SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARII CM

În 2015 a fost posibil! Naționala de tineret înfruntă două mari puteri: Danemarca și Suedia

Antrenorul Ovidiu Mihăilă a mai reușit o calificare cu naționala de tineret la Mondiale // FOTO: IHF
Antrenorul Ovidiu Mihăilă a mai reușit o calificare cu naționala de tineret la Mondiale // FOTO: IHF

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2017 00:00

Naționala de tineret a României a reușit calificarea la Mondiale, acum doi ani, deși avea o grupă la fel de grea. ”Tricolorii” înfruntă acum, la Pitești, două mari puteri: Danemarca și Suedia.

Naționala sub 21 de ani a României încearcă o nouă calificare la Mondialul de tineret sub 21 de ani, după cea reușită acum doi ani, tot la Pitești.

"Tricolorii", care au terminat pe locul 8 la ultimul turneu final, în Brazilia, au din nou parte de o grupă infernală, alături de Danemarca, Suedia și Bulgaria. Doar prima clasată ajunge la turneul final din Algeria.

Cu același cuplu de antrenori, Ovidiu Mihăilă-Daniel Apostu, România lăsa acasă vicecampioana europeană, Suedia, dar și Croația, un alt nume mare în handbalul mondial. "Tricolorii" au terminat atunci la egalitate de puncte cu Croația, dar au avut un golaveraj superior! 10 ani trecuseră de la precedenta calificare a României la Mondialul de tineret!

Acum, românii au de înfruntat Danemarca, țara care are la acest nivel cele mai multe medalii, 10! Danezii sunt principalii favoriți ai turneului care începe azi la Pitești, dar românii sunt convinși că pot răsturna pronosticurile.

"Nu mă interesează adversarii!"

"E cea mai grea grupă în care puteam cădea, dar am avut o mică șansă putând să organizăm pe teren propriu acest turneu de calificare. Întâlnim două școli de handbal puternice, cu tineri care evoluează constant în Liga Campionilor. Dar să nu uităm că handbalul este un joc colectiv, unitatea grupului va face diferența. Nu ne pot bate unul sau doi jucători. Diferența de valoare, dacă există, va fi compensată de forța grupului. Adversarii aproape că nici nu mă interesează, mă interesează doar echipa mea", a declarat optimist antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă.

România va debuta azi împotriva Danemarcei, sâmbătă va întâlni Suedia, iar în ultima zi va înfrunta Bulgaria.

Programul turneului de calificare

azi, ora 14:00 Suedia-Bulgaria  
azi, ora 18:00 România-Danemarca TVR HD
sâmbătă, ora 16:00 România-Suedia TVR 1
sâmbătă, ora 18:00 Bulgaria-Danemarca  
duminică, ora 16:00 România-Bulgaria TVR 1
duminică, ora 18:00 Danemarca-Suedia  

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
tardelli
tardelli  •  06 Ianuarie 2017, 11:42

Mai ion2019 tu realizezi aberatia pe care o spui ?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ion2010
ion2010  •  06 Ianuarie 2017, 11:33

Poate de la 18.00 transmite TVR inregistrat

tardelli
tardelli  •  06 Ianuarie 2017, 11:21

Romania JOACA azi la ORA 16:00.CUM PUTETI DEZINFORMA IN HALUL ASTA SPUNAND CA JOACA LA ORA 18??Cine va tine in spate ziaristi de doi lei ?!!Modificati prostia asta ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează