SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Inima noua

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 octombrie 2007 00:00

La 16 zile de la operatia suferita pe cord, Raluca Ivan a intrat pe teren, ajutind la victoria Oltchimului in fata danezelor de la Viborg. Pe 8 octombrie, vicecampioana mondiala Raluca Ivan a fost operata la Spitalul Militar din Capitala. Doctorii au descoperit ca handbalista are o boala congenitala, diagnosticul fiind defect septal atrial. "Mi s-au pus niste umbrelute in acele gauri dintre atrii si problema s-a rezolvat", a declarat pivotul Oltchimului si al "nationalei" Romaniei.

Raluca a facut doar zece zile de pauza, dupa care a revenit la antrenamente. La 16 zile de la interventia chirurgicala, a intrat pe teren in repriza a doua a partidei de Liga Campionilor cu Viborg. S-a spus ca doctorii nu ar fi lasat-o sa intre si ca jucatoarea ar fi evoluat doar pe propria raspundere, semnind ca-si asuma responsabilitatea. Ea a risipit insa orice speculatie. "Nu e adevarat, nu joc pe semnatura. Nu risc nimic evoluind. E adevarat ca am tinut foarte mult sa joc contra Viborgului, era primul meci in Liga Campionilor pentru mine si ma bucur ca am invins echipa daneza", a adaugat Raluca.

si Gheorghe Tadici a apreciat daruirea si dorinta de a evolua a handbalistei. "Victoria cu Viborgul a fost realizata cu inima. Dupa posibilitatile fiecareia, toate jucatoarele au contribuit mai mult sau mai putin la succes", a spus tehnicianul. "Orice s-ar spune, inima mea va bate intotdeauna pentru handbal. Iubesc ceea ce fac si nici nu ma gindesc sa nu mai joc handbal multi ani de acum inainte", a incheiat Raluca.


Pe lista la CM
Raluca Ivan va fi probabil si pe lista selectionerului Gheorghe Tadici pentru Campionatul Mondial din Franta (2-16 decembrie 2007). Ca si la Oltchim, ea este folosita la "nationala" cu precadere in faza de aparare. Ivan a jucat si la Campionatul Mondial din 2005, de la Sankt Petersburg, Romania cucerind atunci medaliile de argint. "Nici nu ma gindesc sa nu merg la Mondiale daca voi fi convocata. Sanatatea imi permite acest lucru", a spus Ivan.

Emotii mari
Managerul Oltchimului, Constantin Roibu, a trait cu mari emotii finalul partidei cu Viborg. "Am avut incredere in fete si antrenori, chiar i-am spus domnului Tadici ca vom cistiga. Pe final, cind ele ne-au egalat insa, recunosc ca am avut mari emotii. Am simtit la un moment dat ca-mi sta inima in loc", a declarat Roibu. Finantatorul celei mai bune formatii spune ca va incerca sa tina cit mai mult actuala echipa, pentru a continua seria rezultatelor. "Sint handbaliste extraordinare. Isi vor termina contractele, dar vom renegocia pentru ca si-au facut treaba asa cum ne-am dorit", a incheiat Roibu (Gabi Cirjaliu, Rm. Vilcea)

Fara suporteri la Budapesta
Oltchim Rm. Vilcea va disputa pe 4 noiembrie, al doilea meci in grupa D a Ligii Campionilor, in deplasare cu Ferencvaros Budapesta. Gruparea vilceana nu va mai avea sustinatori in tribuna, dupa ce anul trecut galeria echipei ungare a oprit in drum autocarul cu suporteri si l-a atacat cu pietre si bite. "Nu mai riscam viata oamenilor. Ar fi fost important ca fetele sa aiba sprijin din tribuna, dar e prea periculos", a spus presedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu. (Gabi Cirjaliu, Rm. Vilcea)

Derby european!
Rulmentul Brasov a invins cu 35-29 (19-12) pe Tomis Constanta intr-un meci in devans contind pentru etapa a 9-a a Ligii Nationale. Cea mai buna jucatoare de pe teren a fost interul "nationalei", Simona Gogirla, care a marcat de 14 ori, de la constantence principala marcatoare fiind Diana Drutu cu 12. Rulmentul si Tomis vor juca la sfirsitul saptaminii in cupele europene, echipa Marianei Tirca in Cupa Cupelor, cu grecoaicele de la Artas Anagennisi, iar Tomis in Challenge Cup cu o alta echipa din vechea Elada, Elpidea Dramas, in Challenge Cup.

" Omer e omul nimerit!"
Ultimele evolutii ale "nationalei" masculine a Romaniei dau mari sperante oficialilor federatiei ca echipa sa se califice la Campionatele Mondiale din 2009, dupa 13 ani de absenta! "Antrenorul Aihan Omer a schimbat fata echipei nationale. E omul nimerit si am mare incredere in el. Nu e genul de tehnician care sa se uite ca jucatorul vine de la Steaua, Dinamo sau Resita. La el, cine merita joaca", a declarat vicepresedintele FRH, Petre Paleu. Fostul patron de la Fibrex l-a avut antrenor la echipa pe Omer. "Nu a fost dorit la inceput la , dar acum si-au dat seama toti ca e omul nimerit", a incheiat Paleu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează