SPORTURI  »  HANDBAL  »  CORESPONDENȚĂ DIN FRANȚA

INTERVIU Henk Groener, antrenorul Germaniei: "Avem timp pentru a găsi soluţii să o anihilăm pe Neagu"

Foto: Marius Ionescu
Foto: Marius Ionescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 decembrie 2018 15:23

Olandezul Henk Groener, antrenorul Germaniei, a pus gând rău şi României, după ce în prima zi a învins campioana Europei, Norvegia.

Germania a început turneul din Franţa cu o victorie senzaţională în faţa Norvegiei, 33-32. Toată lumea a rămas uluită nu atât de scor, cât de cele 33 de goluri primite de norvegience! Creierul partidei cu Norvegia a fost antrenorul Henk Groener, un olandez care a preluat echipa la începutul acestui an. Tehnicianul a vorbit despre victoria uriaşă, dar şi despre ceea ce va urma.

- Domnule Groener, Germania a furnizat cea mai mare surpriză de până acum. Cum a fost posibil?
- După cum le-am spus fetelor, meciul cu Norvegia trebuie lăsat în urmă. A fost plăcut, am făcut un meci bun. Victoria a surprins pe toată lumea, dar acum pentru noi important e meciul contra României. Cred că va fi un meci complet diferit, România e o echipă puternică, dar succesul de ieri ne dă încredere că putem face faţă oricărui adversar. Suntem o echipă tânără, cu destul de puţină experienţă, dar ne vom pregăti cât mai bine, vom lupta la orice meci.

- Acum a sporit şi încrederea, nu?
- Dacă începi un joc gândindu-te că nu poţi câştiga, nu vei învinge niciodată. Este rolul meu să le ofer fetelor încrederea că pot bate orice adversar, chiar dacă nu au experienţa turneelor finale. Doar că trebuie să rămână calme şi concentrate. Cu Norvegia au făcut exact cum le-am spus. Norvegia creşte pe parcursul turneului, aşa că e bine să le întâlneşti la început. Noi am profitat de această oportunitate.

- Cum vedeţi disputa cu România?
- Consider că România este o echipă experimentată, cu jucătoare valoroase pe toate posturile. Nu pot să nu le remarc pe Neagu şi pe Pintea. România este o ţară cu tradiţie în handbalul feminin, la turneele finale mereu a avut echipe puternice. Sunt convins că nu vom avea un meci uşor, dar mai avem timp pentru a găsi soluţii să o anihilăm pe Neagu.

- Aţi urmărit meciul cu Cehia?
- Sigur. Au început meciul bine, a fost o primă repriyă fenomenală, dar pe final şi-au pierdut concentrarea şi au permis Cehiei să revină, să reintre în joc. Şi noi trebuie să facem la fel, să luptăm până la capăt.

- Va fi presiune pe Germania pentru un rezultat bun, acum că au bătut şi Norvegia?
- Singurul nostru obiectiv este să câştigăm următorul meci. Noi jucăm fără presiune, doar din plăcere. Muncim din greu, dăm tot ce avem mai bun, iar la final, dacă România va fi mai bună, nici o problemă. Recunoaştem, ne ridicăm şi mergem mai departe. Vom intra însă cu aceeaşi atitudine ca în meciul cu Norvegia, iar dacă vom avea şansa să câştigăm, vom profita de ea.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
blackseacoast
blackseacoast  •  02 Decembrie 2018, 22:18

Germania,echipa solida,omogena,foarte pragmatica si bineinteles, foarte disciplinata. Victorie fara dubii si fara mari probleme pentru nemtoaice maine, in meciul cu Romania. Echipa noastra din pacate,practica acelasi handbal stereotip,lipsit de coerenta si mai ales de concentrare (calitatea de baza a natiei noastre,binecunoscuta si recunoscuta chiar de noi insine...) cu toata "infuzia" de mental spaniol. Daca mai pui si lectia de norvegiana peste alte doua zile,fetele noastre frumoase si spectaculoase de altfel, pot fi acasa de Mos Niculae. Oricum,obiectivul a fost atins,razbunarea a avut loc. Cu permisiunea cititorilor,nu e o predictie,nu e o hulire,e doar o parere personala.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează