SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / LADA TOGLIATTI-FC NURNBERG 28-27

Herbert Muller: "Păcat de Vîlcea!"

Articol de - Publicat luni, 17 martie 2008 00:00

Herbert Muller, antrenorul de la Nurnberg, a povestit ce i s-a întîmplat echipei sale în Rusia, unde arbitrii au stopat echipa germană din drumul spre victorie

Născut la Timişoara, Herbert Muller, antrenorul campioanei Germaniei, FC Nurnberg, şi-a dorit enorm să ajute Vîlcea să se califice în semifinalele Ligii Campionilor. "M-a sunat domnul Gavrilescu, preşedintele Oltchimului, şi m-a rugat să dăm totul ca s-o încurcăm pe Lada. I-am promis că vom face orice", a declarat Muller. Dacă Nurnberg obţinea un rezultat de egalitate în Rusia, atunci Oltchim ar fi fost în semifinalele Ligii. Ceea ce s-a întîmplat însă în Rusia sîmbătă după-amiază e demn de Cartea recordurilor.

- Domnule Muller, aţi pierdut în final cu 27-28 după ce aţi condus şi cu patru goluri diferenţă. Ce s-a întîmplat pe final?
- Eu nu am dat vina în viaţa mea pe arbitraj, dar japcă precum a fost în meciul ăsta nu o să mai fie mult timp de acum încolo. Gîndiţi-vă doar că în minutul 49 conduceam cu patru goluri diferenţă. Lada a avut nu mai puţin de 14 aruncări de la 7 metri. Jumătate din goluri le-au dat de la 7 metri.

- Am înţeles că la ultima fază ar fi trebuit acordat un 7 metri pentru Nurnberg?
- Dacă urmăriţi meciul, o să vedeţi cel mai clar 7 metri posibil. Jucătoarea mea Anja Rosler a scăpat singură şi a fost luată pe sus, pur şi simplu, de două adversare. Arbitrii ciprioţi au închis ochii. Mai erau 3 secunde, am fi putut egala!

- Nu aţi protestat pe margine?
- Degeaba, aş fi fost eliminat, tot echipei mele i-aş fi făcut rău. Cred însă că dacă domnul Tadici ar fi fost aici, i-ar fi strîns de gît pe arbitri. Pe bună dreptate, la ce ne-au făcut, eu i-aş împuşca.

- De ce aţi jucat cu atîta determinare? V-a promis Vîlcea bani?
- Domnule, fetele mele au un caracter aparte. Am jucat pentru onoarea noastră. Ce, în prima etapă, cînd am făcut egal cu Vîlcea, ne-a plătit cineva?

- Punctul pierdut de Oltchim la Nurnberg le-a scos din cursă. Aţi vrut să vă revanşaţi faţă de ele?
- Încă o dată o spun, noi am jucat doar pentru noi. Nu ne-au lăsat arbitrii. Dacă am fi avut un arbitraj cît de cît normal, am fi cîştigat clar. Sînt mîndru de echipa mea. Păcat însă de Vîlcea, e mai bună şi decît Gyor, şi decît Lada şi nu s-a calificat.

Ioan Gavrilescu: "Muller e un mare caracter!"

Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, a declarat în momentul în care a aflat rezultatul meciului de la Togliatti: "Muller mi-a dovedit încă o dată că rămîne un om de mare caracter. Un singur telefon i-am dat şi mi-a spus că va face totul ca să ne ajute. O să-i rămîn dator toată viaţa mea şi o să-l respect", a declarat Gavrilescu. "Un singur lucru îmi reproşez, trebuia să vorbesc şi cu arbitrii. Nu ştiu dacă ar fi avut efect, dar trebuia să o fac. Poate nici eu nu am crezut că Nurnberg o poate încurca pe Lada", a încheiat Gavrilescu.

Amariei luată ostatică!
Tot la Togliatti, anul trecut, Carmen Amariei nu a fost lăsată să intre în Rusia cu echipa sa de club, Slagelse, la finala Ligii Campionilor. Deşi românca avea toate actele în regulă, ruşii nu i-au permis să intre în Rusia, handbalista fiind nevoită să petreacă două zile într-o cameră de hotel, păzită însă de doi bodyguarzi, ca să nu fugă! "A fost un coşmar, nu mai vreau să-mi aduc niciodată aminte", a declarat Amariei, care s-a răzbunat apoi la retur cucerind cu danezele Liga Campionilor.

"Să învăţăm din greşeli!"
Toate handbalistele Oltchimului au fost afectate sîmbătă seara, chiar dacă au bătut Gyorul cu 32-27. "E dureros că nu ne-am calificat mai departe. Noi sîntem principalele vinovate, dar regretele sînt tardive. Măcar dacă am învăţa din aceste greşeli, să nu le mai repetăm. Aşa am pierdut şi medalia la Mondiale, aşa am ratat şi Cupa Mondială. Nu avem nici o scuză", a declarat Steluţa Luca. "Trebuia să trecem peste tot, nu numai echipa noastră e obosită, nu numai noi am jucat şi la echipa de club, şi la naţională. Acum trebuie să ne concentrăm însă doar pe calificarea la Olimpiadă şi pe campionat. Ne pare rău pentru suporterii noştri, i-am dezamăgit, dar o să ne revanşăm", a spus Steluţa.

Au bătut trei semifinaliste

Gheorghe Tadici e şi el afectat după ratarea calificării în semifinale. "Punctul de la Nurnberg ne-a costat. Acel gol norocos încasat în ultima secundă ne-a fost fatal. E greu să vezi că în meciurile directe cu toate adversarele am fost mai buni şi noi am ieşit din cursă. E greu să vezi că Zvezda Zvenigorod, Lada Togliatti sau Gyor, trei dintre semifinaliste, au pierdut cu Vîlcea, iar noi rămînem pe dinafară. Acum nu mai putem schimba însă nimic", a declarat Tadici.

Clasament final Grupa I
1. Gyor 6 4 0 2 184-165 8p
2. Lada Togliatti 6 4 0 2 179-181 8p
3. Oltchim 6 3 1 2 188-168 7p
4. FC Nurnberg 6 0 1 5 163-200 1p

64 de victorii, 3 egaluri şi 4 înfrîngeri
a înregistrat Oltchimul în ultimele două sezoane în meciurile oficiale susţinute

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
 •  18 Martie 2008, 00:56

pt. "nebunul apelor" : lasa-l in pace pe justitiarul otto ! E doar UN OLIGOFREN din bucovina, aciuat prin brasov ! Cred ca daca nu-l mai bagam in seama se va potoli! Nu ai cu cine sa discuti pt ca orice i-ai spune nu intelege, decat daca si-a luat tratamentul !

 •  17 Martie 2008, 22:32

pt justitiarul...te-au injurat destul pe prosport si ai venit aici sa..comentezi..neuronul tau atat poate..atat duce,daca veni vb de gradina domnului se pare ca tu ai sarit..gardul

 •  17 Martie 2008, 22:15

mare este gradina lui dumnezeu ;toata lumea este vinovata ca oltchimul nu a intrat in semifinale , echipele adverse care trebuiau sa joace pt. oltchim ,arbitrii ,hipobank care a aranjat totul sa scape de vilcea ;dlor. numai in capul unui bolnav mintal se poate accepta o asemenea idiotenie ;pina la urma toata lumea handbalului european a fost inpotriva vilcei ;nimeni nu se intreaba dece?

Vezi toate comentariile (16)
Comentează