SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CAMPIONATUL MONDIAL / ROMANIA-GERMANIA (AZI, ORA 19:30, IN DIRECT LA TVR 2)

Hotaritor!

Articol de GSP - Publicat marti, 11 decembrie 2007 00:00

Romancele trebuie sa invinga azi Germania pentru a evita Rusia in sferturile de finala. Daca batem, jucam cu Angola. Infringerea in fata Ungariei, 31-34, a dat peste cap planurile antrenorilor romani. Gheorghe Tadici si-a facut socotelile pentru a evita in sferturile de finala campioana europeana, Norvegia, campioana mondiala, Rusia, dar si tara gazda, Franta. Tehnicianul vrea sa joace impotriva Angolei, dar pentru asta trebuie ca, azi, elevele sale, sa treaca de nemtoaice. "Tricolorele" pot incheia grupa pe unul din primele trei locuri, in functie si de rezultatele adversarelor.

Varianta 1. Romania invinge, Ungaria invinge.
Maghiarele termina grupa pe primul loc, iar "tricolorele" pe doi, urmind sa intilneasca formatia de pe locul trei in prima grupa principala. Acolo, locul doi-trei se va decide in partida Angola- Rusia, dar e greu de crezut ca africancele pot emite vreo pretentie.

Varianta 2. Romania invinge, Ungaria face egal sau pierde.
Echipa lui Tadici termina pe primul loc in grupa si va intilni Franta in "sferturi". Nu e o varianta agreata de "tricolore", care vor sa evite echipa tarii gazda.

Varianta 3. Romania face egal, Ungaria invinge sau face egal.
Vicecampioanele mondiale termina pe doi, depasind la golaveraj Germania, Ungaria e insa prima pentru ca la egalitate de puncte, primul criteriu de calificare e meciul direct.

Varianta 4. Romania face egal, Ungaria pierde.
Germania termina grupa pe primul loc, iar Romania pe doi. Ar fi un caz fericit, dar e greu de crezut ca se poate intimpla asa ceva, probabilitatea fiind foarte mica.

Varianta 5. Romania, pierde.Ungaria pierde sau face egal.
Germania e prima, Ungaria pe doi si Romania pe trei. E cea mai proasta solutie pentru Romania, care ar intilni campioana mondiala Rusia

"Nu vrem Rusia!"
Meciul Romania-Germania va fi hotaritor pentru ierarhia finala a grupei. "Noi trebuie sa batem, nu ne intereseaza ce fac celelalte echipe. Sigur ca, noi jucind al doilea meci, stim cu cine vom juca din timp, in functie de rezultat, pentru ca Angola-Rusia, in prima grupa, si Ungaria-Coreea de Sud, in cea de-a doua, se disputa cel mai devreme", a declarat Tadici. "Oricum, daca am avea de ales, sigur ca nu vrem sa jucam cu Rusia si mai bine intilnim Angola. Dar e prea devreme sa facem aceste calcule, pe mine ma intereseaza sa batem Germania".

O fiara ranita
Germania e pe primul loc in grupa, inaintea jocului cu Romania, dar antrenorul Armin Emrich avertizeaza: "Romania e ca o fiara ranita. A facut un meci mai slab cu Ungaria, in partea a doua, dar cum incepuse? E cel mai periculos adversar", a declarat Emrich. "Ele au pierdut meciul de la sase goluri diferenta, dar au si cistigat de la sase cu Coreea de Sud. Noi era sa pierdem in fata Poloniei de la zece goluri, asa ca nu trebuie sa fim prea linistiti", a incheiat Emrich.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează