SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM 2015

Inima de handbal » Azi are loc tragerea la sorți pentru Mondialul din Danemarca

"Tricolorele" mulțumesc publicului, la Cluj, după calificarea la Mondiale // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 24 iunie 2015 00:00

România își află azi grupa la turneul final din decembrie. Singura echipă care a participat la toate cele 22 de turnee finale, are trei medalii în istorie, ultima acum 10 ani.

"Heart of Handball" sau Inima de Handbal, acesta este sloganul Campionatului Mondial care va avea loc între 5 și 20 decembrie în Danemarca. Herning, Kolding, Naestved și Frederikshavn sînt cele patru orașe care vor găzdui meciurile turneului final.

Organizatorii au anunțat deja că, pe criterii geografice, pentru a avea cît mai mulți spectatori în tribune, Danemarca va fi repartizată în grupa de la Herning, Suedia va juca la Naestved, Norvegia în Frederikshavn, iar Germania în Kolding. În aceste condiții, cele patru formații nu se pot întîlni între ele. Fiecare grupă va avea 6 echipe, primele patru formații calificîndu-se în "optimi".

Din cele 24 de echipe, 13 vin din Europa, 4 din America, 3 din Africa și 4 din Asia. "Tricolorele" au drept obiectiv la Mondiale clasarea între primele șapte echipe, condiția esențială pentru a rămîne în lupta pentru calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016.

Tragere la castel

Tragerea la sorți a grupelor CM 2015 va avea loc azi la castelul Koldinghus, de la ora 21:00. Ruinele castelului din Kolding, un castel care a fost în trecut reședință regală și sediul al guvernului din centrul Danemarcei, este un obiectiv foarte vizitat în Danemarca.

Mai mult de un secol, acesta a fost ţinta unor programe de restaurare și transformare în muzeu, fiind și o sursă de inspirație pentru artiști și poeți.

Cele 24 de echipe aflate în urnă:

Europa 13 formații
Danemarca, Norvegia, Suedia, Rusia, Polonia, Franța, Spania, România, Ungaria, Muntenegru, Serbia, Germania și Olanda

America 4 formații
Brazilia, Cuba, Argentina, Puerto Rico

Africa 3 formații
Tunisia, Republica Democrată Congo, Angola

Asia 4 formații
Coreea de Sud, China, Japonia, Kazahstan

3 medaliia cucerit România, la feminin, la Mondiale: aur în 1962, argint în 1973 și 2005

Playtech: Dan Bittman, anunț surprinzător despre VACCIN. Fanii s-au cutremurat, nu se așteptau la asta


Comentarii (1)
1741452882747845
Adrian Simion  •  24 Iunie 2015, 13:55

...sunt DOUA medalii de aur !!!...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează