SPORTURI  »  HANDBAL  »  CUPA ROMÂNIEI

Interviu cu MVP-ul finalei, Mădălina Zamfirescu: „Sunt naționalistă, mă bucur că avem o echipă 80% românească!”

Mădălina Zamfirescu, în acțiune în semifinala cu HC Zalău FOTO Dan Potor
Mădălina Zamfirescu, în acțiune în semifinala cu HC Zalău FOTO Dan Potor

Articol de - Publicat luni, 30 august 2021 16:29 / Actualizat luni, 30 august 2021 17:25

Gloria Buzău a învins CSM București cu doar patru jucătoare străine pe teren. CSM a avut o singură româncă pe teren și 10 străine!

Gloria Buzău a furnizat marea surpriză în finala Cupei României. Duminică, la Brăila, echipa antrenată de Aurelian Roșca a învins-o clar, cu 35-29, pe CSM București. Campioana pornea cu prima șansă, era marea favorită la câștigarea trofeului, dar a dat peste o echipă extrem de motivată și de disciplinată tactic. Buzoiencele au jucat, practic, fără greșeală și au condus de la un capăt la altul. La final, au sărbătorit bând șampanie din trofeele câștigate: Cupa și Supercupa României.

Mădălina Zamfirescu (26 de ani) a fost MVP-ul finalei, jucătoarea venită de la Dunărea Brăila având o prestație senzațională. Excelentă atât în ofensivă, cât și în defensivă, Mădălina a vorbit apoi despre finală, despre atmosfera de la Gloria, dar și despre viitorul campionat, unul care se anunță extrem de atractiv.

- Mădălina, vă gândeați înainte de meci că puteți câștiga Cupa României? 
- Sincer, la felul cum s-a prezentat CSM București în meciurile precedente, nu prea aveam speranțe. Dar am intrat pe teren motivate, cu multă ambiție. Am vrut să nu ne facem de râs, să dăm tot ce putem. Am simțit determinare din partea fetelor, ambiție, până la ultimul fluier. 

Interviu cu MVP-ul finalei, Mădălina Zamfirescu: „Sunt naționalistă, mă bucur că avem o echipă 80% românească!”
Mădălina Zamfirescu, fericită că a cucerit două medalii într-o singură zi FOTO Dan Potor

"Am avut prospețime, la noi a jucat toată lumea!" 


- CSM București a condus doar cu 1-0. În rest, voi ați fost mereu în față. Nu ați avut niciun fel de cădere în joc. Cum a fost posibil? 
- Ne-am dorit să facem un joc bun, să fim noi, nu altceva. Am jucat fără presiunea rezultatului. Acest lucru ne-a ajutat, spun eu. Pentru că am fost mai relaxate. Și, de ce să nu recunosc?, a fost meciul nostru, ziua noastră, ne-a ieșit totul perfect. 

- Ați eliminat Vâlcea în "sferturi", fosta ta echipă era deținătoarea trofeului, în finală ați câștigat cu CSM, dar ați trecut foarte greu în semifinale de Zalău! 
- Da, meciul cu Zalău a fost extrem de dificil. Adversarele au condus, parcă, 50 de minute, au avut și cinci goluri avantaj. A trebuit să muncim mult. Am și intrat un pic relaxate. Mă bucur că ne-a ieșit. În toate meciurile, marele atu al Buzăului, cred eu, a fost faptul că am avut prospețime. A jucat toată lumea, am putut să ne odihnim, iar fetele care au intrat de pe bancă au evoluat la același nivel. Și cu CSM a fost la fel. Când obosești, nu mai iei cele mai bune decizii. E clar că noi am avut mai multă prospețime, am fost mai lucide. 

- Este o întreagă dezbatere, Mădălina: sunt prea multe străine la unele echipe? Voi ați avut doar trei în același timp pe teren și patru în tot lotul. CSM a jucat cu o singură româncă! 
- Nu vreau să discut eu, pe tema asta. Străinele sunt bine-venite în campionatul României, e clar că aduc valoare. Va urma cea mai puternică ediție în Liga Națională din toate timpurile, după părerea mea. Dar pe de altă parte recunosc, sunt naționalistă. Mă bucur că am reușit să batem CSM București, o multinațională, cu o echipă 80 la sută românească. 

Atuul Buzăului a fost antrenorul Relu Roșca 

- Care a fost atuul Buzăului în Final Four, pe lângă rularea lotului, de care vorbeai? 
- Eu cred că antrenorul Aurelian Roșca. E omul care a pregătit excelent tactic toate partidele. A știut să ne pună pe toate în valoare, a schimbat inspirat. Are un mare merit! 

- E tehnicianul cu care ai lucrat la Centrul de Excelență de la Vâlcea, la Craiova, la Baia Mare. 
- Ideea este că eu sunt o jucătoare de moral. Domnul Roșca a știut să-mi dea încredere. Pasul spre marea performanță l-am făcut cu el. 
 

- Tu ai fost MVP-ul meciului, toată lumea a vorbit de Mădălina Zamfirescu! 
- Nu mă faceți să roșesc... Echipa a fost MVP! Toate jucătoarele au contribuit din plin la această performanță. Asta mă bucură cel mai mult, nu faptul că am înscris eu 8 goluri. 
 

- Vorbeam cu tine la turneul amical de la Vâlcea și îmi spuneai că primul tău obiectiv e să joci bine și să revii la echipa națională. Acum crezi că ai reintrat în atenția selecționerului Adi Vasile? 
- Nu știu, dar, repet, eu îmi doresc din suflet să fiu din nou la echipa națională. Cea mai mare motivație a unui jucător trebuie să fie echipa națională. Să dea Dumnezeu să fiu sănătoasă, să am un an victorios cu Buzău și, cu siguranță, mă voi întoarce să joc pentru România! 
 

- Vorbeai de viitorul sezon, care stă să înceapă. Cum vezi lupta la titlu, unde vezi Buzăul? 
- E clar că anul acesta va fi un campionat extrem de disputat. CSM rămâne principala favorită la titlu, e cert că are cel mai bun lot. Dar mai cred că sunt multe echipe care o pot încurca, între care și Buzău. În orice caz, titlul se va decide în ultimele etape! 

 

- Cum ați sărbătorit triumful din Cupa României? 
- Cu echipa, am fost la un restaurant, am băut un suc. A fost o atmosferă frumoasă, toată lumea era bucuroasă. Dar de azi trebuie să uităm deja ce am făcut! Începe campionatul, vineri va fi meciul cu Bistrița, unul extrem de greu. Îmi doresc să avem un parcurs bun și în campionat și să obținem un loc pe podium.

43 de selecțiiși 40 de goluri a adunat Mădălina Zamfirescu pentru naționala României

Surpriză imensă în finala Cupei României la handbal feminin » Gloria Buzău a umilit-o pe CSM București!

Surpriză uriașă » Dinamo, cu fostul antrenor al Barcelonei pe bancă, a pierdut Supercupa României

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ceaiuri
ceaiuri  •  31 August 2021, 20:06
Postat de Emilian Albu pe 30 August 2021, 23:04

Bravo Buzau ! Bravo fetelor ! Bravo Madalina ! Va rog sa adresati un bravo si celui care in ultimi ani a fost "regizorul": Bogdan Radu.

nimic de arbitrii,jucatoare..deci bataia a fost pe bune sau ai renuntat la csm(totusi daca esti suporter de cand jucau in 11...)

1037972906348855
Emilian Albu  •  30 August 2021, 23:04

Bravo Buzau ! Bravo fetelor ! Bravo Madalina ! Va rog sa adresati un bravo si celui care in ultimi ani a fost "regizorul": Bogdan Radu.

ceaiuri
ceaiuri  •  30 August 2021, 20:32

meritul este al conducerii care a reusit pe ultima suta de metri sa faca cel mai bun transfer..Aurelian Rosca,cu un lot cu putine straine(cred ca la acest sport stam cel mai bine,avem jucatoare talentate..dar trebuie sa si joace)formeaza un lot ce se poate bate pt primele locuri

Vezi toate comentariile (4)
Comentează