SPORTURI  »  HANDBAL  »  INTERVIU

EXCLUSIV „Rapid este surpriza Europei” » Interviu cu șeful clubului din Giulești, după victoria de senzație cu Gyor

Jucătoarele Rapidului bucurându-se în fața galeriei, după victoria cu Gyor.
Foto: Raed Krishan
Jucătoarele Rapidului bucurându-se în fața galeriei, după victoria cu Gyor. Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 13 decembrie 2022 08:10 / Actualizat marti, 13 decembrie 2022 08:22

Bogdan Vasiliu, președintele clubului din Giulești, a vorbit despre ce a însemnat pentru echipa pe care o conduce victoria din Liga Campionilor cu Gyor, 30-27, dar și despre care este ingredientul care a adus acest succes. 

Rapid București, aflată la debut în cea mai tare competiție europeană intercluburi, a trecut în mod entuziasmant pe teren propriu de Gyor, campioană de trei ori în ultimii cinci ani în Liga Campionilor. Din 2018 nu mai reușise să depășească formația din Ungaria o echipă din România, atunci o făcea CSM, acum a venit rândul celor de la Rapid. 

După opt etape jucate în Grupa B, campioana României e pe locul patru, cu 12 puncte, la unul singur de liderul Metz și la egalitate cu Esberg și Gyor. Primele două clasate merg în sferturi de finală, iar echipele de pe pozițiile 3 și 6 în optimi de finală. Bogdan Vasiliu, președintele clubului giuleștean, a vorbit despre cum a fost posibilă o asemenea performanță.

„Sunt prea multe jucătoare străine la Rapid” » Fostul selecționer al României atrage atenția, după victoria de colecție cu Gyor: „Să nu ne uităm prea departe”
RAPID - GYOR 30-27
„Sunt prea multe jucătoare străine la Rapid” » Fostul selecționer al României atrage atenția, după victoria de colecție cu Gyor: „Să nu ne uităm prea departe”

- Bogdan, a trecut euforia victoriei cu Gyor?
- Nu, încă mai simțim bucuria victoriei. A fost un meci uriaș, într-o atmosferă electrizantă și încă ne bucurăm!

- Poți să ne spui cum ați petrecut după victorie ieri? Ce ați făcut?
- Nimic special, pentru că ne așteaptă drumul în Norvegia, ne-am bucurat și apoi toată lumea la odihnă.

- Cu ce crezi că a surprins Rapidul pe Gyor în acest meci istoric din Polivalentă?
- Cu o dăruire extraordinară a fetelor și cu publicul minunat care le-a împins de la spate.

- Această victorie o face pe Rapid favorită la unul dintre primele două locuri sau mai e de muncit?
- Mai e de muncit, mai e de muncit. E departe de a fi favorită la primele două locuri.

- Ai fost printre puținii sau chiar singurul oficial care a spus la început de sezon că își dorește un Final Four, iar Carlos Viver zâmbea când am întrebat despre asta prin toamna, mai păstrezi această idee?
- Întotdeauna ăsta a fost scopul pentru care am venit la Rapid, să mergem în Final 4 cu echipa de handbal feminin. Încercăm anul acesta și vom lupta și în următorii ani ca să ne atingem acest obiectiv.

„Rapid este surpriza Europei” » Interviu cu șeful clubului din Giulești, după victoria de senzație cu Gyor
Carlos Viver și Bogdan Vasiliu, după ce Rapidul a cucerit titlul național. Foto: Raed Krishan

„O jucătoare și un om deosebit"

- Poți să dezvălui acum pentru fani cum ai reușit să o aduci pe Estavana Polman la echipă?
- Alicia Fernandez s-a accidentat, aveam nevoie neapărat de un centru. Urmărind CE și știind că Estavana joacă la o echipă care nu este prezentă în Liga Campionilor, am vorbit cu Per Johansson, care este antrenorul Olandei, mi-a făcut legătura cu agentul ei și am reușit ca în 2-3 zile să o aducem la București.

- Au fost dificile discuțiile cu ea sau s-a arătat și ea încântată?
- Nu au fost dificile discuțiile, este o jucătoare și un om deosebit, cu o energie extraordinară. Este extrem de bucuroasă că a venit la Rapid și a găsit acest public minunat.

- Apropo de acest lucru, cât contează fanii în victoriile voastre? Că mereu după ce câștigați în Liga Campionilor fetele cântă, dansează cu fanii câteva minute bune și am văzut-o și pe Polman că a făcut acest lucru.
- Polman a rămas absolut șocată de ce a văzut la Gyor, în sensul pozitiv. Am stat 15 minute după meci, chiar dacă am pierdut, și fetele au cântat cu galeria, și ea la fel. Contează enorm! Este esențial eforul galeriei.

- Cât a contat experiența ta în rezolvarea problemelor de la Rapid și în modul de a aduce jucătoare?
- Atâția ani petrecuți la CSM, în elita handbalului european, m-au ajutat la construcția acestei echipe.

„Mi-aș dori să mergem împreună în Final 4"

- Care este acum cota de încredere a Rapidului pe plan internațional?
- Rapidul este surpriza Europei. Toată lumea vorbește în toată Europa de ce se întâmplă la Rapid, dat fiind faptul că lucrurile stau bine, salariile și tot ce se întâmplă pe lângă echipă. Cota de încredere a Rapidului pe plan internațional este foarte ridicată.

- Apropo și de acest lucru, și de funcția ta, te-ai băgat vreodată peste antrenor la echipă, i-ai sugerat ceva vreodată?
- Nu, dar tot timpul avem discuții despre ce se întâmplă în jurul și în cadrul la echipei, avem un antrenor extrem de valoros.

- A fost vreun moment în care a trebuit să-ți impui tu punctul de vedere? Adică mă gândesc să facem o paralelă cu ce se mai întâmplă prin fotbal sau pe la alte cluburi...
- Nu există așa ceva!

- Te-ai gândit că s-ar putea să jucați cu CSM? Acum sunt șanse mai mici, dar la un moment dat tabloul așa arăta..
- Nu se știe ce se mai întâmplă, mai sunt multe etape, dar fi păcat, noi ne-am dori să să mergem împreună în Final 4.

- Există vreun secret, de ce credeți că ați reușit așa repede la Rapid și după ce ați luat titlul ați confirmat și-n Champions League? Alte echipe cu bugete asemănătoare, să spunem, se chinuie de mulți ani să facă ce reușiți voi...
- Toată lumea muncește, dar chiar cred că am reușit să construim o echipă cu un colectiv tehnic valoros. E o simbioză între conducerea tehnică și jucătoare. Încă o dată subliniez aportul deosebit al fanilor. Așa am ajuns aici, împinși de la spate de publicul nebun din Giulești.

- Va arăta Rapid mai bine din sezonul viitor?
- Încercăm, normal, să aducem un plus de valoare și probabil că va arăta mai bine. z

Rezultare Rapid în Ligă

  • Etapa 1: Zagreb-Rapid 27-31
  • Etapa 2: Rapid-Metz 32-32
  • Etapa 3: Kastamonu-Rapid 26-33
  • Etapa 4: Rapid-Esbjerg 34-32
  • Etapa 5: Buducnost-Rapid 30-30
  • Etapa 6: Rapid-Storhamar 27-25
  • Etapa 7: Gyor-Rapid 32-30
  • Etapa 8: Rapid-Gyor 30-27

Meciurile pe care le mai are de jucat Rapid în Ligă

  • 2022: Etapa 9: 17 decembrie Storhamar-Rapid
  • 2023: Etapa 10: 8 ianuarie Rapid-Buducnost
  • Etapa 11: 15 ianuarie Esbjerg- Rapid
  • Etapa 12: 22 ianuarie Rapid-Kastamonu
  • Etapa 13: 4 februarie Metz-Rapid
  • Etapa 14: 12 februarie Rapid-Zagreb

Clasament Grupa B

„Rapid este surpriza Europei” » Interviu cu șeful clubului din Giulești, după victoria de senzație cu Gyor
Sursă foto: Flashscore

Rezultatele etapei a 8-a

  • Rapid-Gyor 30-27
  • Esbjerg-Zagreb 33-20
  • Kastamonu-Metz 23-28
  • Storhamar-Buducnost 25-27.

Se mai gândesc la campionat

Rapid ocupă poziția a patra în Liga Florilor, după 9 meciuri disputate, cu 19 puncte, în spatele celor de la SCM Gloria Buzău (24p ), CSM București (22p), CS Gloria Bistrița -Năsăud (22 p), toate cu un meci mai puțin decât echipa din Giulești. Formația antrenată de Carlos Viver are șase victorii, un egal și două înfrângeri, dar încă visează să-și apere trofeul cucerit sezonul trecut. „Mai sunt multe etape de disputat, multe echipe de întâlnit. E un campionat foarte echilibrat, se pot întâmpla multe", a spus Vasiliu. 

Ultimul meci în Norvegia

Rapidul încheie evoluția în Liga Campionilor în acest an sâmbătă, de la ora 19:00, în Norvegia, cu Storhamar, echipă pe care a învins-o pe teren propriu cu 27-25. „Trebuie să câștigăm! Ăsta era obiectivul de la început. E o partidă dificilă, cu o echipă arțăgoasă și trebuie să fim atenți și să facem un meci la fel de bun", a spus Bogdan Vasiliu.

Citește și:

Gabriela Szabo, reclamată la DNA pentru „existența unor indicii de săvârșire a unor acte sau fapte de natură penală”. Explicația Primăriei și reacția fostului director general al CSM București

Sorina Grozav despre evoluția de senzație din Rapid - Gyor: „Diferența o face sufletul pe care-l punem”. Kapitanovic, dezlănțuită: „Ador să joc aici, știam ce trebuie să facem”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  14 Decembrie 2022, 13:59

Nu inteleg de ce Gyor este inaintea Rapidului ? La egalitate de puncte , criteriul este cred golaverajul intre cele doua !!!

adrian.7
adrian.7  •  13 Decembrie 2022, 19:04

@alexioss diferența este PR-ul și supărarea unor VIP-uri de la GSP pe Neagu...Aceiași care dau poze cu șefi de la Rapid extaziați și preferă în loc de deontologie să facă PR lui fetei lui Târcă și lui Tadici...chipurile ei nu uită cine i-a ajutat la începuturi...

alexiosas
alexiosas  •  13 Decembrie 2022, 11:32

echipa asta nu e platita din banii aluia dintre voi? nu conteaza numele,sunteti toti o apa si-un pamant.....aa,tot uit aia sunt CSM,la astia se permite

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close