SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA FLORILOR

Începe spectacolul la handbal! Specialiștii spun că noul campionat va fi cel mai disputat din ultimii ani

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2019 09:00

O nouă ediție a campionatului debutează azi. Specialiștii spun că va fi cea mai disputată din ultimii ani, 8-9 echipe bătându-se pentru un loc pe podium. CSM București e din nou mare favorită.

Lupta la titlu se va da și în acest sezon între CSM București și SCM Rm. Vâlcea în Liga Florilor. Chiar dacă oltencele le-au "păcălit" sezonul trecut, "tigroaicele" sunt acum superfavorite. Transferurile reușite în această vară de CSM le pun clar în pole-position. 

Cu un buget de 5 milioane de euro, CSM are în echipă 9 câștigătoare de Liga Campionilor. CSM a fost campioană la transferuri, aducând în această vară 12 jucătoare noi. Două echipe au mai depășit bariera de 10 jucătoare: Minaur Baia Mare și Gloria Buzău, cu 11. CSM, alături de SCM Rm. Vâlcea, are și cele mai multe jucătoare străine în lot, 9! Supercupa României, câștigată de CSM cu 29-23, a arătat un mare plus pentru bucureștence, dar sezonul e lung și se pot întâmpla multe.

Lupta la cupe europene

Ca niciodată, pentru cupele europene se vor bate în această ediție 7 echipe: Gloria Bistrița, Măgura Cisnădie, Corona Brașov, SCM Craiova, Dunărea Brăila, Gloria Buzău și Minaur Baia Mare. Oricare dintre ele ar putea să le pună piedică, pe teren propriu, și granzilor CSM București și SCM Rm. Vâlcea.
La începutul actualului sezon, doar două echipe și-au schimbat antrenorii: CSM București și Gloria Buzău. CSM are și singurul tehnician străin, restul de 13 fiind autohtoni. Buzăul a făcut un tur de forță pe piața transferurilor, între cele 11 jucătoare noi 6 fiind campioane cu SCM Rm. Vâlcea. 

HC Zalău și U Cluj Napoca par echipe de mijlocul clasamentului, care nu se vor bate nici pentru Europa, nici la retrogradare. Pentru zona minată rămân nou-promovatele Rapid și Unirea Slobozia, plus CSM Slatina. Două echipe vor retrograda direct, iar alte două urmează să meargă la baraj.

Regula under 21

Pentru prima dată în istorie, federația a adoptat din acest sezon regula under 21. Ce înseamnă de fapt? Fiecare echipă este obligată să folosească în medie, per partidă, cel puțin o handbalistă sub 21 de ani, câte 10 minute/meci. Totalul se face la finalul campionatului, în funcție de numărul de meciuri, campionat, Cupa României, Supercupa României. Este o situație inedită pentru tehnicieni, care trebuie să apeleze și la jucătoare pe care altfel, probabil, nu le-ar fi trimis în prima linie.

57de jucătoare străine vor evolua sezonul acesta în Liga Națională. Cele mai multe provin din Serbia (9), Muntenegru (8), Brazilia și Ucraina (6), Spania (5), Macedonia și Croația (3). 20 de țări străine au reprezentante în prima ligă

Top titluri de campioană

20 SCM Rm. Vâlcea (Oltchim)
11 Universitatea Timișoara
8 Știința Bacău 
5 Rapid București
4 CSM București
 

Cotele la pariuri pentru campioană

CSM București 1.18
SCM Rm. Vâlcea 4.50
Oricare altă echipă 25.00
 

Programul primei etape

Azi
11:00 Minaur Baia Mare-Măgura Cisnădie
12:00 AHCM Slobozia-CSM Slatina
12:30 Rapid București-Corona Brașov
12:30 SCM Rm. Vâlcea-Dunărea Brăila (TVR1)
18:00 Gloria Buzău-U Cluj Napoca

Duminică
11:00 Gloria Bistrița-SCM Craiova (TVR HD)
15:30 HC Zalău-CSM București (TVR 1)

CSM București // Procese pierdute pe bandă rulantă! Gabriela Szabo e persoana pe care o incriminează toată lumea

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează