va face parte din lot pentru a-l înlocui pe Valentin Calafeteanu, accidentat. O altă absenţă importantă este cea a lui Alex Manta, care nu poate juca tot din cauza unei accidentări. Partida cu Georgia este programată pe 13 martie, ora 14:00, pe Stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti.

BASCHET
"2% de la tine"
FRB a postat pe site-ul oficial un apel intitulat "Baschetul are nevoie de tine" care se adresează tuturor plătitorilor de impozit din România. FRB solicită astfel cetăţenilor români să direcţioneze cota de 2% din impozitul pe venitul global datorat statului  către activitatea baschetbalistică din ţară. "Toţi banii obţinuţi astfel de FRB vor fi investiţi, în mod transparent, în programele de dezvoltare, mai ales în proiectul naţional "Copilul face sport"".

ATLETISM
Grasu: "Acasă, nu am emoţii!"
Nicoleta Grasu a cîştigat ieri, cu o performanţă de 57,77 metri, aurul la aruncarea discului din cadrul Campionatelor Naţionale de aruncări lungi. "Nu sînt prea mulţumită de rezultat, dar şi aşa am reuşit să fiu cea mai bună. Îmi este destul de greu să mă mobilizez pentru concursurile din ţară. Aici nu am emoţii, iar emoţiile mă fac să arunc mai bine", a declarat atleta. Argintul a revenit Ilenei Sărescu, cu 54,05 m. La aruncarea ciocanului, locul întîi i-a aparţinut Biancăi Perie, cu 66,68 m.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
 •  11 Martie 2010, 02:39
Postat de pe 10 Martie 2010, 13:58

in memoria lui pasarila,constanteni sunt obligati moral sa castige un meci si sa faca egal la debrecen.dupa ce castigam ridicam o statuie pentru pivotul nostru urias.

Unde? În faţa arenei din Veszprem? Acolo el deja are o statuie. Ce-mi place mie când comentează unii, care în viaţa lor n-au văzut handbal.

 •  10 Martie 2010, 15:20
Postat de pe 10 Martie 2010, 13:58

in memoria lui pasarila,constanteni sunt obligati moral sa castige un meci si sa faca egal la debrecen.dupa ce castigam ridicam o statuie pentru pivotul nostru urias.

Debrecen?' :D

 •  10 Martie 2010, 13:58

in memoria lui pasarila,constanteni sunt obligati moral sa castige un meci si sa faca egal la debrecen.dupa ce castigam ridicam o statuie pentru pivotul nostru urias.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează