SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRAGERE LA SORŢI

În grupa morţii » România va avea cei mai puternici adversari la Rio: dueluri de foc cu Norvegia și Muntenegru

Oana Manea se va duela din nou cu apărarea norvegiană // FOTO Marius Ionescu
Oana Manea se va duela din nou cu apărarea norvegiană // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat sambata, 30 aprilie 2016 00:00

România a picat într-o grupă infernală la Rio, alături de toate echipele de pe podiumul olimpic de la Londra 2012.

Cotată cu şanse la medalii la Rio de Janeiro, naţionala feminină a României şi-a aflat aseară adversarele din grupă! Medaliate cu bronz la ultimul Campionat Mondial, Neagu şi compania vor avea o misiune extrem de grea, nimerind într-o grupă infernală.

Oamenii de handbal au numit-o imediat "grupa morţii"! România va juca împotriva Norvegiei, campioana olimpică, europeană şi mondială, împotriva Muntenegrului, vicecampioana olimpică din 2012, a Braziliei, ţara gazdă, echipa care a câştigat titlul mondial în 2013, Spaniei, medaliata cu bronz de la JO Londra 2012, şi a Angolei, campioana Africii!

Brazilia a ales în această grupă

Ţara gazdă, Brazilia, chiar dacă făcea parte din urna a patra valorică, a avut posibilitatea să-şi aleagă grupa. Selecţionerul danez, Mourten Soubak, a ales grupa A, grupa României. Brazilia a gândit că va avea o grupă preliminară mai grea, dar împerecherea din "sferturi" va fi una mai uşoară.

"Contează să fim noi în formă, să jucăm precum la Mondiale. Am avut cea mai grea grupă şi la Mondiale şi am mers mai departe. Nu mi-e frică de nicio echipă"
Oana Manea, pivot România

Grupa A Grupa B
Norvegia Olanda
ROMÂNIA Rusia
Muntenegru Suedia
Brazilia Franţa
Spania Argentina
Angola Coreea de Sud

* primele patru clasate în fiecare grupă se califică în sferturile de finală
* în "sferturi" se va juca după sistemul: 1A-4B, 2A-3C, 1B-4A, 2B-3C

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  06 Mai 2016, 09:40

Grea grupa, asa-i. Da' cu atat mai meritorie va fi calificarea in sferturi, semifinale si mai sti (doresc din inima) calificarea in finala. Hai Romania!

ceaiuri
ceaiuri  •  05 Mai 2016, 22:14

o grupa buna...indiferent de loc ocupat...batem tot din grupa B

Vezi toate comentariile (2)
Comentează