SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-ITXAKO ESTELLA (AZI, ORA 18:00, DIRECT, DIGISPORT)

Înainte de meciul capital cu Itxako, Anja Andersen şi-a dus jucătoarele la săniuş!

Jucătoarele Oltchimului şi-au amintit de copilărie Fotomontaj: Adrian Drăgan
Jucătoarele Oltchimului şi-au amintit de copilărie Fotomontaj: Adrian Drăgan

Articol de - Publicat duminica, 06 martie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 05 martie 2011 21:27

Anja Andersen şi-a dus elevele să se dea cu sania în cantonamentul de la Băile Govora. Apoi, Elisei şi compania şi-au gătit mîncarea singure

Jucătoarele Oltchimului au avut parte de o nouă surpriză din partea antrenoarei Anja Andersen înaintea meciului cu Itxako Estella, din Liga Campionilor. Vîlcencele au fost scoase la săniuş în cantonamentul de la Băile Govora. Angajaţii hotelului "Belvedere" s-au dat peste cap ca să facă rost de cît mai multe sănii. Au cerut ajutor la casele din apropierea hotelului şi "galacticele" au avut la dispoziţie zece săniuţe. Pînă la urmă, nu le-au fost de prea mare ajutor. Fiindcă zăpada era apoasă, fetele au apelat la pungi şi saci. A fost distracţie mare, Anja eliminînd tensiunea jocului cu Itxako.

"Mîncaţi ce vă gătiţi!"
Apoi, la hotel, Anja Andersen şi-a băgat echipa în şedinţă. "Fiecare dintre voi va mînca ce va vrea! Pentru asta însă, va trebui să vă gătiţi voi", le-a transmis daneza. Jucătoarele au intrat în bucătărie şi cu ajutorul bucătarilor hotelului şi-au preparat prînzul! "Şi-au făcut friptură, tot felul de salate, chiar ardei umpluţi!", a dezvăluit unul dintre bucătari. "Galacticele" au avut şi desert, salata de fructe fiind preparată tot de ele. "Atmosfera la echipă e una deosebită. Anja ne-a dat încredere şi ne face să ne simţim importante, fiecare în felul ei", a declarat Gabriella Szucs.


Victorie sau afară din Ligă!
Vineri seara, Buducnost Podgorica a învins-o cu 40-36 la Ljubljana, pe Krim, iar campioana Muntenegrului a făcut un pas mare spre semifinale. Rezultatul obligă Oltchimul să cîştige partida cu campioana Spaniei, de duminică, pentru a-şi păstra şansele de calificare în careul de aşi al Europei. Orice alt rezultat ar reduce serios şansele vicecampioanelor Europei, care mai au de jucat de acum doar în deplasare: la Podgorica şi la Ljubljana! "Va fi un meci foarte greu. Itxako e o echipă incomodă, are un stil aparte de a juca handbal. Şi anul trecut ne-au pus probleme, să nu mai vorbesc de meciul tur, pe care l-am pierdut după ce am condus şi cu şase goluri", a declarat preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu.

Itxako a venit cu o cursă low cost
Campioana Spaniei a aterizat ieri, pe aeroportul Băneasa din Capitală. Spaniolele au venit în România ca să cîştige şi să-şi asigure calificarea în semifinale. Oana Chirilă, interul dreapta al "naţionalei" României, care evoluează la Itxako, crede că echipa sa are şanse de a ieşi victorioasă. "Nimeni nu credea că o să batem Oltchimul sau pe Buducnost. Uite că s-a întîmplat. Acum avem moral şi jucăm fără presiune", a spus Oana. Clujeanca crede că Buducnost e acum favorita grupei. "Au cîştigat în deplasare, noi şi Oltchim ne vom bate pentru locul doi. Totul se va decide însă, după părerera mea, în ultima etapă", a subliniat Chirilă.

"Mi-e dor de mici şi ciorbă!"
Alexandrina Barbosa, centrul portughez de la Itxako, care a evoluat un sezon şi jumătate şi la Rulmentul Braşov, a uitat multe din cuvintele pe care le învăţase în România. "Nu am mai vorbit româneşte şi am uitat. Mi-e dor însă de ciorbă şi mici, erau foarte bune", a spus jucătoarea de culoare. Barbosa a avertizat apoi: "Itxako va arăta un handbal magnific, spectatorii vor avea ce să vadă, va fi un meci spectaculos".

CLASAMENT
1. Oltchim Rm. Vîlcea 3 2 0 1 77-73 4p
2. Itxako Estella 3 2 0 1 83-81 4p
3. Buducnost Podgorica 4 2 0 2 118-117 4p
4. Krim Ljubljana 4 1 0 3 122-129 2p
* primele două clasate se califică în semifinale

Etapa a 4-a: Krim-Buducnost 36-40, Oltchim-Itxako (azi, ora 18:00)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
dilibau
dilibau  •  06 Martie 2011, 17:56

Succes Oltchim! Am vazut la Digisport ca d-l Roibu era sigur de o victorie la mai mult de 2 goluri (atat cat ne trebuie ca sa nu avem emotii la egalitate de puncte) si sper sa aiba dreptate. Imi iau o bere daca bat azi pe Itxaco

mirel1010
mirel1010  •  06 Martie 2011, 11:05

HAPPY BIRTHDAY, YELIZ!!!! We wish you to stay a lot at Valcea and feel good here!

ceaiuri
ceaiuri  •  06 Martie 2011, 08:16

sa mergem spre semifinala tb sa invingem(alt rezultat reduc sansele de a merge mai departe)intalnim o echipa care a crescut de la meci la meci cu un moral f bun(nu a surprins ultima victorie ci modul in care a fost obtinuta)nu au o linie de 9m(in afara de barbosa)dar suplinesc printr-o aparare agresiva si o dinamica buna a jocului tb sa fim atenti la golaveraj(toate trei pot face 7puncte)astept de la fete un joc simplu fara greseli(valoric suntem peste ele)si doua puncte in clasament

Vezi toate comentariile (4)
Comentează