SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Horațiu Pașca, antrenorul Gloriei Bistrița: „Sezonul e compromis! E clar că ne dorim să se ia decizia din Ungaria”

Horațiu Pașca (39 de ani) antrenează Bistrița din 2014 FOTO Gloria Bistrița
Horațiu Pașca (39 de ani) antrenează Bistrița din 2014 FOTO Gloria Bistrița

Articol de - Publicat luni, 13 aprilie 2020 14:06

Horațiu Pașca, antrenorul Gloriei Bistrița, crede că actualul sezon e compromis și că federația trebuie să-și asume o decizie foarte importantă

În actuala ediție, Gloria Bistrița a participat în premieră în cupele europene, iar evoluția ardelencelor a fost una foarte bună. S-a calificat în "sferturile" Cupei EHF, acolo unde a fost eliminată de echipa daneză Ikast Herning. Lupta pe două fronturi, campionat și Cupa EHF, le-a dat ceva bătăi de cap bistrițencelor, care sperau însă să revină în topul intern după ce au părăsit cupele europene.

Obiectiv: participarea în cupele europene

Gloria e pe locul 6 în Liga Națională, cu 27 de puncte, cu un meci mai puțin disputat. „E clar că nu e o poziție care ne avantajează. Ne făcuserăm o strategie clară pentru ultimele etape, să terminăm între primele patru formații", spune antrenorul Horațiu Pașca. Numai că epidemia de coronavirus le-a dat planurile peste cap. „Din punctul meu de vedere, acest sezon e total compromis. Logistic, e imposibil să se mai joace. După ce vom intra din nou în sală, pentru antrenamente, avem nevoie de un minimum de două săptămâni pentru a încerca să ne revenim, să putem alerga pe o distanță egală cu aceea pe care jucăm, să facem antrenamente specifice", spune Pașca. „Nu mai e timp să se dispute toate etapele. Așteptăm acum decizia federației, să vedem ce se va întâmpla. Aș fi ipocrit să nu recunosc că nouă ne-ar conveni să se aleagă modelul Ungariei, să conteze clasamentul din sezonul trecut. Maghiarii au vrut să meargă pe ceva stabilit pe teren, nu pe jumătăți de măsură", a adăugat Pașca.

Bistrița a terminat pe poziția a treia Liga Națională, obținând atunci medaliile de bronz. Asta ar însemna o nouă participare în cupele europene. „Cei care decid în handbalul românesc trebuie să-și asume responsabilitatea. Trebuie să fie o decizie în folosul handbalului. Oricum, se vor isca mari discuții", e convins Horațiu Pașca.

Au intrat în șomaj tehnic

Jucătoarele bistrițene au intrat de la 1 aprilie în șomaj tehnic. „Pe perioada stării de urgență, clubul a hotărât ca fetele să intre în șomaj tehnic. Ele vor primi acel cuantum de 75 la sută din salariul mediu brut pe economie, urmând ca noi să oferim, conform normelor în vigoare, o primă compensatorie de până la 75 la sută din contractul fiecărei handbaliste. Am avut discuții cu fetele, au înțeles cum stau lucrurile, sperăm să depășim cât mai repede această perioadă", a declarat Eugen Cosma, președintele Gloriei Bistrița.

Toate fetele în România 

Pentru că Gloria și-a plătit fetele integral pe luna martie, chiar dacă din 16 martie s-a intrat în stare de urgență, a trebuit ca jucătoarele să se adapteze unui program impus de club, monitorizat atent de antrenori și stafful medical. „Fetele au avut de ales: ori intră în șomaj tehnic, ori se aliniază acestui program de antrenamente. Inclusiv jucătoarele plecate, Mariana Costa din Brazilia sau Zoqbi de Paula din Spania, au revenit în Bistrița", a declarat Horațiu Pașca.

A amânat botezul fiului

Horațiu Pașca stabilise pentru data de 22 mai să-și boteze băiețelul născut în luna ianuarie. Din păcate, totul a fost dat peste cap. „Vom face doar botezul creștinesc, la biserică. Vom fi doar opt persoane, iar petrecerea o vom muta la altă dată, când fiul va împlini un an", a declarat Horațiu.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
844831225687843
Petre Stoian  •  13 Aprilie 2020, 20:49

Care e strategia clara care ar fi dus Bistrita in primele 4 locuri ? sa primeasca 5 puncte pentru victorie ?

ceaiuri
ceaiuri  •  13 Aprilie 2020, 20:35

banuiesc asa o sa fie si la noi

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close