SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

INTERVIU Crina Pintea se destănuie după ce a cucerit trofeul Ligii cu Györ: „Astfel de partide mă motivează” + Cum a sărbătorit

Articol de - Publicat luni, 13 mai 2019 17:29

Crina Pintea, 29 de ani, a cucerit duminică trofeul Ligii cu Györ, o realizare pentru care spune că a fost „concentrată ca să dau tot ce am eu mai bun”.

La o zi după ce a sărbătorit alături de colegele de la Györ cucerirea Ligii Campionilor, tonul Crinei e același dintotdeauna, măsurat, politicos, dar vocea are o nuanță veselă. Și meritată.

În cele șase luni petrecute la echipa maghiară și-a făcut treaba foarte bine, iar duminică a avut ocazia să ridice trofeul cel mai râvnit de pe continent, Györ impunându-se dramatic, 25-24, în fața lui Rostov-Don.

Pivotul naționalei, care va trece la CSM București din sezonul viitor, își descrie pentru Gazetă senzațiile și traseul până la triumful de duminică.

- Felicitări, Crina! Te gândeai în luna decembrie că o să ajungi până aici?
- Nu, dar mă gândeam la trofeu, niciodată nu știi ce se poate întâmpla și totul parcă a luat o întorsătură foarte interesantă. Mă gândeam cum am început la Paris și cât de mult am muncit acolo și cât de tare ne doream să ajungem la final pe podium, iar acum sunt pe acolo, dar cu altă echipă.

- În ultima perioadă ai adunat multe premii, multe trofee. Ce poți să-ți dorești mai mult?
- Eu cred că toate au venit treptat. Pasul cel mare a fost când am ieșit cel mai bun pivot în Franța, a fost o descătușare. Mi-am dorit foarte mult să se vadă munca mea și toți anii aceștia în care m-am luptat. Îmi doream să ajung cât mai sus. După cum știi, nu fanii m-au votat, ci antrenorii, iar acest lucru mi-a dat o încredere foarte mare pentru că oamenii din handbal au văzut cât pot eu și m-au recunoscut cu adevărat. Deci se poate. De acolo a început și mai multă muncă și de fiecare dată când mi se întâmplă un lucru important îl consider ca o răsplată, mă motivează și mai mult.

- Cum ai trăit finala?
- Am trăit la maximum, nu pot să-ți explic ce sentimente am avut. Mi-am dorit foarte mult, am fost foarte concentrată și motivată pentru a da tot ce am eu mai bun. Oarecum mi-a plăcut de mine pentru că era prima mea finală de Liga Campionilor și jucam la un nivel foarte înalt. Am mai avut meciuri cu încărcătură la Thuringer, însă nu se compară. Mi-am demonstrat că astfel de partide mă motivează, când e sala plină și meciul pe muchie, asta îmi dă putere și motivație.

Bucurie specială

- Cum ați sărbătorit?
- A fost foarte mișto, n-am mai făcut lucruri ca până acum. Ne-am distrat mult. Chiar dacă celelalte fete au mai câștigat, le-am văzut că s-au bucurat ca și cum ar fi fost pentru prima dată când au simțit asemenea emoții și fericire. Toate acestea creează dependență și le mai vrei. Până acum nu am știu cum e să câștigi ceva atât de important.

- Îți pare rău că acest capitol se apropie de final?
- Nu-mi pare rău deloc. Eu am știut de la început că am venit la Györ pentru jumătate de an. M-am bucurat de toată perioada aceasta, toată lumea de aici m-a susținut și, fără lipsă de modestie, toată lumea m-a plăcut și mi-e tare drag de tot ce mi s-a întâmplat. Au fost șase luni cu de toate și o să-mi amintesc toată viața de ele.

- Spuneai că toate aceste sentimente creează dependență, bănuiesc că vrei să treci prin ele și cu CSM București?
- E prea devreme să vorbim despre acest lucru, acum mă bucur de ce am trăit în weekend. Vreau să mă odihnesc pentru că sunt superobosită, ultimele trei săptămâni au fost infernale și am trecut peste toate ca să joc în Final Four. Normal, o să revin cu forțe proaspete și vom vedea, mai vorbim despre asta.

„Să nu te afecteze nimic”

- Ești a noua jucătoare din România care câștigă Liga Campionilor cu o echipă din străinătate, este o motivație în plus să o faci și cu o echipă din țara ta?
- Normal că da. Nici la Györ nu a fost ușor, nu e ușor să câștigi Liga Campionilor, e foarte multă muncă, ai nevoie să treci peste durere, peste unele lucruri mai puțin plăcute și trebuie să le lași deoparte, să le lași la ușă când intri în sala de antrenament, să nu te plângi prea mult. Trebuie să treci cu vederea și să spui că ai un scop și nu trebuie să lași să te afecteze nimic. Nu vorbesc din punctul meu de vedere, ci din punctul de vedere al echipei cu care am câștigat Liga. 

4jucătoare au obținut trofeul, dar după ce primiseră cetățeni austriacă, Edith Matei, Liliana Țopea, Sorina Lefter-Teodorovici - la Hypo Viena, în 1995 respectiv maghiară, Eszter Matefi - cu Dunafer, 1999

9jucătoare române au câștigat Liga Campionilor cu echipe din străinătate: Mariana Târcă, Valentina Cozma, Luminița Huțupan Dinu, Cristina Vărzaru, Carmen Amariei, Adriana Țăcălie, Cristina Neagu și Crina Pintea

Citește și:

 Györ - Rostov Don 25-24 » Crina Pintea&CO au câștigat Liga Campionilor!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează