SPORTURI  »  HANDBAL  »  INCIDENTE

VIDEO Intervenție în forță la meciul de handbal din „Liga Florilor”! Gaze lacrimogene și suporteri îmbrânciți de jandarmi: „În sală erau și copii, au avut nevoie de îngrijri medicale”

Articol de - Publicat sambata, 07 octombrie 2023 13:51 / Actualizat sambata, 07 octombrie 2023 15:36

Scene regretabile s-au petrecut săptămâna aceasta în „Liga Florilor”, la meciul de handbal feminin dintre Măgura Cisnădie și CSM Râmnicu Vâlcea, încheiat cu o remiză, 36-36. Forțele de ordine au intervenit în forță în sectorul ocupat de fanii vâlcencelor, folosind inclusiv spray-urile cu gaze lacrimogene din dotare.

La finalul partidei de miecuri, în micuța sală polivalentă din Cisnădie s-a iscat un conflict între galeria formației din Zăvoi, nelipsită de la meciurile vâlcencelor, și forțele de ordine, mai exact reprezentanți de-ai Jandarmeriei și Poliției Locale. 

Incidentele s-au petrecut în momentul în care jucătoarele veniseră pentru a-și aplauda susținătorii. 

Gaze lacrimogene și suporteri îmbrânciți de jandarmi

Potrivit suporterilor olteni, altercația s-a soldat cu o intervenție în forță a oamenilor legii, care au apelat la spray-urile cu gaz lacrimogen pentru a-i liniști pe oamenii din galerie. Aceștia susțin că au fost îmbrânciți și loviți de jandarmi! Imaginile surprinse în tribună s-au viralizat pe rețelele de socializare. 

În sală erau și copii care au avut nevoie de îngrijri medicale”, au povestit martorii oculari. Mai jos, o imagine cu puternic impact emoțional publicată pe pagina oficială a echipei din Vâlcea, cu un copil în vârstă de opt ani vătămat în urma intervenției din sală.  

Intervenție în forță la meciul de handbal din „Liga Florilor”! Gaze lacrimogene și suporteri îmbrânciți de jandarmi: „În sală erau și copii, au avut nevoie de îngrijri medicale”
Imaginile revoltătoare surprinse la finalul meciului de la Cisnădie / Sursă foto: facebook.com/scmrmvl

La trei zile distanță, a reacționat și Federația: „Au fost demarate verificări”

Federația Română de Handbal a reacționat la trei zile distanță de la evenimentele petrecute la Cisnădie. Sâmbătă dimineața, forul condus de Constantin Din a emis un comunicat:

„FRH informează publicul că a luat la cunoștintă incidentele produse la finalul meciului dintre Măgura Cisnădie și SCM Rm.Vâlcea, din etapa a șasea a Ligii Naționale Feminine de Handbal.

Dorim să asigurăm opinia publică și pe toți iubitorii handbalului că au fost demarate verificări cu privire la acest incident.

Federația Română de Handbal își reafirmă angajamentul pentru promovarea fair-play-ului, a respectului și a comportamentului etic atât în teren, cât și în tribune. Asemenea incidente nu ar trebui să aibă loc într-un mediu sportiv sănătos și sunt inacceptabile în sportul românesc”. 

Citește și alte știri din handbal: 

Dinamo a zdrobit-o pe Steaua, în derby-ul din „Liga Zimbrilor”

Fostul selecționer, mesaj de încurajare pentru naționala României: „Au un culoar care îți poate da speranțe la calificarea la Jocurile Olimpice”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  10 Octombrie 2023, 16:29
Postat de martorul pe 07 Octombrie 2023, 15:14

la noi doar *** agresivi în galerii

Ia zi desteptule, ce au facut oamenii din galeria Valcii?

arnautull
arnautull  •  07 Octombrie 2023, 15:17

De ceand Jandarmeria si Politia Locala fac masuri pe pastrarea linistii si ordinei publice in salile si pe terenurile de sport la competitii. Pt asta exsita stewarzi si numai la solicitarea lor pot intervenii alte forte care au in statut asa ceva, dar nicdecum politia locala. federatia de handbal trebuie sa ia masuri impotriva clubului organizator si sa si sesizese parchetul si civil si militar pt jandarmi.

martorul
martorul  •  07 Octombrie 2023, 15:14

la noi doar *** agresivi în galerii

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează