SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / ROMANIA-POLONIA 28-22 (16-13)

Incalzirea!

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 august 2007 00:00

Romania a obtinut prima victorie la Pannon Cup, in Ungaria, in fata unei echipe care face parte din aceeasi grupa la Mondiale

O victorie, un egal si o infringere. Acesta e bilantul vicecampioanei lumii la turneul disputat in Ungaria, la Gyor. Dupa 32-32 cu echipa gazda si 32-35 cu Rusia, campioana mondiala, "tricolorele" au trecut aseara de Polonia cu 28-22 (16-13). "Fetele nu au mai fost la fel de concentrate ca in primele doua jocuri. Probabil ca le-a marcat si infringerea in fata Rusiei, s-a acumulat oboseala dupa cele trei jocuri, dar nu au fost probleme. Apararea a functionat bine, am ratat insa destul de mult", a declarat antrenorul Gheorghe Tadici.

Polonia a condus pe tabela in primele 15 minute, dar a cedat teren o data cu trecerea timpului si nu a avut forta sa strapunga apararea ermetica a romancelor. "E una dintre adversarele de la Mondiale, sintem cu ele in grupa, dar acolo datele problemei vor sta altfel. si noua, dar si lor le-au lipsit multe jucatoare. In meciul cu Rusia au aratat insa ca sint capabile de surprize", a adaugat Tadici. Au marcat pentru Romania: Aurelia Bradeanu 5, Clara Vadineanu 5, Ionela Gilca 4, Ramona Maier 3, Narcisa Lecusanu 3, Roxana Cherascu 2, Adina Meirosu 2, Adriana Nechita 1, Oana Manea 1, Simona Gogirla 1, Valeria Bese 1.

Aurelia Bradeanu a marcat aseara de 5 ori in poarta polonezelor, de doua ori de la 7 metri / Foto: Gazeta Sporturilor


Plusuri si minusuri
Dupa turneul ungar, Tadici i-a laudat pe cei trei portari, Dinu, Tolnai, Pislaru, extremele Maier si Nechita, dar si pe Cherascu, Gilca, Bradeanu si Gogirla. "Vadineanu e marele cistig al acestui turneu. A jucat fenomenal si a aratat ca e o solutie pentru Mondiale", a spus Tadici. La minusuri, el le-a numit pe Puscasu, Lecusanu si Meirosu. "Puscasu e o jucatoare buna la club, dar nu e de <nationala>. De la Narcisa astept mult mai mult, iar Meirosu nu mai e handbalista de anul trecut. Astept sa-si revina", a incheiat Tadici. 

Merg la Zalau
Din cele 16 jucatoare convocate la Cupa Pannon, din Ungaria, nu mai putin de 14 vor merge azi la Zalau. Handbalistele de la Oltchim si Talida Tolnai, vor ramine doua zile la Zalau, urmind ca de acolo sa plece miercuri la Debrecen, unde vor participa la sfirsitul saptaminii la un turneu amical. Aurelia Bradeanu a ramas in Ungaria, la echipa sa de club, ETO Gyor, in timp ce Simona Gogirla se va intoarce la vicecampioana Romaniei, Rulmentul Brasov. Echipa nationala se va mai reuni abia in luna octombrie.

Playtech: ȘOC! Scene interzise minorilor la Vorbește Lumea. Cum a putut să apară o vedetă în fața Adelei Popescu FOTO


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează