SPORTURI  »  HANDBAL  »  EHF EUROPEAN LEAGUE / DINAMO-USAM NÎMES 29-27

INTERVIU. Constantin Ștefan, după victoria cu Nîmes: „Acum începe drumul în Europa al lui Dinamo!”

Constantin Ștefan
foto: Cristi Preda/GSP
Constantin Ștefan foto: Cristi Preda/GSP

Articol de - Publicat marti, 24 noiembrie 2020 22:36 / Actualizat marti, 24 noiembrie 2020 22:43

Antrenorul Constantin Ștefan s-a întors pe banca lui Dinamo cu o victorie, scor 29-27, în fața lui Nîmes. „Decât în fața televizorului, neputincios, mai bine pe teren, cu nervi și stres”, spune tehnicianul „câinilor”.

S-a întors Constantin Ștefan pe banca lui Dinamo, s-au întors și victoriile în Ștefan cel Mare. Tehnicianul „câinilor" a făcut radiografia meciului cu Nîmes, recunoscând că e foarte bucuros după o seară foarte tensionată.

 - Domnule Ștefan, a trebuit să suferiți un pic pentru această victorie, nu?
- Un pic mai mult! A fost un meci foarte tensionat, cu multe schimbări de scor, dar am reușit să gestionăm mai bine ultimul sfert de oră. Am stat cu jucătorii tineri pe teren, dar au dat dovadă de caracter. Întreaga echipă s-a autodepășit. Venim după momente grele, nu am putut să ne antrenăm împreună aproape deloc. Sunt foarte multe accidentări în această pandemie, dar trebuie să ne adaptăm cât mai repede și să jucăm cu cine este în formă. Am dovedit, una peste alta, că suntem o echipă unită și că putem să jucăm un handbal de calitate.

- Începe cu adevărat acum drumul lui Dinamo în Europa?
- Eu așa sper. Dar nu poți să te bucuri prea mult. Tot timpul poate apărea ceva neprevăzut în această pandemie. Noi încercăm să evităm contactul cu alte persoane, să ne ferim, dar nu poți în totalitate. Nouă jucători au avut coronavirus, plus eu, pe parcursul ultimei luni și jumătate. Sper că o să fim mai norocoși în perioada următoare.

- Cu sala goală, nici victoria nu este așa de dulce, nu?
- Nu este la fel de dulce, corect, dar aveam nevoie de această victorie. Veneam după două eșecuri, știam că dacă pierdem ieșim din lupta de calificare pentru primele 4 locuri. Sper să ne revenim, să jucăm cu încredere și să facem cât mai multe puncte în Europa.

- Urmează un program foarte greu pentru Dinamo!
- Așa e, noi intrăm într-o perioadă de o lună de zile în care vom juca din 3 în 3 zile, trebuie să ne recuperăm jucătorii. Vineri avem derby cu Dobrogea Sud, luni plecăm, la Berlin, să jucăm cu Fuchse, apoi iar în campionat, cu Călărași. Plus acele teste COVID pe care le faci, te macină mental.

Citește și alte știri din handbal:

Guvernul danez a dat undă verde: Danemarca organizează Euro 2020!

Per Johansson și Adi Vasile, concediați de Muntenegru! Alt antrenor de echipă de Liga Campionilor demis în aceeași zi!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
111756897421302
Marius-Adrian Creţu  •  25 Noiembrie 2020, 01:54

Multe şi sincere felicitări! Baftă multă şi mult succes în continuare ... DINAMO!!!

sala_dalles
sala_dalles  •  25 Noiembrie 2020, 01:52

De Fotbal s a ales praful. A mai ramas handbalul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează